سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شنیدن ناسزا از نظر مغز معادل سیلی روی صورت است!

کلمات نقش بسیار زیادی در ارتباط برقرار کردن انسان‌ها با یکدیگر دارند و به‌همین صورت آن‌ها می‌توانند باعث آسیب‌رساندن به انسان‌ها نیز شوند.

مغز انسان به شنیدن کلام منفی و خصوصا ناسزا و توهین واکنش نشان داده و نسبت به آن حساس است. محققان با بررسی امواج مغزی گرفته شده با دستگاه الکتروانسفالوگراف (EEG) و ثبت واکنش‌های پوست می‌گویند شنیدن توهین‌های کلامی و ناسزا برای مغز حکم سیلی روی صورت را دارد.

محققان امواج مغزی شرکت کنندگان در تحقیق را در سه وضعیت مختلف شامل بیان کلام توهین آمیز، کلام مثبت و درنهایت کلامی که نه بار منفی و نه بار مثبت دارد مورد بررسی قرار دادند.


بیشتربخوانید


درنهایت مشخص شد وقتی شرکت کنندگان ناسزا و کلام توهین آمیزی می‌شنوند، فارغ از آنکه این کلام به خود فرد نسبت داده شود یا فرد دیگری مورد هدف ناسزاگویی قرار گیرد، مغز، آن کلام منفی را معادل سیلی روی صورت تلقی می‌کند.

انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند. ما برای بقا و پیشرفت به همکاری و روابط بین‌فردی در حال تغییر متکی هستیم. کلمات نقش بسیار زیادی در ارتباط برقرار کردن انسان‌ها با یکدیگر دارند و به‌همین صورت آن‌ها می‌توانند باعث آسیب‌رساندن به انسان‌ها نیز شوند. با این حال، در حال حاضر اطلاعات بسیار کمی درباره تاثیر کلمات بر انسان‌ها وجود دارد.

برای انجام این تحقیق، ۷۹ شرکت‌کننده زن تحت بررسی‌های EEG و حالات پوست قرار گرفتند و سه نوع گفتار متفاوت از جمله توهین (مانند: لیندا چندش آور است)، تعریف (مانند: لیندا قابل تحسین است) و جملات توصیفی خنثی و واقعی (مانند: لیندا هلندی است) برای آن‌ها بیان شد.

همچنین در این تحقیق، نیمی از سه گفتار اشاره شده درباره نام خود شرکت‌کنندگان و برای نیمی دیگر از نام اشخاص دیگری استفاده شده است. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان هیچ تعامل واقعی با دیگران نداشته‌اند و به تمام آن‌ها گفته شده که این اظهارات توسط سه مرد مختلف بیان شده است.

تاثیر توهین کلامی بر انسان‌ها
محققان در نهایت متوجه شدند که حتی در شرایط غیرطبیعی (محیط آزمایشگاهی و بدون تعامل واقعی انسان‌ها) نیز انسان‌ها تحت تاثیر توهین‌های کلامی قرار خواهند گرفت و مغز آن را مانند «یک سیلی کوچک به صورت» پردازش می‌کند. همچنین مهم نیست که توهین مربوط به چه کسی بوده و حتی پس از تکرار نیز این تاثیر در شرکت‌کنندگان مشاهده شده است.

دکتر «مارین استرویکسما»، از دانشگاه اوترخت، هلند و نویسنده این مقاله توضیح می‌دهد:

«روش دقیقی که کلمات می‌توانند در هنگام خواندن یا شنیدن، بار توهین‌آمیز و از نظر احساسی منفی خود را به انسان‌ها منتقل کنند، هنوز به خوبی درک نشده است. درک این موضوع که عبارات توهین‌آمیز هنگام بیان‌شدن با انسان چه می‌کند و دلیل آن، برای روانشناسانی و همچنین دیگر افرادی که می‌خواهند جزئیات رفتار اجتماعی را درک کنند، اهمیت قابل‌توجهی دارد.»

البته باید اشاره کرد که در این مطالعه، تاثیر توهین در یک محیط مصنوعی نشان داده شده است و مطالعه آن در یک محیط واقعی می‌تواند چالش‌های بیشتری را به همراه داشته باشد. با این وجود، تحقیق دانشمندان نشان می‌دهد که حساسیت مغز انسان‌ها به کلمات منفی در مقایسه با کلمات مثبت افزایش یافته است. در واقع، یک توهین بلافاصله توجه مغز ما را به خود جلب می‌کند.

منبع دیجیاتو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.