مجید همتی گفت: امسال با تلاشهای صورت گرفته توانستیم سهمیه واکسیناسیون رایگان استان را افزایش داده و بنا داریم تمامی دامهای سنگین مناطق روستایی و عشایری استان را علیه تب برفکی واکسینه کنیم. واکسیناسیون دامهای سنگین دامداریهای صنعتی بهادار است، توصیهمیشود صاحبان دامداریهای سنگین نیز همزمان کار واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب برفکی را انجام دهند.
همتی گفت: واکسن تببرفکی بهاندازه کافی در مراکز مایهکوبی دامپزشکی بخش خصوصی تمامی شهرستانهای استان موجود است. بیماری تب برفکی در صورت بروز باعث خسارات اقتصادی زیادی به صنعت دامپروری میشود، تب برفکی اگرچه جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام نیست، اما مقابله با شیوع آن به لحاظ خسارت بالای اقتصادی که دارد، مورد تاکید است.
به گفته همتی، بیماری تب برفکی در دامها به شدت واگیر است، تب برفکی یک بیماری عفونی ویروسی است که دامهای زوج سُم مثل گاو و گوسفند را درگیر میکند و پیشگیری از بروز بیماری در دامهای سنگین اهمیت زیادی دارد.
میزان تلفات تببرفکی در دامهای جوان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده و تلفات در دامهای غیر ایمن ممکن است تا ۱۰۰ درصد هم برسد، در دامهای بالغ با وجودی که احتمال تلفات دام بیمار در حدود پنج درصد است، ولی در صورت ابتلا، دامها کاهش میزان تولید شیر، گوشت و پشم خواهند داشت. احتمال سقط جنین هم در دامهای آبستن مبتلا به تب برفکی بالا است، پیدایش ضایعات در ناحیه دهان، پستان و سُم از علائم ابتلای دام به بیماری تببرفکی بوده، ضمن اینکه دام مبتلا با لنگش مواجه خواهد شد.
انجام واکسیناسیون به موقع، رعایت مسائل بهداشتی و امنیت زیستی در دامداری، انجام ضدعفونی و دفن بهداشتی لاشه دامهای تلف شده در صورت بروز بیماری و مهمترین راههای پیشگیری از بیماری تب برفکی در جمعیت دام سنگین است که همتی از آنها یاد کرد.
به گفته همتی، واکسیناسیون دامهای سنگین استان علیه تب برفکی تا پایان شهریور ماه به اتمام خواهد رسید.