سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از اجرای پروژه انتقال آب با لوله پلی اتیلن تا احیاء قنات بی سما در بیضا

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بیضا از افتتاح و بهره برداری طرح لوله گذاری پلی اتیلنی به طول ۴۱۲ متر در روستای علی آباد قرق این شهرستان خبر داد.

صدیقه مویدی گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۸۶۲ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی اجرا شد.

او گفت: این پروژه لوله گذاری با عملیات حفر ترانشه به وسیله بیل مکانیکی در دی ماه ۱۴۰۰ آغاز شد و بعد از گذشت شش ماه در اوایل تیرماه امسال به بهره برداری رسید.

به گفته مویدی، اجرای این طرح بالغ بر ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی ۸۶ خانوار این شهرستان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: طرح لوله گذاری با هدف کاهش تلفات و هدر روی آب در بستر جوی‌ها و مقابله با مشکل کم آبی و بهبود نظام توزیع آب در مزارع اجرا شده است.

احیاء قنات بی سما در بیضا

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: عملیات احیا و مرمت قنات بی سما به طول ۱۵۰ متر و با اعتباری بالغ بر ۱۳۳۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی ویژه خشکسالی در روستای سعادت آباد به بهره برداری رسید.

مویدی با بیان اینکه آب این قنات به حداقل میزان ممکن رسیده بود تصریح کرد: دبی این قنات پس از احیاء و مرمت به ۳ لیتر برثانیه رسید.

به گفته او، کار احیا و مرمت با حفر پنج میله چاه جدید، کول گذاری بتنی، ریزش برداری گالری، درپوش گذاری، رسوب شکنی و دس گذاری انجام شد.

مویدی گفت: قنوات نقش اساسی در توسعه مناطق خشک و نیمه خشک دارد و مهم‌ترین مزایای آن استفاده از نیروی ثقل و عدم نیاز به انرژی می‌باشد.

این مقام مسئول ضمن تاکید بر اهمیت قنات‌ها در تامین آب مورد نیاز اراضی زراعی و باغی این شهرستان گفت: با توجه به کاهش دبی آب قنات‌ها در خشکسالی‌های اخیر، با انجام عملیات مرمت و بهسازی نه تنها از تخریب آن‌ها جلوگیری میشود بلکه با احیا دوباره قنوات میتوان از آب‌های موجود حداکثر استفاده را برد.

مجهز شدن ۴۳ واحد نانوایی بیضا به کارتخوان

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: کار مجهز شدن ۳۰ واحد از نانوایی‌های این شهرستان به دستگاه کارتخوان به پایان رسید و تعداد ۱۳ واحد نانوایی باقیمانده تا آخر هفته به این سیستم هوشمند متصل می‌شوند.

مویدی گفت: اجرای صحیح طرح هوشمندسازی یارانه آرد مانع افزایش قیمت نان می‌شود و هدف از اجرای این طرح جلوگیری از قاچاق آرد و توزیع عادلانه یارانه‌ها است.

او با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در قیمت نان ایجاد نمی‌شود و به همین قیمت فعلی به فروش می‌رسد اضافه کرد: مبلغ یارانه آرد در پایان هر ماه به حساب نانوا واریز می‌شود.

مویدی گفت: در صورت احراز تخلف برای نانوایی‌های متخلف پرونده تشکیل شده و جرائم نقدی، کسر یا قطع سهمیه آرد و حتی تعطیلی نانوایی و نصب بنر تخلف اعمال خواهد شد.

او گفت: رصد آرد و نان، رسیدن آرد ونان به دست مصرف کننده واقعی، جلوگیری از انحراف و ایجاد رقابت بین نانوایی‌ها برای افزایش کیفیت نان از مهمترین اهداف این طرح است.

پیش بینی تولید ۱۸۰ تن گوجه چری در بیضا

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از آغاز برداشت گوجه چری گیلاسی از سطح یک و نیم هکتار از مزرعه کشاورز خوش ذوق این شهرستان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۱۸۰ تن گوجه گیلاسی برداشت و روانه بازار‌های استان فارس و تهران شود.

صدیقه مویدی با اشاره به اینکه این محصول عمدتا در گلخانه کشت می‌شود افزود: برداشت این محصول در محیط باز از اوایل تیر ماه شروع و با برداشت سه چین گوجه در آبان ماه به پایان می‌رسد.

به گفته مویدی، گوجه اصلاح شده گیلاسی در بیضا دارای سایز یکدست و هم اندازه، طعم مطلوب و بوی مطبوع و بازار پسندی بسیار بالایی است که علاوه بر مصرف خوراکی از جنبه تزئینی زیادی برای انواع غذا‌ها به ویژه سالاد برخوردار است.

این مقام مسئول گفت: تولید رقم چری بیش از دو برابر میانگین عملکرد دیگر ارقام گوجه فرنگی است که، به کار گیری روش آبیاری نواری، کنترل تلفیقی در مبارزه با آفات و بیماری‌ها و بهره گیری از توصیه‌های فنی کارشناسان جهاد کشاورزی در افزایش تولید نقش بسزایی داشته است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.