سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آرامش و امنیت؛ مهم‌ترین آثار اجتماعی حجاب

شماری از علمای اهل سنت گفتند: حجاب محدودیت نیست بلکه مصونیت است، به زن و مرد آرامش، آسایش و امنیت می‌دهد.

۲۱ تیرماه به عنوان روز "عفاف و حجاب" در تقویم ایران اسلامی نامیده شده است. عفاف و حجاب از ارزش‌هایی هستند که در جوامع بشری به خصوص اسلامی مورد توجه قرار دارند و حجاب به معنای پوشش، و عفاف به معنای خودداری نفس از زشتی‌ها است و رعایت و توجه کردن به این موضوعات وظیفه همه مردان و زنان مسلمان است.

نهادینه کردن عفاف و حجاب باید از کودکی صورت گیرد

مولوی عنایت اله رسولی زاده از علمای اهل سنت شهرستان سرباز در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه فعالیت در حوزه نهادینه کردن عفاف و حجاب باید از کودکی صورت گیرد، افزود: حجاب تحکیم کننده بنیان خانواده و در اسلام جایگاه والا و بالایی دارد که در روایات بدان تاکید فراوان شده است، چرا که حجاب برگ برنده و نقطه قوت فرهنگ اسلامی است و می‌توان با کمک آن توطئه‌های دشمنان که امروز خانواده را نشانه گرفته، خنثی کرد.

وی بیان کرد: برخی بر این باور هستند که حجاب مانع انجام فعالیت‌ها می‌شود، این در حالیست که حجاب محدودیت نیست بلکه مصونیت است، به زن و مرد آرامش، آسایش و امنیت می‌دهد؛ این حریم امن اجازه نمی‌دهد به نامحرمان که هر گونه که می‌خواهند با زنان و دختران رفتار کنند.

این عالم اهل سنت با تاکید بر اینکه تخریب مسئله حجاب و از بین بردن غیرت جوانان و از میان برداشته شدن عفاف در جامعه از اهداف اصلی دشمنان نظام و انقلاب است، گفت: هر چه وضع عفاف و حجاب در جامعه بدتر شود به همان میزان آسیب‌های اجتماعی، بی بند و باری، سوء ظن، خیانت، ازهم پاشیدگی خانواده و طلاق هم افزایش می‌یابد؛ بر این اساس حجاب باعث حفظ کانون گرم خانواده می‌شود.

وی دربخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه افزایش سواد رسانه‌ای راهکار مقابله با توطئه دشمنان در ترویج بی بند و باری در جامعه است، ادامه داد: لطمه به ارزش‌های اسلامی و دینی هدف دشمن از جنگ نرم است که در این راستا با ایجاد و فعالیت شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای به توطئه کشف حجاب دامن می‌زنند به گونه‌ای که شاهد الگوگیری زنان و دختران از فرهنگ‌های غربی هستیم برای مقابله با این پدیده شوم باید اقدام به افزایش سواد رسانه‌ای در این فضا کرد تا خانواده‌ها نسبت به خطرات این ابزار دشمن آگاهی داشته باشند.

حجاب و عفاف ۲ ارزش مهم در جامعه بشری است

مولوی یوسف گرگیچ؛ امام جمعه اهل سنت مسجد محمد رسول الله (ص) در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: حجاب و عفاف به عنوان دو ارزش در جامعه بشری و به ویژه جوامع اسلامی مطرح است و حجاب همواره بخشی عمده از رسالت انبیاء و اولیاء، ادیان و علما بوده به طوری که یکی از وظایف علمای دین و جامعه مقوله عفاف می‌باشد.

وی با بیان اینکه، عفاف و حجاب نماد دینی ارزشی و ملی فرهنگ ایرانی و یک نماد انقلابی‌گری است افزود: دشمنان سعی دارند به عناوین مختلف این نماد را کمرنگ یا از بین ببرند و این اقتدار را بشکنند.

