سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در میز اقتصاد مطرح شد

۵ میلیون و ۵۰۰ هزار حساب تجاری تفکیک شدند

رییس تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی گفت: طبق آخرین آمار ما ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار حساب تجاری از حساب شخصی تفکیک شده اند.

امروز میز اقتصاد  با حضور  کارشناس اقتصادی و مسئولان حوزه  امور مالیاتی به بررسی آخرین وضعیت سامانه مودیان مالیاتی  پرداخت.

سوال:  چرا تا کنون سامانه به طور رسمی رو نمایی نشده است؟

اسکندری کارشناس اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس: پیش  از اینکه به این بحث برسیم اول باید اعلام کنم  که چرا این قانون تصویب شد ،یک نکته مهم که دغدغه قانون گذار بوده وجود عامل انسانی در فرایند اخذ مالیات بوده زیرا وقتی عامل انسانی باشد گاهی ممکن است سلیقه پیش بیاید یا باعث فرار مالیاتی بشود.

استقرار سامانه مودیان به معنای به حداقل رساندن عامل انسانی است. ما هنوز در کشورمان فاکتور های کاغذی معتبر هستند یکی از مهم ترین کار های سامانه مودیان بی اعتبار کردن این کاغذ ها و جایگزین کردن صورت حساب الکترونیک است.این صورت حساب ها فرار مالیاتی و ظلم در مالیات را به حداقل می رساند.

سوال : برای صدور صورتحساب های الکترونیکی  در سامانه مودیان چه اقداماتی باید انجام شود؟

محمد برزگری رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی: برای صدور صورتحساب های الکترونیکی و درج آنها در کارپوشه یک سری مقدمات لازم بود که یکی سامانه ملی مودیان بود که الان در مراحل نهایی است و از ۲۰  تیر رونمایی شد. در روز ۴/۲۱ اطلاعیه رسمی دادیم که مودیان  برای ثبت نام در سامانه اقدام کنند.

موازی با سامانه باید ابزار پرداخت ها ساماندهی می شد هم اکنون هشت میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه پرداخت غیر فعال شده و بقیه الصاق شده اند و ۸۰۰هزار دستگاه غیر فعال و الصاق نشده که تا ۱۰ روز دیگر این کار هم تکمیل می‌شود.

سوال چرا اجرای قانون تا کنون به تعویق افتاده است؟

طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: متاسفانه به دلیل پیچیدگی و لوازمی که باید ایجاد می‌شده ما یک سال و دو ماه در اجرای این قانون تاخیر داریم کلا نظام مالیاتی ما با هوشمند بودن فاصله دارد. زمان تمدیدی نشده مهلت تا اردیبهشت پارسال بود و از آن موقع یک سال و دو ماه تاخیر دارد.

پانزده ماه زمان برای اجرا در مجلس دهم پیش بینی شد.متاسفانه در سازمان در دوره پیش استقبالی برای اجرا وجود نداشت .در دوره جدید به خوبی پیش رفته و سرعت خوبی دارد .هفته پیش که بازدید داشتیم از سامانه وضعیت نسبتا قابل قبولی داشت .

سوال : چند درصد کار تا کنون پیشرفت کرده است؟

برزگری :  بیش از پنجاه درصد پیشرفت کرده است.

سوال : چه زمانی   این پنجاه درصد ، صد درصد می‌شود؟

برزگری: باید تمام کالاها در کشور ما شناسه کالا و خدمت داشته باشند که باید توسط وزارت صمت داده  شود. ساماندهی ابزار پرداخت ها باید انجام می‌شد این قانون باید پارسال اجرا می‌شد اما باید خود سامانه براساس قانون های جدید تغییر کند. همچنین کسب و کار ها باید تغییر  کنند.

ما چند نوع فعال اقتصادی داریم برخی فعال ها به فعال دیگر جنس می‌فروشند و فعالیت می‌کنند.

شناسه کالا باید روی کالا ثبت بشود ، تمامی تولید کنندگان از جمله  بزرگ و کوچک برای کالای خود شناسه بگیرند.

طرف خریدار وقتی مراجعه می‌کند حتما باید شماره اقتصادی بدهد. و از اول مهر این شناسه اقتصادی برای همه الزامی می‌شود و اگر عمل نکند جریمه هایی برای آنها تعیین می‌شود.

 سوال: اصناف باید کار متفاوتی انجام بدهند یا خیر ؟

اسکندری کارشناس اقتصادی: براساس‌  قوانین  باید مودیان  تقسیم شوند نباید قوانین به گونه ای وضع شود که فعالان اقتصادی کوچک انگیزه فعالیت خود  را از دست دهند.

برای سوپر مارکت های کوچک به طور مثال، پیشنهاد ما  این است که برای این مودیان تکلیف خاصی صورت نگیرد اینها فقط باید ثبت نام کنند و دستگاه های پوز را به سازمان امور مالیاتی وصل کنند.  پیشنهاد  ما  آن  است که تا وقتی این سامانه نهایی نشده مالیات بر اساس اطلاعات این سامانه بر آنها تحمیل نشود.

سوال نظر شما در این زمينه  چیست؟

برزگری رییس تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی: ما حتما باید شناسه کالا داشته باشیم برای اجرای این قانون نمی شود زمان تعیین کرد برای اجرا ما باید متناسب با جامعه پیش برویم بخشی به ما مربوط است و اما بخش بزرگتری به ظرفیت های کشور ،میزان همکاری فعالان اقتصادی و آمادگی آنها و همکاری وزارت صمت بستگی دارد.

سوال: قانون در این بخش چه نظری دارد؟

طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس : آنچه که در قانون مکتوب است آن پانزده ماهی است که تمدید آن منقضی شده است. اما مهم این است که سامانه به زودی رو نمایی شود و قانون اجرا شود و زمینه برای ثبت نام مودیان ایجاد شود.

 کاملا اجرای قانون منوط به عمل مردم است و عمل مردم برمی‌گردد به اطلاع رسانی. 

سوال : عملکرد بانک مرکزی و وزارت صمت چگونه است ؟

طغیانی: بانک مرکزی همکاری خوبی داشته  و کمک کرد و برای تفکیک حساب ها ما امسال حکم بودجه را داریم امیدواریم از این به بعد هم خوب با ما همکاری بکند. وزارت صمت یک مقدار از نظر اجرای قانون عقب ماندگی دارد و آنچه که ما باید از آن ببینیم را هنوز ندیدیم.

برزگری: طبق آخرین آمار ما ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار حساب تجاری از حساب شخصی تفکیک شده اند. اطلاعات بیشتر را از بانک مرکزی باید بگیرید.

اسکندری کارشناس اقتصادی: سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی ابعاد گسترده ای در کشور دارد ما هم شفافیت تراکنش ها را داریم هم شفافیت رویداد مالی، از طرفی این قانون درست است جدید نیست ولی بستر اجرایی مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر عملکرد بر اساس قانون فعلی و در آینده هم این شفافیت می‌تواند برای اجرای مالیات کمک کند.

لازم است تمامی دستگاه های ذی ربط و مردم کمک کنند که این سامانه به زودی راه اندازی شوند و همه بتوانند از آن استفاده کنند.

برزگری: ما کل مودیان را ثبت نام می‌کنیم فقط خواهش ما این است که مودیان و سازمان ها با ما همکاری کنندو با کمترین آسیب بتوانیم قانون را پیش ببریم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.