سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جراحی مغز به روش فرعونی موفقیت آمیزتر است یا با دارو؟

مطالعه‌ای تازه نشان داده جراحی مغز به روش فرعونی از درمان با دارو موفقیت آمیزتر است.

یک مطالعه علمی جدید به این نتیجه رسیده است که یک روش باستانی مربوط به دوره فراعنه برای انجام جراحی مغز ممکن است سالانه هزاران بیمار را بهتر از دارو‌های مدرن نجات دهد.

بر اساس جزئیاتی که روزنامه انگلیسی «دیلی میل» منتشر کرده است، روش فراعنه برای انجام این جراحی مبتنی بر ایجاد سوراخ در جمجمه برای کاهش اندازه تومور‌های موجود در آن و فشار بر مغز است.

این مطالعه بیان کرده است بیمارانی که تحت این عمل جراحی موسوم به "کرانیکتومی رفع فشار" قرار می‌گیرند، در مقایسه با افرادی که در عمل خود به دارو متکی هستند، پنج برابر بیشتر شانس زنده ماندن دارند.

پروفسور پیتر هاچینسون، مشاور جراح مغز و اعصاب در بیمارستان آدنبروک در کمبریج که این مطالعه را رهبری کرده گفت: "بدون شک، این روش می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد. "سالانه حدود ۱۶۰۰۰۰ نفر بر اثر صدمات مغزی، اغلب به دلیل برخورد و سقوط، در بیمارستان‌های انگلیس بستری می‌شوند.

هنگامی که مغز آسیب می‌بیند، مایع در داخل جمجمه جمع می‌شود که منجر به فشاری می‌شود که می‌تواند جریان خون را محدود کند و این به نوبه خود منجر به مرگ سلول‌های مغز می‌شود و بر این اساس فرد حافظه خود را از دست می‌دهد، فلج می‌شود و ممکن است جان خود را از دست بدهد.

این مشکل اغلب از طریق دارو درمان می‌شود، اما اگر در حل آن موفق نباشند، پزشکان به جراحی متوسل می‌شوند تا سوراخی در جمجمه باز کنند تا مایع اضافی تخلیه شود.با این حال، مطالعه جدید که بر روی ۴۰۸ بیمار انجام و در مجله "JAMA Neurology" منتشر شد به نتیجه دیگری رسیده است.

در این مطالعه آمده است کسانی که به روش فرعونی تحت عمل جراحی قرار گرفتند، در مقایسه با افرادی که از دارو راضی بودند، ۲۱ درصد بیشتر شانس زنده ماندن به مدت دو سال و همچنین شانس بیشتری برای بهبودی داشتند.

منبع: الشرق الاوسط

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
7891
۰۹:۴۱ ۲۹ تير ۱۴۰۱
ای نام تو بهترین سر آغاز بی نام تو نامه کی کنم باز. مغز یک توده سر بسته در بدن انسان است که به شکلی محیر العقول در جمجمه جاسازی شده. دانشمندان امروزی فکر میکنند که از دانشمندان باستان چیزبیشتری سرشان میشود. در صورتی که این چنین نیست. السابقون السابقون. اولئک المقربون. مغز را خداوند در یک لایه محافظ از جنس مایع برای جلوگیری از ضربات وارده به ان که آخرین لایه هم میباشد قرار داده. وگرنه استخوان جمجمه خودش از ضربات سنگین جلوگیری میکند اما اگر لایه آمنیوتیک فلوید مستقیما بعد از بافت استخوانی جمجمه به حمایت از مغز بر نمیخاست همان اتفاق می افتاد که اگر ما یک مجسمه شیشه ای را درون یک گاو صندوق فلزی فرار میدادیم بدون چوب پنبه ضربه گیر. ولی از آنجا که مغز جان دارد و تکان میخورد و گاهی تغییر حجم میدهد هیچ محافظی برای آن بهتر از ظرف مایع نمیتواند باشد. اگر بخواهیم وارد بحث جراحی شویم بحث به درازا میکشد و خسته کننده می شود. ولی از آن جا که ما هم در معاصرمان جناب آقای پروفسور استاد دکتر سمیعی را داریم که اگر چیز نامربوطی ذکر شود به گوش ایشان خواهد رشید و ما را از طریق مجاری قانونی بازخواست خوهند فرمود ما هم فقط به ذکر مثالی واقعی بسنده میکنیم: مرحوم شهید ایت الله حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی سید الاسری سه نقطه از استخوان فرق سر مبارک ایشان هنگام شکنجه در بازداشتگاه حزب منحله بعث عفلقی صدام لعنت الله علیه توسط مزدوران عراقی با 3 عدد میخ سوراخ شده بوده. ولی ایشان همچنان با همان سه حفره ایجاد شده در فرق مبارکشان به راهپیمایی های طولانیشان ادامه میدادند و هرگز اظهار ناراحتی ما از ایشان نشنیدیم. والله اعلم بما فی الصدور. دست عزیز ایشان را من یک بار بوسیده ام. و بر این بوسه تا روز قیامت که به محضر پروردگارم احظار شوم بر خودم میبالم. یا علی.
نوید
۱۲:۰۸ ۲۹ تير ۱۴۰۱
داستان جالبی بود . چه ارتباطی داشت