سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مقام والای میثم تمار نزد اهل بیت(ع)

میثم تمار، یکی از شخصیت های برجسته در تاریخ اسلام و از یاران برگزیده امیرمومنان(ع) بود که حضرت، نحوه شهادت او را پیش بینی کرده بودند.

۲۲ ذی الحجه، شهادت میثم تمار، یکی از یاران باوفای امیرمومنان حضرت علی (ع) است که حضرت درمورد ایشان فرمودند: «انتَ مَعی فی دَرَجَتی. تو در قیامت با من هستی در درجه من.»

حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق ارزیده، کارشناس مذهبی درمورد مقام میثم تمار در میان اصحاب ائمه اطهار (ع) گفت: میثم تمار را از اصحاب سه امام نخست شیعیان، حضرت علی (ع)، حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام حسین (ع) برشمرده اند؛ امّا شهرت او بیشتر به این دلیل است که شاگرد امام علی (ع) بوده است چراکه میثم تمار بسیار دوستدار اهل بیت پیامبر اکرم (ص) بود و آن‌ها نیز به میثم تمار توجه خاصی داشتند.

به گفته امّ سلمه، همسر پیامبر اکرم (ص)، حضرت محمد (ص) بار‌ها از میثم تمار به نیکی یاد کرده و درمورد او به حضرت علی (ع) سفارش کرده بودند.

میثم تمار پس از آشنایی با حضرت علی (ع) در زمان خلافت ایشان در کوفه، از ایشان، دانش بسیاری فرا گرفت و امام علی (ع) نیز او را از اسرار مقام وصایت خود آگاه ساخته و او را در زمره گروهی از مومنان آزموده، قرار دادند تا در درک جایگاه رسول خدا (ص) و اهل بیت (ع) به مقام والایی دست یابد.

میثم بن یحیی تمار، غلام زنی از بنی اسد و عجمی تبار بود که امیرمومنان حضرت علی (ع)، او را خریدند و آزاد ساختند و میثم از اصحاب خاص و از یاران و شیعیان به حق آن حضرت به شمار می‌آمد و او به مقدار قابلیت و ظرفیت خویش از محضر حضرت علی (ع) علم آموخت و آن حضرت، او را بر برخی از اخبار غیبی و اسرار نهان، آگاه ساخت تا جایی که ابن عباس از محضر میثم استفاده می‌کرد.

پیش بینی کردن حضرت علی (ع) از نحوه شهادت میثم تمار

نقل شده است که امیرمومنان حضرت علی (ع)، چگونگی کشته شدن میثم تمار را پیشگویی کرده بوده و به او فرموده بودند: تو را بعد از من دستگیر می‌کنند و به دار خواهند زد و در روز سوم، از بینی و دهان تو خون روان خواهد شد و محاسنت را رنگین خواهد ساخت.

آن گاه، امام علی (ع) درختی که میثم را بر آن بر دار خواهند کشید به او نشان دادند و فرمودند: تو در آخرت با من خواهی بود و پس از شهادت حضرت علی (ع)، میثم پیوسته نزد آن درخت می‌آمد و نماز می‌گزارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.