سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی مطرح کرد

لزوم تشکیل کمیته تخصصی فناوری و نوآوری بین اعتاب مقدسه برای توسعه خدمت به زائران

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، استفاده از ظرفیت‌های هنر، رسانه و فناوری‌های نوین را یک ضرورت برای ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام و تسهیل زیارت برشمرد و گفت: اعتاب مقدسه جهان اسلام باید با تشکیل کمیته تخصصی فناوری و نوآری، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود در عرصه خدمت‌رسانی به زائران را تقویت کنند.

مالک رحمتی در همایش اعتاب مقدسه جهان اسلام که در کشور عراق و به میزبانی آستان مقدس علوی برگزار شد، به جایگاه تاریخی، فرهنگی و اجتماعی زیارت اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ همواره در کشور‌های مختلف برخی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مورد توجه بوده که امروزه بسیاری از این فعالیت‌ها به فراموشی سپرده شده و اثری از آن‌ها نیست، اما تنها فعالیتی که باقی مانده و خواهد ماند مقوله زیارت است که بیش از هزاران سال در افزایش معرفت دینی ملت‌ها نقش آفرین بوده و مردم با آن انس گرفته‌اند.

زیارت، کارخانه انسان‌سازی است

وی افزود: مقوله زیارت هیچ بدیلی ندارد و اگر زیارت، همراه با معرفت نسبت به امام انجام شود، این زیارت به مثابه کارخانه انسان‌سازی خواهد بود و انسان پس از زیارت با معرفت، متحول شده و به کمالات معنوی دست می‌یابد.

رحمتی ادامه داد: زیارت جذاب‌ترین، فراگیرترین، پر نفوذترین، عاطفی‌ترین، معنوی‌ترین و جامع‌ترین فعالیت اعتقادی و معنوی است که در همه اعتاب مقدسه اتفاق می‌افتد و به خاطر همین ویژگی‌های منحصر به فرد است که امروزه دشمن زیارت را مورد هدف قرار داده تا بتواند با نقشه‌ها و دسیسه‌های شیطانی خود آن را کمرنگ کند، اما با همت و اراده شما خادمان در اعتاب مقدس و عنایات خاصه اهل بیت علیهم السلام، با حضور میلیونی زائران در راهپیمایی بزرگ اربعین، همه این توطئه‌ها خنثی شده و دشمن ناکام مانده است.

توسعه خدمت در عرصه‌های علمی و فرهنگی

رحمتی در ادامه با ارزشمند دانستن تعاملات و همکاری‌های اعتاب مقدسه طی سال‌های اخیر، بر ضرورت تقویت آن تاکید و اظهار کرد: طی سال‌های اخیر در کنار توسعه‌های عمرانی که در همه اعتاب مقدسه انجام شده، رسیدگی به امور زائران به نحو احسن بوده و همچنین توجه به توسعه خدمت در عرصه‌های علمی و فرهنگی، موجب شده شاهد کارآمدی و اثر بخشی بیش از گذشته اعتاب باشیم و امروز مردم در عراق و ایران از خدمات گسترده اعتاب مقدس بهره‌مند هستند.

وی افزود: آستان قدس رضوی نیز برای تقویت و ارتقا این همکاری‌ها، همه ظرفیت‌های خود را پای کار آورده و در حوزه علمی و فرهنگی نیز مجموعه‌هایی مانند دانشگاه امام رضا علیه السلام، و دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مدرسه عالی فقاهت و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس برای همکاری با سایر اعتاب مقدسه فعال‌اند تا تجربیات خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند.

توجه به ۴ محور مهم در خدمت‌رسانی شایسته

رحمتی ادامه داد: برای میزبانی هر چه شایسته‌تر از زائران در اعتاب مقدسه، چهار وظیفه اصلی بر دوش ما خادمان است؛ اول این که زائران از ما انتظار دارند تلاش کنیم شرایط اسکان راحت برایشان تامین شود و از همین رو، سعی همه ما این است که علاوه بر فراهم آوردن امکانات لازم در این خصوص در حد مقدورات به تبادل تجربیات در اعتاب مقدس بپرداریم.

وی افزود: تغذیه سالم و با کیفیت از دیگر نیاز‌های ضروری زائران است که مهمانسرا‌های اعتاب و مواکب مردمی در این خصوص خدمات شایسته‌ای به زائران ارائه می‌دهند.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی همچنین به موضوع بهداشت و درمان زائران اشاره و تصریح کرد: به دلیل حضور حجم انبوه زائران در عتبات عالیات، به ویژه در مناسبت‌هایی مانند اربعین، محرم، ولادت‌ها و ایام شهادت معصومین علیهم السلام، لازم است در حوزه بهداشت و درمان، به حفظ صحت و سلامت زائران توجه بیشتری داشته باشیم.

رحمتی افزود: این سه نکته مهم، مقدمه‌ای است برای این که شرایط زیارت متعالی و با معرفت را برای زائران فراهم آوریم و ما خادمان حضرت رضا علیه السلام بر اساس سیاست‌های تولیت محترم آستان قدس رضوی، سعی داریم در هر ۴ محور بیان شده، تمامی ظرفیت‌های خود را برای افزایش رفاه و تسهیلان زائران گرامی به کار بگیریم.

هم‌افزایی ظرفیت‌های رسانه‌ای و هنری در اعتاب مقدس

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به تولید میلیون‌ها اثر هنری، علمی و فرهنگی در اعتاب مقدس، بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌ها و ابزار‌های جدید در حوزه خدمت‌رسانی به زائران تاکید کرد و گفت: امروزه یکی از موثرترین ابزارها، ابزار رسانه و هنر است که همه اعتاب از این وسیله به نحو احسن استفاده می‌کنند، اما اگر ما این ظرفیت‌های هنری و رسانه‌ای را هم افزا و تجمیع کنیم، یقینا در تبیین معارف ائمه اطهار علیهما السلام در دنیا اثربخشی بیشتری خواهیم داشت.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.