مولوی اهل سنت تصریح کرد: دشمن در حال حاضر به دنبال تغییر فرهنگ ما است، دشمنان می‌دانند در جنگ سخت حریف جمهوری اسلامی به خاطر پایبندی به روحیه شهادت طلبی نمی‌شوند، به همین دلیل سرمایه گذاری غرب برای تغییر فرهنگ حجاب و باورهاست و هرچیزی که در این زمینه کارایی دارد مشمول تحریم غرب نمی‌شود.

امام جمعه زاهدان گفت: دشمنان انقلاب برای ضربه زدن به نظام و تغییر فرهنگ و باور مردم از هیچ تلاشی کوتاهی نمی‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه لازمه ایجاد پوشش و حجاب در جامعه، داشتن پایه‌های اعتقادی و بینشی است، گفت: این موضوع باید به باور و فرهنگ عمومی تبدیل شود چراکه ریشه حجاب، حیا و عفت است و امروز دشمنان به دنبال از بین بردن نجابت و پاکدامنی میان جامعه اسلامی هستند.

مولوی اهل سنت اظهار داشت: انسان در جوامع گوناگون، نیازمند رعایت عفاف و حجاب است و امروزه با نفوذ اینترنت و فضای مجازی در میان مردم، تشکیل جوامع مجازی و نیز بحث عفت و حجاب در آن ضرورت یافته است که همه علت بدحجابی این نیست که فرد لزوم حجاب را نمی‌داند، بلکه بسیاری از افراد درباره حجاب می‌دانند، اما تحت تأثیر فضای مجازی قرار گرفته اند.

وی افزود: شخصیت افراد از دوره نوجوانی شکل می‌گیرد و ما باید از دوران کودکی در حوزه عفاف و حجاب فعالیت کنیم که خانواده‌ها بیشترین نقش در این زمینه دارند.

این مولوی اهل سنت گفت: حجاب جنبه و نمود ظاهری عفاف و حیا است که در فضای مجازی به شدت آسیب پذیر شده است، به گونه‌ای که حتی به اسم حجاب از آن سو استفاده می‌شود.

نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب نیازمند آموزش موثر متولیان فرهنگی

مولوی دوست محمد درواخ امام جمعه اهل سنت شهرستان هامون در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: حجاب و عفاف که یک دســتور دینی و از مســائل مهم و کلیدی جامعه ماست و پیشینه دیرینه در فرهنگ کشور ما دارد، دین اسلام سفارش زیادی به حفظ حجاب و عفاف کرده و دختر بزرگوار نبی اکرم (ص) الگویی بی نظیر از حجاب و عفت برا دختران مسلمان هستند.

وی افزود: حجاب و عفاف، نقش آن در امنیت روانی و پایداری امنیت اجتماعی مهم است و در حوزه جرم و جرم شناسی بخشی از جرایم و پرونده سازی‌ها معلول رعایت نکردن مسئله حجاب و عفاف است و دشمنان برای ترویج بی عفتی و بی وبنداری دارای برنامه هستند، بانوان باید حفظ شأن و شئون یک بانوی مسلمان از شئون مختلف اجتماعی بهره‌مند باشند.

مولوی درواخ ادامه داد: امروز اثرات مخرب بد حجابی و بی حجابی را همه به عینه می‌بینیم از مد گرایی و مصرف گرایی گرفته تا از هم پاشیدن خانواده تا مسائل غیر اخلاقی و هدر رفتن سرمایه‌های انسانی، جوانی که می‌توانست با فکری باز و خلاقانه در جهت رشد و شکوفایی جامعه قدم بر دارد متاسفانه بر اثر کوتاهی‌ها و آماده بودن زمینه فساد تبدیل به یک عنصر نا مطلوب می‌شود.

وی اظهار داشت: حجاب و عفاف همواره بخشی عمده از رسالت انبیاء و اولیاء ادیان و علما بوده است، زیرا حفظ حجاب و عفاف به حذف بسیاری از گناهان کمک می‌کند و رعایت حجاب اسلامی، به تهذیب و تزکیه نفس و ملکات نفسانی پرداخته و قرب الهی رانصیب انسان می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه رعایت حجاب و عفاف تنها مختص زنان نیست، گفت: آنچه می‌تواند جامعه‌ای را از آسیب‌های شوم مصون داشته و حفظ کند، ترویج فرهنگ دقیق عفاف و تبیین ابعاد مختلف آن در جامعه است.

