آقای جواد جهرمی گفت: در حوزه پتروشیمیها حدود ۹۵ درصد محصولها در بورس کالا عرضه میشود؛ بنابراین همان قانونی که سبب شده کف عرضه در پتروشیمیها رعایت شود، میتواند برای سایر محصولها از جمله فولاد اثرگذار باشد؛ در این زمینه به نظر میرسد نه نبود قانون، بلکه ضعف در اجرای قانون چالش اصلی است که باید تقویت شود.
او میگوید: اگر توان اجرایی و نحوه اجرای قانون در دستگاههای متولی تقویت شود، دغدغه نمایندگان مجلس نیز برطرف میشود. چالشها و مشکلات در اقتصاد ما زمانی شکل گرفت که با دخالتها، ساختارها را با مصوبههای شوراهای مختلف دستکاری کردیم. به جای جرم انگاری، بهتر است از مشوقهایی که از سوی شورای عالی بورس پیشنهاد داده میشود، استفاده کرد.
آقای جهرمی گفت: چالش و نگرانی ما تکرار اتفاقهای سال ۹۷ در بازارهای کالایی است؛ در این سال براساس مصوباتی، کل اختیارها زیر نظر وزارت صمت قرار گرفت و از آن ناحیه، هم زیان نصیب سهامداران و هم رانت زیادی توزیع شد؛ اکنون نگرانی بزرگ، تکرار همان روند است. در خصوص نحوه پذیرش و عرضه کالاها، بهتر است براساس همان ساختار قبلی که به شورای عالی بورس و ناظر بازار سرمایه اشاره دارد، تصمیم گیری کرد.
پیش از این وزارت صمت از طرح سیاستهای تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام به عرضه در بورسهای کالایی خبر داده بود طرحی که با مخلفتهای زیادی از جمله مخالفتهای نمایندگان مجلس روبه رو شد.