سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار سیستان و بلوچستان: ساخت سریال با خاستگاه این منطقه آرزوی مردم استان است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ساخت سریال تلویزیونی با خاستگاه منطقه آرزوی مردم استان است که اکنون با ساخت سریال "روزی روزگاری کندو" این آرزو محقق خواهد شد.

  حسین مدرس خیابانی  در نشست با دست‌اندرکاران ساخت مجموعه سریال "روزی روزگاری کندو" اظهار داشت: این که سیستان و بلوچستان خاستگاه ساخت یک سریال شود آرزوی مردم است و این فرصتی بسیار مغتنم برای شناساندن و به تصویر کشیدن همه ظرفیت ها و ارزش های قومی و فرهنگی و توانمندیها، جاذبه های جغرافیایی و نعمات خدادادی استان است که با استفاده از ظرفیت زبان هنر به تصویر کشیده شود.

وی به دیگر ظرفیت ها و توانمندی‌های سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: به جرأت می توان گفت هیچ یک از استانها از این ظرفیتها بطور یکجا و هم زمان برخوردار نیستند و ساخت این سریال تلویزیونی در استان فرصتی ارزشمند برای به تصویر کشیدن این ظرفیتهاست‌.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به سند تحول و توسعه اظهارداشت: در سند تحول و توسعه به ۶ مزیت تحول اشاره شده که اولین مزیت پهناور بودن سرزمین هست و یکی از ملاک های قدرت پهناور بودن عنوان شده که سیستان و بلوچستان پهناور ترین استان کشور است.

وی دومین مزیت مورد اشاره در سند تحول و توسعه را ظرفیت جوانی و نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: جوانی جمعیت یکی از ملاک های قدرت است که ۶۴.۶ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان زیر سن ۳۰ سال هستند و جوان ترین استان کشور محسوب می شود و از این منظر ظرفیت بی‌بدیلی را در بین استان ها دارا است.

مدرس خیابانی سومین مولفه قدرت را در سند تحول و توسعه ظرفیت مرز عنوان کرد و افزود: بسیاری از مجادله های بین المللی و جنگ ها بر سر گسترش مرزها و داشتن آبراه است و بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال این هستند که به آبهای آزاد دسترسی پیدا کنند که بر این اساس سیستان و بلوچستان ۱۶۰۰ کیلومتر مرز را داراست که به تنهایی می توان گفت به اندازه ۲۰ استان دارای مرز است.

وی ادامه داد: برای تشریح اهمیت فرصت مرز می توان گفت که هر ۱۰ کیلومتر گذر مرزی می تواند یک کشور را نجات دهد.

استاندار سیستان و بلوچستان چهارمین مولفه قدرت را دسترسی به دریا و آبهای آزاد عنوان کرد و افزود: تنها استانی که به آبهای آزاد متصل هست استان و بلوچستان است و این ویژگی را هیچ کدام یک از استان‌های کشور ندارند.

وی پنجمین مقوله قدرت را ظرفیت معادن عنوان کرد و گفت: سیستان و بلوچستان رنگین کمانی از معادن است و در معادن مس و طلا رتبه های یک تا سه کشور را داراست و معادن غنی سنگ و کانی های فلزی و غیرفلزی و فلزات اساسی را در این استان وجود دارد و جزو پنج استان معدنی کشور شناخته شده ایم.

مدرس خیابانی تصریح کرد: ششمین مولفه قدرت، مولفه انرژی است که سیستان و بلوچستان اولین استان برای جذب انرژی تابشی خورشید و اولین استان برای جذب انرژی باد است و هیچ یک از استان‌های کشور به لحاظ ظرفیت برخورداری از انرژی های تجدید پذیر همانند سیستان و بلوچستان نیستند.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سریال "روزی روزگاری کندو" با زمینه میراث فرهنگی ساخته خواهد شد، سیستان و بلوچستان به لحاظ میراث فرهنگی نیز غنی است و شهر سوخته با تمدن هفت هزار ساله یکی از این میراث غنی بوده و تمدن تاریخی آن یکی از قدیمی ترین تاریخ تمدن ها در کشور است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان یکی از زیباترین سواحل کشور را نیز داراست و سواحل چابهار و پسابندر از زیباترین سواحل کشور هستند.

وی بیان داشت:همچنین این استان رنگین کمانی از قومیت ها و طوایف است و در عین حال همزیستی مسالمت بین اقوام را می توان به تصویر کشید.

مدرس خیابانی به ظرفیت های ورزشی سیستان و بلوچستان نیز اشاره کرد و افزود: ظرفیت های ورزشی نیز یکی از مزیت هایی است که می توان آن را به گونه‌ای به تصویر کشید چرا که ۲۸۶ قهرمان در سطح ملی و ۱۵۰ قهرمان در سطح جهانی داریم.

گفتنی است در این نشست که به دستور استاندار،جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط استان حضور داشتند؛ استاندار بر همکاری و هماهنگی این دستگاهها با مجموعه دست اندرکاران ساخت سریال "روزی روزگاری کندو" تاکید کرد.

به گفته احمدرضا درویش کارگردان سریال "روزی روزگاری کندو" قرار است با استفاده از ظرفیت های بومی استان از جمله لباس محلی، لهجه های محلی، غذاهای محلی و زیست بوم استان تهیه شود و در ایام نوروز سال ۱۴۰۲ از شبکه های ملی آماده پخش شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.