سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشریح اجرای سیاست جدید دارویی و اصلاح ارزی

طرح ساماندهی یارانه ارز دارو هدف مهمی همچون حذف واسطه‌ها را به‌دنبال دارد و با اجرای این سیاست‌ها یارانه دارو از این پس به‌طور مستقیم به مردم می‌رسد.

موضوع تخصیص ارز ترجیحی به دارو از سال۱۳۹۷ به مرحله اجرا درآمد که به‌واسطه این موضوع، مشکلات فراوانی در زنجیره تولید و توزیع دارو در صنعت داروسازی کشور ایجاد شد و به همین منظور در دولت سیزدهم تلاش برای اصلاح یارانه دارو و درواقع سیاست‌های ارزی دارو انجام شده است. دولت سیزدهم با همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه‌ها، طرح «دارویار» را به اجرا گذاشته است تا ضمن جلوگیری از قاچاق معکوس دارو، مانع آسیب به حوزه صنعت داروسازی شود و چرخه تامین و توزیع دارو نیز روند مطلوب‌تری داشته باشد.

اصلاح سیاست‌های ارزی به‌منظور جلوگیری از آسیب به حوزه صنعت، قطع منافع سوءاستفاده‌کنندگان ارز ترجیحی، از بین بردن آثار وابستگی به زمان و نوع ارز ترجیحی اختصاصی به حوزه دارو و آسیب ناشی از ایجاد کمبود‌های دارویی، مدیریت بیشتر منابع، منطقی کردن مصرف دارو و از همه مهم‌تر جلوگیری از افزایش پرداختی از جیب بیمار در دستورکار دولت قرار گرفته است.

در این میان سازمان غذا و دارو وظیفه برنامه‌ریزی، طراحی و تنظیم سازوکار این برنامه را به‌عهده داشته و سازمان برنامه‌وبودجه و بیمه‌ها به‌عنوان دو بازوی عملیاتی و بسیار مهم، برای تامین منابع مالی و پوشش دارو‌ها ایفای نقش خواهند کرد.

همچنین مردم باید بدانند که با اجرای این طرح پرداخت از جیب آن‌ها نسبت‌به قبل از اجرای طرح افزایش نخواهد یافت؛ زیرا نقش بیمه‌ها در پوشش قیمت‌ها به‌خوبی تاثیرگذار خواهد بود تا مردم متحمل هزینه‌های اضافی در پرداخت دارو نشوند؛ البته در این زمینه هم مردم باید این مسائل را مورد توجه داشته باشند که از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنند، حتما برای تهیه دارو با نسخه پزشک اقدام کنند؛ زیرا مسیر تهیه دارو باید از نسخه‌نویسی الکترونیک طی شود.

همه دارو‌های تولید داخل یعنی هزار و ۶۰۰قلم کد ژنریک دارو مشمول اصلاح سیاست‌های ارزی قرار خواهند گرفت که افزایش قیمت هزار و ۴۰۰ کد ژنریک توسط بیمه‌ها پوشش داده می‌شود و ۲۰۰قلم دیگر هیچ تغییری در نرخ نخواهند داشت.

همچنین در راستای اصلاح سیاست‌های ارزی دارو، افزایش قیمت ۳۶۶قلم داروی ضروری و پرمصرف بیماران که تاکنون تحت پوشش بیمه نبوده‌اند نیز تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

از سویی دیگر، اجرای اصلاح یارانه دارو باعث شده است که ۴۲ملکول داروی otc «دارو‌های بدون نسخه» شامل ۱۱۹قلم دارو، که تاکنون تحت پوشش بیمه نبوده نیز در قالب این طرح با نسخه پزشک تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد و دارو‌های خارجی بدون افزایش قیمت طبق روال گذشته عرضه می‌شوند.

با توجه به اینکه در راستای اجرای سیاست‌های ارزی دارو پنج‌میلیون و ۴۰۰هزار نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند T در این راستا بر لزوم مراجعه افراد فاقد بیمه به دفاتر پیشخوان دولت برای بهره‌مندی از این بیمه تاکید‌ می‌شود.
در راستای اجرای این طرح، اتباع قانونی ازسوی بیمه سلامت بیمه می‌شوند و اتباع غیرقانونی در صورت ثبت اطلاعات هویتی و شناسایی از طرف وزارت کشور درصورت نیاز به خدمات دارویی تحت پوشش بیمه سلامت قرار‌ می‌گیرند.

طرح دارویار چیست؟

در طرح «دارویار»، یارانه دارو‌ها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص خواهد یافت، این اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای است.

مزایای طرح دارویار

توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهره‌مندی همه دهک‌ها از یارانه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمه‌ای برای دارو‌هایی که پیش از این تحت شمول حمایت‌های بیمه‌ای نبوده‌اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از دارو‌های مصرفی بیماران خاص و صعب‌العلاج از مزایای اجرای طرح دارویار است.

