سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی هیات داوران دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت

مسئول کمیته علمی دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت پنج عضو هیات داوران این دوره از جشنواره را معرفی کرد.

کژوان ضیاء الدینی گفت: دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت ۲۲ تا ۲۵ تیرماه و با شعار «هنر، همگرایی و مهربانی» در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار می‌شود.

مسئول کمیته علمی دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت گفت: خوشبختانه با حضور شماری از دف نوازان برجسته ملی داوری بخش مقدماتی به بهترین شکل ممکن انجام شده و در نهایت افراد و گروه‌های برتر به بخش مسابقه راه پیدا کردند.

او می گوید: برای انتخاب داوران این دوره از جشنواره ضمن بررسی‌های کامل و همکاری با مرکز موسیقی حوزه هنری، در نهایت پنج نفر از اساتید برجسته موسیقی کشور به عنوان داوران نهایی انتخاب شدند.

ضیاء الدینی  گفت: بیژن کامکار، احمد خاک طینت، هادی منتظری، مسعود حبیبی و علیرضا غوثی پنج داور دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت هستند و انشالله کار قضاوت آثار راه یافته به بخش مسابقه را انجام می‌دهند.

مسئول کمیته علمی دهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت گفت: در انتخاب اعضای هیات داوران این دوره از جشنواره دف نوای رحمت تلاش شده است تا ضمن بهره مندی از ظرفیت‌های هنرمندان دف نواز استان، زمینه برای حضور اساتید و چهره‌های برجسته موسیقی با اولویت اساتید دف نواز در ترکیب نهایی بهره برداری به عمل آید.

از جمله فعالیت های بیژن کامکار را می توان وارد کردن ساز دف برای اولین بار به اجرا‌های عمومی دانست که در هنگام عضویت در گروه شیدا به پیشنهاد محمدرضا لطفی از ساز دف در یکی از کنسرت‌های گروه استفاده کرد و بعد از آن این ساز عمومی و همگانی شد.

بیژن کامکار از سوی کمیته ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس به عنوان حامل میراث فرهنگی در فهرست گنجینه‌های زنده بشری قرار گرفته‌است.

احمد خاک طینت پژوهشگر موسیقی نواحی ایران و خاور میانه، آهنگساز و نوازنده دارای تحصیلات آهنگ سا زی ایرانی، کلاسیک و اتنو موزیکولوژی و در مجموع بیش از ۳۰ سال است که در این عرصه فعالیت می‌کند و به عنوان مولف و نویسنده موسیقی، تاریخی و آموزشی نیز فعالیت‌های چشمگیری داشته است.

او در تولید و انتشار بیش از ۷۰ آلبوم موسیقی با شماری از اساتید و بزرگان موسیقی کشور مشارکت داشته است و طی این سال‌ها در حوزه آموزش نیز شاگردان زیادی را تربیت کرده است.

مسعود حبیبی از اواخر دهه ۱۳۶۰ پیوسته با گروه عارف به آهنگسازی و سرپرستی مرحوم استاد پرویز مشکاتیان همکاری کرده و در آلبوم‌ها، کنسرت‌های داخلی و خارجی به عنوان نوازنده‌ی دف حضور داشته است.

او در سال ۱۳۹۲ به پاس سال‌ها تلاش، تحقیق و فعالیت هنری درترویج و بهبود ساختار و نوازندگی ساز دف و همینطور تالیف کتب مختلف در آموزش متدیک ریتم برای این ساز، موفق به اخذ مدرک درجه یک هنری (دکتری) هنری می‌شود.

هادی منتظری در سال ۱۳۳۴ متولد شد و به دلیل علاقه به موسیقی ایرانی و ساز ویلون وارد این عرصه شد و نزد نوازنده‌ای به نام محمود مرآتی شروع به فراگیری موسیقی نمود و سال‌ها ویلن نوازی را ادامه داد؛ و ویلن نوازی‌هایش کم و محدود به ضبط در استودیو می‌شود به‌طوری‌که وی را عمدتاً نوازنده کمانچه می‌دانند.

منتظری پس از دریافت دیپلم به دانشکده هنر‌های زیبا راه می‌یابد و در رشته موسیقی سنتی ایران به‌طور علمی و عملی مشغول تحصیل می‌گردد و پس از سال‌ها تلاش در این عرصه بالاخره موفق به کسب نشان درجه یک هنری (دکتری) می‌شود.

علیرضا غوثی نوازنده و مداح دف و فرزند استاد برجسته مرحوم خلیفه میرزا آغه غوثی است که از همان دوران نوجوانی وارد این عرصه شد و بعد از چهار دهه فعالیت، نشان درجه یک هنری (دکتری) در رشته دف نوازی را کسب کرد.

او در طول این چهاردهه در جشنواره‌ها و رویداد‌های مختلف دف نوازی در داخل و خارج از کشور حضور داشته و موفقیت‌های متعددی را نیز کسب کرده است.

علیرضا غوثی همچنین در طول این سال‌ها در بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله ایتالیا، اسپانیا، هلند، مراکش، ترکیه، انگلستان، آلمان و ... به عنوان دف نواز، مداح و مولودی خوان حضور پیدا کرده و در جشنواره‌های مختلف استانی، منطقه‌ای و ملی نیز سابقه داوری دارد و در انتشار بیش از ۱۰ عنوان آلبوم موسیقی حضور داشته است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.