حمید سوری در گفتوگوی ویژه خبری گفت: روند خیزشی کووید ۱۹ مجددا در کشور شروع شده و نشانه های آن از هفته گذشته مشخص بوده است.
این اپیدمیولوژیست اضافه کرد: این روند در کل دنیا مشاهده می شود، منتهی در مناطق مختلف متفاوت است. واریانت های امیکرون فعلی ابتدا در آفریقا و سپس اروپا و آمریکای جنوبی و بعد غرب آسیا یعنی ایران بروز پیدا کرد.
او افزود: میزان کشندگی بیماری بالا نیست، ولی افزایش مبتلایان آمار مرگ و میرها را بیشتر می کند. امروز ۱۳ نفر از هم وطنان جان خود را از دست دادند و این موضوع مربوط به موارد مرگ تایید شده است.
سوری بیان کرد: در چنین شرایطی که ایران سهم مهمی را در روند اپیدمی دارد اقداماتی باید انجام شود، زمان در اپیدمی ها عامل مهمی است یعنی برخی ملاحضات که باید هم اکنون انجام شود اگر هفته آینده اجرایی شود نه تنها اثر بخشی آن کم خواهد شد، شاید به صفر برسد و جامعه را دچار خسارت خواهد کرد.
او گفت: ۴ هفته گذشته چندین بار کنترل مرزها به خصوص از کشورهای خطرناک کرونا تاکید شد در آن زمان ارزش داشت و در شرایط کنونی این روند دیگر برایمان ارشد ندارد و باید وارد مداخلات دیگر شویم.
این اپیدمیولوژیست اضافه کرد: بخشی از اقدامات فعلی در سویه جدید کرونا مربوط به مردم و بخشی دیگر مربوط به مدیران و سیاست گزاران و متولیان مدیریت اپیدمی است و بازیگر سوم ویروس است.
سوری گفت: مردم باید استقبال بیشتری از واکسیناسیون کرونا و دزهای یادآور داشته باشند و این امر در وضعیت فعلی به شدت توصیه می شود، همچنین افراد به خصوص گروه های حساس و پرخطر که بیش از ۶ ماه از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته، باید به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
سوری گفت: واکسن نورا موفق آمیز بوده است و این به معنای خوب نبودن واکسن های دیگر نیست. استفاده از ماسک بسیار مهم است، اما همه جا نمی توان آن را بکار برد. تهویه هوا بسیار مهم است و تا ۷۰ درصد امکان ابتلا و انتقال را کاهش خواهد داد.
این اپیدمیولوژیست اضافه کرد: در شرایط کنونی که شاهد برگشت حجاج هستیم غربالگری آنها در مرزها وظیفه سیستم بهداشتی است، ولی خود حجاج و اطرافیان هم میهمانی برگزار نکنند.
او ادامه داد: باید مراقبت ها و کنترل بهداشتی صورت گیرد و سیستم مراقبت بهداشتی باید طغیان های گوشه کنار کشور را شناسایی کنند و تیم های واکنش سریع در دولت سیزدهم که منحل شده اند احیا شوند و با مراجعه های خود کنترل جدی بر اپیدمی داشته باشند.
سؤال: آیا واکسن جلوی ابتلا به کرونا را میگیرد؟
جواب: نه!
سؤال: آیا واکسن جلوی ناقل بودن را میگیرد؟
جواب:نه!
سؤال: آیا واکسن جلوی بیماری شدید را میگیرد؟
جواب: نه!
سؤال: آیا واکسن جلوی درگیر شدن ریه را میگیرد؟
جواب: نه!
سؤال: آیا واکسن جلوی رفتن به آیسییو را میگیرد؟
جواب: نه!
از همه مهمتر آیا واکسن جلوی مرگ فرد را میگیرد؟
جواب: نه!
من دیگه حرفی ندارم.
نه
آیا برای حرفاتون دلیل علمی دارید؟
نه
آیا می توانید حرف مفت نزنید؟
نه