وی با بیان اینکه حجاب و عفاف مقدمه و زمینه‌ساز توجه و اهتمام نسبت به بسیاری از واجبات الهی و وظایف انسانی دیگر است، اظهار داشت: از آنجاکه حجاب و عفاف، حکم واجب الهی و دستور صریح قرآن کریم است، زن و مرد مسلمانی که خود را مقید و ملتزم به این حکم الهی می‌داند، همواره در تلاش است افزون بر رعایت این حکم به لوازم و توابع آن نیز پایبند باشد.

مولوی درواخ تصریح کرد: متاسفانه کم‌کاری و کوتاهی‌ها مسئولین فرهنگی در حوزه حجاب عفاف باعث شده است تا در برخی از ادارات، اماکن عمومی شاهد بی‌حجابی باشیم، باید همه دستگاه‌های متولی و علما و بزرگان در خصوص فرهنگ‌سازی نسبت به موضوع عفاف و حجاب و تشریح فلسفه حجاب اهتمام داشته باشند.

وی افزود: وظیفه متولیان فرهنگی و سازمان‌های مربوط است تا با جلسات فکری و هم اندیشی با علمای اهل سنت و شیعه و تبیین آن از طریق علما جهت ترویج و توجیه مساله حجاب اقدام نمایند چرا که با زور و اجبار نمی‌شود حجاب داشت بلکه آگاه سازی جوانان ومخصوصا اهتمام آن در بین خانواده‌ها تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه حجاب از مسائل ضروری دین مبین اسلام است و از دیدگاه قرآن، عدم رعایت آن گناه محسوب می‌شود گفت: حجاب و پوشش امری ظاهری است که زن را در برابر نامحرمان حفظ می‌کند.

مولوی درواخ افزود: جوامع غربی مدعی حقوق بشر با شعار آزادی قصد نابودی خانواده و عفت درون آن را دارد در صورتی که اسلام هم از آزادی سخن می‌گوید و هم از حفظ عفت.

وی بیان کرد: در ادامه با اشاره به نقش مهم مراکز و متولیان فرهنگی در بحث مبارزه با تبلیغات سو دشمنان علیه حجاب زن مسلمان، گفت: در سال‌های اخیر آنگونه که شایسته است برنامه منسجم و کاربردی در بحث حجاب نداشته ایم و همین خلا فرصتی شد تا دشمنان تبلیغات مسموم خود را علیه این واجب دینی به راحتی اشاعه دهند.

حجاب حریمی امن در برابر نامحرمان است

مولوی مجیب الرحمان رئیسی امام جمعه موقت اهل سنت گلشن در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: خداوند در قرآن کریم زنان و مردان مسلمان را به حفظ حیا، پاکدامنی و کنترل نگاه سفارش می‌کند. حجاب یعنی پوشش و زن محجوب یعنی زنی که با پوششی پوشیده شده باشد.

وی ادامه داد: حجاب یکی از فرایض الهی است، زنان قبل از اسلام نیمه عریان و برهنه بودند و موهایشان افشان بود نباید این گونه باشیم و باید در حفظ عفاف و پاکدامنی کوشا باشیم.

امام جمعه موقت اهل سنت گلشن افزود: بانوانی که از سلامت روحی و روانی برخوردارند در خود کمبودی احساس نمی‌کنند و در نتیجه تمایلی نیز به جلب توجه دیگران ندارند، ولی زنانی که دارای عقده حقارت هستند با نمایش زینت‌ها و زیبایی‌ها و استفاده کردن از لباس‌های رنگارنگ و جذاب در بیرون از منزل و در مواجهه با نامحرم می‌کوشند تا احساس حقارت و کمبود خود را به نحوی مرتفع نمایند

پیامبر مکرم اسلام می‌فرمایند: دو گروه از انسان‌ها بوی بهشت را استشمام نمی‌کنند در زمان من هم چنین اشخاصی وجود ندارد، ولی در آینده خواهند آمد.

