سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

شاهد کمبود ۲۵ هزار ماما تا دو دهه دیگر خواهیم بود

رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت گفت: بامحاسبه شاخص ماما به جمعیت تا سال ۱۴۲۴ شاهد کمبود ۲۵۰۰۰ ماما  در سراسر کشور خواهیم بود.

بابایی گفت: در حال حاضر ۴۷۰۰۰ ماما در مراکز بهداشتی و درمانی و ۹۰۰۰ نفر نیز در بخش خصوصی مشغول به خدمت هستند که با توجه به تکالیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و به منظور افزایش نرخ باروری و ارائه خدمات استاندارد بامحاسبه شاخص ماما به جمعیت تا سال ۱۴۲۴ شاهد کمبود ۲۵۰۰۰ ماما  در سراسر کشور هستیم.

به گفته وی، در سال گذشته  تعداد ۶۲۳ هزار و ۱۲۹ خانم به صورت سزاریون  و تعداد ۵۲۶ هزار و ۵۴۲ زن به صورت زایمان طبیعی  انجام شده است.

حیطه خدمات ماما، حیطه خدمات سلامت باروری است و دامنه خدمات خدمات پیشگیرانه و مشاوره‌ای ماما، طیف وسیع مشاوره‌های دوران بلوغ، قبل ازدواج، فرزندآوری، بارداری، زایمان، مراقبت نوزاد، شیر دهی، خود مراقبتی پس از زایمان و یائسگی  را در بر می‌گیرد.

او افزود: آموزش‌های خاص مرتبط با نیاز‌های سلامت باروری مانند آموزش‌های آمادگی برای زایمان نیز از جمله دیگرمواردی است که ماما نقش ویژه‌ای در آن بر عهده دارد.   ترغیب مادران به زایمان طبیعی یکی از مواردی است که از طریق ارائه آموزش‌های دوران بارداری، مراقبت‌های بارداری می‌تواند شکل بگیرد.

ارتباط با ماما به عنوان فردی که خط اول مراجعه زنان است، می‌تواند  احساس راحتی را در مراجع به وجود آورده و موجب بیان مشکلات و بعضا تشخیص سریع و زودهنگام  بیماری‌ها شود. ارتباط با ماما  با تشخیص اولیه ناباروری و ارجاع به موقع در امر فرزند آوری تاثیر گذار است.

او گفت:  حضور ماما درسطوح مختلف ارائه خدمت سلامت باروری در تمام مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستائی در  نقاط مختلف کشور موجب گستردگی پوشش خدمت ماما می‌شود و از این طریق می‌تواند به عنوان عضوی از تیم سلامت در موفقیت زنان و مادران در ایفای نقش‌های همسری، مادری و اجتماعی تاثیر گذار باشد. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.