سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیش بینی برداشت ۶۵۰ تن انواع خرما در خور و بیابانک

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت:امسال پیش بینی می شود ۶۵۰ تن انواع خرما از نخلستان‌های شهرستان خور و بیابانک برداشت شود.

ابوالقاسم جعفری گفت: خور و بیابانک تنها شهرستان خرماخیزِ استان اصفهان است و هر ساله با توجه به سال آوری درختان خرما، حدود ۵۰۰ تا ۶۵۰ تن خرما از اوایل شهریور تا پایان آبان برداشت می‌شود.

هر هکتار نخلستان خور و بیابانک، حدود ۲۰۰ نخل دارد و به طور متوسط، از هر هکتار، سه تُن خرما برداشت می‌شود.

به گفته او بیشترین نخلستان‌های این شهرستان، با ۱۵۰ هکتار در روستای‌های مهرجان، گرمه و عروسان قرار دارد.

کبکاب، کرمانی، خدشکن، قصب، زاهدی، پیارم، مضافتی، برحی و مجول از ارقام مرغوب خرمای این شهرستان است.

جعفری گفت: هم اینک برای هر روستا ارقام سازگار با روستا به باغداران معرفی و در صورت درخواست نخل داران پاجوش لازم تأمین می‌شود.

از سال ۷۶ تاکنون تعداد زیادی ارقام خرمای تجاری از نقاط خرماخیز کشور برای بررسی سازگاری به شهرستان حمل و کشت‌شد و بررسی‌ها نشان داده که ارقام کبکاب، زاهدی، مضافتی و برحی، سازگاری بهتری در شرایط منطقه دارد.

او می‌گوید: در پنج سال گذشته ارقام پیارم و مجول واردشده به شهرستان به بار نشسته و با توجه به بررسی‌های صورت گرفته این دو رقم نیز در طرح‌های توسعه‌ای قرارگرفته است.
در فصل برداشت خرما که از ابتدای شهریور تا اوایل آبان است، بیش از هزار و ۴۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت می‌کنند.

به گفته او درختان خرما درخور و بیابانک علاوه بر تولید محصول، همچون چتر سبز هوای داغ کویری را به هوای خنک تبدیل و امکان کشاورزی در زمین‌های شور را فراهم می‌کند و همچنین از برگ‌های آن در خوراک دام و ساخت انواع حصیر و سبد استفاده می‌شود.

جعفری از آغاز مبارزه شیمیایی با آفت‌های کلیدیِ خرما در ۴۸۰ هکتار از نخلستان‌های شهرستان خبر داد و گفت: زنجره خرما، کَنه گرد آلود، سوسک شاخدارِ کرکدنی و شپشکِ شفاف از مهمترین آفت‌هایی هستند که هر سال به محصول خرمای نخلستان‌های این شهرستان خسارت می‌زنند.

او رعایت بهداشت زراعی، هرس درختان، تغذیه مناسب با کود‌های مورد نیاز و مبارزه به موقع را از راهکار‌های مقابله با این آفت‌ها بیان کرد و گفت: کنه از آفات خصوصی و درجه یک نخیلات بوده بنابراین نخلداران باید با جدیت و حساست بالا با مشورت کارشناسان حفظ نباتات، نوع سم، میزان مصرف بهینه، زمان مناسب مصرف و سم‌پاش مناسب را انتخاب و اقدام به مبارزه کنند.

کنه‌ها محیط گرم و خشک را می‌پسندند و اگر به هر شکلی محیط مرطوب و مدیریت آبیاری انجام شود از بروز و شدت خسارت کنه جلوگیری می‌شود، در این راستا مدیریت آبیاری و میانه کاری نخیلات و رعایت بهداشت نخلستان تاثیر معنی‌داری در کاهش خسارت کنه‌ها دارد.

جعفری معتقد است با توجه به آغاز فصل گرما و وزش باد‌های گرم و خشک، شرایط لازم برای فعالیت، افزایش نسل و خسارت کنه تارتن نخیلات فراهم است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خور و بیابانک گفت: این آفت با کشیدن شیره غذایی برگ و میوه‌ها، باعث خشک شدن پوست میوه شده و شیرینی میوه را کاهش می‌دهد و اگر خسارت ادامه یابد اندازه میوه و ارزش غذایی آن بسیار کاهش پیدا می‌کند.

از مجموع ۷۸۰ هکتار نخلستان خوروبیابانک،۵۲۰ هکتار آن در سرمای سال ۸۶ از بین رفت و تنها ۲۵۰ هکتار آن باقی ماند که در یک دهه اخیر،۲۲۰ هکتار آن دوباره احیا شده است.

بیش از ۶۵ درصد از جمعیت خور و بیابانک به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.