سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح دارویار چیست؟

در طرح دارویار، یارانه دارو‌ها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمه‌ها به مصرف کننده نهایی تخصیص پیدا می‌کند.

 این اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبتنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای است.

مزیت‌های اجرای طرح چیست؟

 توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهره مندی همه دهک‌ها از یارانه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمه‌ای برای دارو‌هایی که پیش از این تحت شمول حمایت‌های بیمه‌ای نبوده‌اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از دارو‌های مصرفی بیماران خاص و صعب العلاج از مزیت‌های اجرای طرح است.

آیا همه مردم تحت پوشش بیمه هستند؟

مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای تحت پوشش قرار دادن افراد فاقد بیمه در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده است. سه دهک اول جامعه بالغ بر ۶ میلیون نفر بدون مراجعه حضوری و به صورت رایگان توسط سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفتند.

سایر دهک‌ها می‌توانند جهت برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند. اتباع خارجی که مجوز اقامت دارند می‌توانند جهت برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.

 اتباع غیرمجاز نیز با ثبت مشخصات خود و با تایید وزارت کشور می‌توانند از بیمه برخوردار شوند. بیمه روی تخت و بیمه در مواقع اورژانسی جهت افراد فاقد بیمه یا مجهول الهویه برقرار است.

برای بهره مندی از یارانه دارو چه باید کرد؟

 با توجه به ضرورت کنترل مصرف دارو و مدیریت منابع عمومی، یارانه دارو عموماً به افرادی تعلق خواهد گرفت که نسخه پزشک داشته باشند. لازم به ذکر است خرید‌های آزاد در داروخانه برای بیماران مزمن مشمول دریافت یارانه خواهد شد.

 چه اقداماتی جهت پایش طرح انجام شده است؟

 استقرار تیم بازرسی ویژه در وزارت بهداشت جهت زمینه بهره مندی مردم از طرح، اعلام عمومی قیمت دارو در برنامه کاربردی تیتک و سایت رسمی سازمان غذا و دارو، امکان گزارش موارد تخلف از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا برنامه کاربردی تیتک وجود دارد.


بیشتر بخوانید 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۸ ۲۵ تير ۱۴۰۱
میگم تکلیف بیمه شده های تامین اجتماعی که می بایست بصورت اجباری از سوی کارفرماها و پیمانکاران بیمه شوند،اما به دلیل تاخیر در پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما، بیمه هاشون فاقد اعتبار میشه چیه؟؟!! اونها رو هم آزاد محاسبه می کنید ؟؟!! تکلیف بیچاره ای که بیمه اش بخاطر کم کاری و قصور کارفرما فاقد اعتبار شده چیه؟؟؟!!!
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۴ تير ۱۴۰۱
مافیای دارو مخصوصاً عاملین قضیه‌ی رمدسیویر را محاکمه و مجازات کنید
علی
۲۰:۲۲ ۲۳ تير ۱۴۰۱
برای یک داروی ساده و دم دستی مثلا ژلوفن برای درد دندان ، آسپرین یا امثالهم باید یا پول ویزیت دکتر بدیم یا دارو را گرانتر بخریم ... خب این منطقیه؟ یا سایر اقلام مصرفی ... جراحی با این همه درد و عوارض و دفعتی و یکباره بدجور عوارض میاره
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۳ تير ۱۴۰۱
چه مسخره،الان یکی بخواد بره ژلوفن بخره باید بره دکتر براش نسخه بنویسه ژلوفن و بعد بیاد هفده هزارتومن بده مسئول فنی تا براش بگه این ژلوفنه و هروقت سرت درد گرفت بخور،یا اینکه قید یارانه بیمه رو بزنه و با قیمت جدید ژلوفن رو بخره
حامد
۱۷:۴۱ ۲۳ تير ۱۴۰۱
این طرح موجب کاهش دارو های بیمه ای می شود یه جورای دولت یارانه دارو و از طرفی بیمه از مسئولیتش کوتاهی می کنه
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۳ تير ۱۴۰۱
دارویا طرحی واسه خالی کردن جیب مردم توسط دولت میباشد مثل بورس که شده. قلک دولت یا طرح نان کارتی
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۳ تير ۱۴۰۱
جلوی همدستی پزشکان و داروخانه ها در نوشتن داروهای اضافی را بگیرید. نیمی از داروها پس از مدتی روانه سطل های زباله می شود. داروخانه ها به بهانه دستور وزارت بهداشت از پس گرفتن داروها خودداری می کنند. این مشکل به اقتصاد خانواده ها و کشور ضربه می زتد. چون بدنه بیمه ها را پزشکان تشکیل می دهند، تضاد منافع مانع جلوگیری از این فساد می شود.
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۳ تير ۱۴۰۱
مردم را مسخره کردید راحت بگید گران کردیم این بازی ها چیه
ناشناس
۰۱:۳۰ ۲۴ تير ۱۴۰۱
باشه میگیم.
گران کردیم
حالا برو بخواب!
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۳ تير ۱۴۰۱
خدا یا خودت به ما سلامتی بده تا گرفتار تهیه دارو نشویم زیرا با این بیمه که داریم الان هشتاد در صد با خودمان وای بر ما بعداً چه خواهد شد
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۳ تير ۱۴۰۱
تو فضا به تصمیمی میگیرین تو زمین مردم و به جون هم میندازین .
ان شالله بر سر خانواده خودتون بیاد ..