سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سمینار آموزشی کشت نیشکر از منظر زیست محیطی برگزار شد

سمینار آموزشی با عنوان نیشکر، گیاهی زیست محیطی، با بررسی چالش‌ها، راهکار‌ها و تعهدات مسئولانه کشت این گیاه در شوشتر برگزار شد.

در این سمینار آموزشی که با همکاری اداره حفاظت محیط زیست شوشتر و شرکت کشت و صنعت کارون ، شمیلی، دکترای تخصصی کشاورزی در رشته زراعت و اصلاح نباتات، به بررسی فواید زیست محیطی کشت نیشکر و چالش‌ها و راهکار‌های برون رفت از مشکلات زیست محیطی زراعت این گیاه استراتژیک پرداخت.

شمیلی گفت:  نقش و اهمیت کشت نیشکر در تثبیت و ترسیب کربن و تولید اکسیژن، نقش این گیاه را در جذب دی اکسید کربن اتمسفری و تولید اکسیژن با توجه به چرخه فتوسنتزی چهارکربنه و تولید زیست توده فراوان بسیار مهم است

او به ارزیابی و مقایسه میزان مصرف کود و سموم در کشت این گیاه در مقابل سایر گیاهان زراعی پرداخت.

شمیلی کاهش خطرات زیست محیطی، افزایش ماده آلی خاک، تولید کمپوست، خوراک دام، سوخت و کاغذ، کاهش آسیب به دستگاه‌های دروگر، حفظ کیفیت محصول و کاهش رشد علف‌های هرز را از مزایای عمده برداشت سبز نیشکر برشمرد و با اشاره به مشکلات و محدودیت‌های برداشت سبز در کشت و صنعت این گیاه در خوزستان، راهکار‌ها و راه حل‌های عملی در کاهش و غلبه بر این مشکلات را بیان و سوزاندن تراش و شاخ و برگ باقیمانده بر زمین پس از برداشت سبز را به دلیل از بین بردن سرمایه ملی، تخریب شدید خاک و ایجاد آلودگی هوای ناشی از آن عذر بدتر از گناه بیان کرد.

او با توصیف ارزش افزوده بالای کشت نیشکر و تولید صنایع جانبی باارزشی، چون الکل، کاغذ، نئوپان، ام دی اف، خوراک دام، مصارف دارویی ویناس باقیمانده از تولید الکل و حتی استخراج دی اکسید کربن زیستی را از مصادیق توجیه اقتصادی بالای کشت این گیاه در مقابل مصارف آب بیان کرد و بهبود راندمان مصرف آب و استفاده از روش‌های کاهش مصرف آب در طی سال‌های اخیر در کشت و صنعت‌های نیشکر خوزستان را امیدوار کننده دانست.

برچسب ها: محیط زیست ، کشت نیشکر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.