مولوی مجیب الرحمان اذعان کرد: یکی از این دو گروه زنانی هستند که تمایل دارند توجه مردان نامحرم را با بی حجابی جلب کنند این‌ها مو‌های سرشان را همچون کوهان شتر میبندند و جوری خرامان خرامان راه می‌روند تا جوانان را از راه به در کنند و به سمت خود جذب کنند لذا این‌ها بوی بهشت را نمی‌بینند.

وی گفت: از فرایض الهی این است که دختران و پسران مسلمان حجاب خود را رعایت کنند و به فکر آخرت خود باشند تا از عذاب آخرت به دور باشند. کسی که حجاب خود را رعایت می‌کند و خود را از نگاه نامحرم حفظ می‌کند این شخص محفوظ از هر گناهی می‌باشد.

امام جمعه موقت اهل سنت گلشن با بیان اینکه حجاب یک امر واجب از سمت پروردگار است افزود: بانوان سرزمین ما حجاب را باید افتخاری برای خود بدانند و با غرور حجاب و عفت خود را حفظ کنند.

مولوی مجیب الرحمان رئیسی باتوجه به اینکه حجاب یک امر الهی است و هیچ محدودیتی در پیشرفت در جامعه ندارد بیان کرد: حجاب محدودیت نیست باید همواره با پوشش اسلامی در جامعه حضور داشته باشیم و نقش‌های بسیار مهمی را ایفا کنیم.

حجاب زدایی یکی از اهداف اصلی دشمنان اسلام است

مولوی خلیل رسولی زاده، امام جمعه موقت اهل سنت ایرانشهر در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: یکی از احکام بسیار مهم در اسلام که همه مذاهب اسلامی بر آن تاکید دارند رعایت حجاب و عفاف برای زنان و دختران است.

وی افزود: نظر شیعه و سنی در راستای حجاب و پوشش زن و با توجه به این که این مسأله ریشه در قرآن کریم دارد مرجع فقهی برای همه مسلمانان است.

مولی رسولی زاده تصریح کرد: مسئولین فرهنگی باید این مسأله حجاب و عفاف را باید حدی بگیرند و در این راستا برنامه‌های آموزشی تبیین کنند تا خدای ناکرده این موضوع تبدیل به یک دو قطبی برای تفرقه افکنی میان مردم نشود.

وی اضافه کرد: در حقیقت حجاب امری فرهنگی است و در‌ای زمینه باید به ارتباطات اجتماعی هم توجه ویژه شود.

امام جمعه موقت اهل سنت ایرانشهر عنوان کرد: اکنون بدخواهان نظام اسلامی با شبیخون گسترده فرهنگی قصد دارند عزت و افتخار زن مسلمان را هتک کنند. زنان مسلمان باید حجاب شرعی خود را رعایت کنند و دختران باید در این زمینه آموزش‌های لازم را ببینند و مدارس و دانشگاه‌ها در این زمینه باید اصولی کار کنند.

مولی رسولی زاده عنوان کرد: در شرایط فعلی فضای مجازی و ماهواره در قبح شکنی بی حجابی نقش پررنگی را ایفا می‌کنند که امروزه بانوان از این ابزار به عنوان یک الگو در زندگی خود استفاده می‌کنند، در حالی که از مضرات آن کاملا ناآگاه هستند و این موضوع را به نوعی با کلاسی و با فرهنگی می‌دانند.

وی اضافه کرد: اکنون موضوع بد حجابی در فضای مجازی در کشور‌های غربی شرایط خوبی ندارد و اکنون شرایط به گونه‌ای است که برخی از بانوانی که از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، به دلیل عدم سواد رسانه، شناخت و آگاهی کافی اقدام به نشر عکس‌ها و کلیپ‌های بی حجابی در این بستر می‌کنند، که طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید این فضا کنترل شود.

منبع: عصرهامون

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.