سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روش‌های نوین آبیاری مرهمی بر زخم کم آبی

روش‌های نوین آبیاری، نسخه‌ای برای مدیریت منابع آبی است که کاهش مصرف آب را به دنبال دارد.

خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر خسارت‌های زیادی به مزارع دیم کشور از جمله استان مرکزی وارد کرده و کشت‌های آبی هم قطعا متاثر از آن بوده که در این حوزه روش‌های نوین، نسخه‌ای برای مدیریت منابع آبی و اجرای آن کاهش مصرف آب را به دنبال دارد.

شمسی سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در این زمینه توضیحاتی به شرح زیر بیان کرد.

با تجهیز اراضی به سیستم‌های نوین آبیاری تا حدود ۵۰ درصد مصرف آب را کاهش می‌دهد و در این روش چیزی حدود ۹۰ درصد آب جذب گیاه شده و موجب افزایش بهره وری در آب و افزایش عملکرد در محصول می‌شود.

کشاورزان استان مرکزی با استفاده از شیوه‌های نوین کشاوزی علاوه بر افزایش میزان و سطح تولید توانسته اند میزان مصرف آب را در بخش کشاورزی به نحو چشمگیری کاهش دهند.

شمسی سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی با اشاره به عملکرد خوب استان در اجرای سیستم آبیاری نوین نسبت به سراسر کشور در این زمینه به شرح زیر بیان کرد.

در کشور چیزی حدود ۳۳ هکتار از مزارع به سیستم آبیاری نوین مجهز شده که این میزان در استان مرکزی ۴۷ درصد است و ۱۴ درصد به نسبت میانگین کشوری بالاتر است.

در استان مرکزی ۱۶۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزیقابلیت اجرای آبیاری تحت فشار دارند وجود دارد که از این میزان تاکنون ۷۵ هزار هکتارآن به این سیستم تجهیز شده است.

باتوجه به خشکسالی‌ها و ضعیت بحرانی آب در کشور و در استان و اهمیتی که بخش کشاورزی دارد، دولت به منظور حمایت از کشاورزان اعتباراتی در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

برای تجهیز اراضی به سیستم نوین آبیاری ۸۵ درصد تسهیلات بلاعوض و ۱۵ درصد آورده کشاورز است که با توجه به هزینه‌های اجرای طرح این درصد ممکن تغییر کند.

با اختصاص ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در استان در سالجاری پیش بینی شده تاپایان سال ۲ هزار و ۱۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به این سیستم مجهر شود.

فرهادی مدیر جهادکشاورزی شهرستان اراک هم گفت: از ۶۰ هزار اراضی آبی کشاورزی شهرستان اراک که امکان سنجی شده ۳۵ هزار هکتار آن قابلیت اجرای سیستم آبیاری نوین را دارند که تاکنون در ۲۰ هزار هکتار آن این طرح اجرا شده است.

به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی عملیات یکپارچه سازی اراضی نیز برای رسیدن به هدف و صرفه جویی در مصرف آب و راندمان بالا، تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار در بخش کشاورزی کمک شایانی می‌کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.