فرشید سنجری گفت : از ابتدای سال تاکنون هیچ حریق قابل ذکری در جنگلها و مراتع استان رخ نداده، البته موارد جزیی حریق داشتهایم که با همکاری نیروهای یگان حفاظت و دیدهبانان محلی در همان ۲۰ دقیقه نخست اطفاء شده است.
به گفته جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه پارسال تا همین وقت از سال شش فقره حریق در منابع طبیعی استان رخ داده بود که در جریان این آتشسوزیها ۳۰ هکتار از منابع طبیعی استان طعمه حریق شد.
اگرچه از نظر امکانات کمبودهایی داریم، اما نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در کنار نیروهای بومی آمادگی خیلی خوبی برای مقابله با حریق در منابع طبیعی استان دارند.
۱۷ پایگاه اطفای حریق در استان داریم که د و پایگاه -یکی در کرمانشاه و دیگری در اورامانات- دائمی بوده و مابقی سیار هستند.
۴۰ اکیپ واکنش سریع از ابتدای خرداد در پایگاههای اطفای حریق استان در وضعیت آماده باش شبانهروزی برای مقابله با آتشسوزیهای احتمالی قرار دارند.
۲۵۵ دیدهبان در نقاط بحرانی حریق در استان استقرار دارند این دیدهبانان بومیان محلی و عشایر استان بوده که در جنگلها و مراتع استان که به عنوان مناطق بحرانی حریق شناسایی شدهاند، مستقر هستند.
این دیدهبانان با توجه به حضور در منطقه، اولین افرادی هستند که در جریان حریق قرار میگیرند، لذا به سرعت نسبت به اطفای حریق اقدام کرده و آتش را در نطفه خفه میکنند.
این دیدهبانان در عین حال که با ورود بههنگام اجازه گسترش دامنه آتش در عرصههای جنگلی و مرتعی را نمیدهند، با آگاهیبخشی به مردم بومی آنها را به حفاظت و حراست از عرصههای منابع طبیعی حساس میکنند.
بستر استفاده از بالگرد برای اطفای حریق در منابع طبیعی استان در مواقع اضطراری فراهم است در صورت لزوم امکان استفاده از بالگرد هم برای آب پاشی و هم برای انتقال نیروها وجود دارد.
سنجری با بیان اینکه از ابتدای سال آموزش نحوه برخورد با حریق در منابع طبیعی را در سطح روستاها آغاز کرده ایم، گفت: در این مدت ۵۷۰۰ نفر روز آموزش در این زمینه به روستائیان ارائه شده تا در صورت وقوع حریق در منابع طبیعی آمادگی لازم در خصوص برخورد صحیح با آتش را داشته باشند .