در راستای اجرای طرح دارویار، مبلغ ۶هزار میلیارد تومان برای تحت پوشش قراردادن افراد فاقد بیمه در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده است، سه دهک اول جامعه «حدود ۶میلیون نفر» بدون مراجعه حضوری و به‌صورت رایگان ازسوی سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفتند.

افراد سایر دهک‌ها می‌توانند برای برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند، اتباع خارجی که مجوز اقامت دارند می‌توانند برای برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و اتباع غیرمجاز نیز با ثبت مشخصات خود و با تایید وزارت کشور می‌توانند از بیمه برخوردار شوند، بیمه روی تخت و بیمه در مواقع اورژانسی برای افراد فاقد بیمه و مجهول‌الهویه برقرار است.

راه‌های بهره‌مندی از یارانه دارو

با توجه به ضرورت کنترل مصرف دارو و مدیریت منابع عمومی، یارانه دارو عموما به افرادی تعلق خواهد گرفت که نسخه پزشک داشته باشند؛ البته باید گفت که خرید‌های آزاد در داروخانه برای بیماران مزمن مشمول دریافت یارانه خواهد شد. همچنین برای پایش طرح اقدامات جدی صورت می‌گیرد که استقرار تیم بازرسی ویژه در وزارت بهداشت جهت تضمین بهره‌مندی مردم از خدمات طرح، اعلام عمومی قیمت دارو در برنامه کاربردی تیتک و سایت رسمی سازمان غذا و دارو، امکان گزارش موارد تخلف از طریق سامانه۱۹۰ وزارت بهداشت یا برنامه کاربردی تیتک ازجمله این موارد است.

طرح دارویار با هدف ثابت ماندن پرداختی مردم

همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز طرح «دارویار» با هدف افزایش تعداد دارو‌های تحت‌پوشش بیمه و کاهش هزینه‌های بیماران از روز پنجشنبه ۲۳تیرماه خبر داد و اعلام کرد پس از موفقیتی که در اجرای طرح کنترل بیماری کرونا ازسوی دولت مردمی اتفاق افتاد یکی از طرح‌های در دست اجرای ما ارتقای سطح بیمه‌هاست.

این طرح ارتقای بیمه از بیمه همگانی شروع شد و در سال جاری ۶هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافت و بیش از ۶میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. از طرف دیگر، پنج‌هزار میلیارد تومان برای تامین بیماران خاص در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.

در طرح «دارویار» تعداد دارو‌های تحت پوشش افزایش یافته است و ۱۰۰قلم از دارو‌های پرمصرف مثل دارو‌های سرماخوردگی و همچنین تعداد ۳۶۶قلم دارو‌های ضروری پرمصرف برای بیماران مزمن مانند بیماران دیابتی و دارای فشارخون تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

هدف از این طرح افزایش تعداد دارو‌های تحت پوشش بیمه است و باید هزینه‌های مربوط به بیماران (به‌نوعی پرداخت از جیب مردم) کاهش یابد و این طرح که از بامداد ۲۳تیرماه آغاز شد، طرحی جامع و ادامه‌دار است و با نام طرح «دارویار» نامگذاری شده است.

هدف اصلی این است که پوشش بیمه‌ای دارو‌ها بیشتر شود و براساس دستور رییس‌جمهور مقرر شد طرح در کل کشور اجرا شده و هدف کاهش هزینه‌های بیماران است و در ادامه این طرح تلاش می‌شود پوشش بیمه‌ای اکثر دارو‌ها را ایجاد کرده و مردم تغییری در پرداخت هزینه‌های دارویی نداشته باشند.

ثابت ماندن پرداختی از جیب بیماران هدف اصلی طرح دارویار است و در حوزه دارو به‌طور یقین تلاش خواهد شد مخارج مربوط‌به داروی بیماران ازسوی دولت تامین شود.

درمجموع طرح ساماندهی یارانه ارز دارو هدف مهمی همچون حذف واسطه‌ها را به‌دنبال دارد و با اجرای این سیاست‌ها یارانه دارو از این پس به‌طور مستقیم به مردم می‌رسد تا از قاچاق دارو جلوگیری شود، اما به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که مردم هیچ تغییری در پرداختی خود برای دارو نداشته باشند.

منبع: روزنامه صبح نو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
مهدي
۱۵:۴۶ ۲۸ تير ۱۴۰۱
اگر به خوبي طرح مديريت يارانه نان اجرا شود، انشاءالله نتايج بسيار خوبي خواهد داشت.
اميدوارم به كمك خدا با موفقيت انجام شود.
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۶ تير ۱۴۰۱
اینکه جلوی قاچاق رو میگیره خیلی خوبه