امیرعباس کردیان گفت: استان همدان با اجرای ۱۶۱ هزار و ۳۰۰ هکتار سامانه نوین آبیاری استان سوم کشور و از نظر نسبت سطح اجرا شده به زمینهای مستعد (۸۰ درصد) استان برتر کشور است.
او با بیان اینکه محور توسعه استان همدان کشاورزی بوده و کشاورزی پایدار نیز در صورت حفظ منابع آب و خاک امکان پذیر خواهد بود، افزود: بخش کشاورزی به عنوان مصرف کننده عمده منابع آبی استان وظیفه اصلی افزایش بهرهوری آب را دارا بوده و در حال حاضر بحران کم آبی به یکی از معضلات اصلی استان تبدیل شده است.
رئیس اداره مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به عنوان متولی بخش کشاورزی با اجرای بیش از ۱۶۰ هزار هکتار طرحهای سامانه نوین آبیاری و افزایش بهرهوری آب تا حدود زیادی به وظیفه خود عمل کرده است.
کردیان با اشاره به اینکه در سال جاری در استان همدان تاکنون ۱۳۲۲ هکتار طرح سامانه نوین آبیاری اجرا شده و ۱۰۲۸ هکتار نیز در دست اجراست و بیش از ۶ هزار هکتار طرح هم در حال تکمیل مدارک و طراحی هستند، خاطر نشان کرد: اعتبار مصوب استانی امسال سامانه نوین آبیاری استان همدان افزون بر ۸۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در قالب اوراق خزانه با سررسید ۱۴۰۳ است.
او گفت: در شرایط جاری استان توسعه روشهای نوین آبیاری در باغات و ارتقا و بازسازی سامانههای آبیاری بارانی اجرا شده در سالهای گذشته (با تبدیل آنها به آبیاری موضعی تیپ و استفاده از اتوماسیون و اینترنت اشیا) جزو برنامه این اداره است که از ضرورت بسیاری برخوردار خواهد بود.
رئیس اداره مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در استان همدان در خصوص تولید لوله و لوازم و طراحی و نظارت بر اجرای سامانه نوین آبیاری بیش از ۱۲ کارخانه و ۸۰ شرکت با بیش از ۲۰۰۰ نفر نیروی متخصص مشغول به فعالیت هستند.
منبع: ایسنا