سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خبر داد

مهلت ۱۵ روزه دستگاه‌های اجرایی برای جذب سهمیه قیر پارسال

معاون وزیر نفت گفت: دستگاه‌های اجرایی از ۲ میلیون تن قیر که در قانون بودجه پارسال در نظر گرفته شده بود، بین ۱.۱ تا ۱.۲ میلیون تن برداشت کردند.

آقای جلیل سالاری معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، پیرامون موضوعات زیر درباره صنعت قیر ایران توضیح داد.

افزایش ظرفیت و کیفیت قیر با ایجاد نهاد تنظیم‌گر

آقای سالاری: از سال ۱۳۸۳ که کارخانجات قیرسازی به بخش خصوصی واگذار شدند، مباحث مربوط به نظام قیمت گذاری مطرح شد. از طریق فرمول‌های قیمتی، نرخ گذاری در این حوزه صورت می‌گیرد که اکنون نیاز به اصلاح دارد.

ایجاد یک نهاد تنظیم‌گر می‌تواند صنعت قیر را از نظر کیفیت، نظام قیمت‌گذاری و استمرار تولید، تضمین کند.

بومی سازی کامل صنعت قیر در ایران

آقای سالاری: با استفاده از نفت‌های خام فوق سنگین جهت افزایش و کیفی سازی تولید، امکان توسعه این صنعت وجود دارد. باید از نفت‌های خام فوق سنگین با API و درصد مواد سبک بسیار پایین استفاده شود که تبدیل مستقیم آن‌ها به قیر بین ۶۰ تا ۷۰ درصد ممکن است.

در بحث کیفی سازی، در گذشته از نوعی نفت کوره در صنعت قیر و ایزوگام استفاده می‌شد که چالش‌هایی را به وجود آورده بود؛ همچنین ورود مشتقات نفتی از کشور‌های همجوار به داخل کشور، استفاده از آن‌ها در حوزه قیر و استاندارد نبودن کارخانه‌های قیرسازی، سبب می‌شد که کیفیت لازم وجود نداشته باشد، اما اکنون به سطح دانشی و کیفیت مطلوبی رسیده ایم و صنعت قیر ایران به طور کامل بومی سازی شده است.

در دهه هفتاد همراه با شرکت‌های هندی، مباحثی را برای تولید قیر‌های پلیمری داشتیم و قرار بود با همکاری وزارت راه و شهرسازی، آزمایش‌های لازم در این حوزه انجام شود، اما به علت اختلاف قیمت قیر پلیمری و غیرپلیمری در شرایط آن زمان، این موضوع محقق نشد.

امیدواریم با فعالیت انجمن قیر، نیاز دانشی کشور در این حوزه رفع شود؛ چرا که مشکلات زیست محیطی صادرات و انتقال قیر با بشکه نیز به همین شکل رفع شده است.

همراهی سیاست کاهش نفت کوره در پالایشگاه‌های کشور با توسعه صنعت قیر جهت صادرات

آقای سالاری: کارخانجات قیرسازی باید بتوانند از ظرفیت مربوط به سیاست کیفی سازی و کاهش نفت کوره در پالایشگاه‌های کشور جهت دریافت خوراک مطمئن برخوردار شوند.

شرکت‌های پالایشی قیر، اکنون حدود ۶ میلیون تن ظرفیت برای دریافت وکیوم باتوم به عنوان ماده اولیه دارند که کمتر از ۵۰ درصد قیر تولیدی آن‌ها در داخل کشور به مصرف می‌رسد و مابقی آن، صادر می‌شود. باید با اقداماتی که گفته شد، بازار صادراتی قیر جمهوری اسلامی ایران را حفظ کرد.

ادامه اجرای تهاتر قیر قانون بودجه پارسال تا پایان تیر

آقای سالاری: موضوع قیر تهاتری از سال ۱۳۸۸ آغاز شد که در آن سال، اقدامات مثبتی انجام گرفت. پارسال هم ۱۵ هزار میلیارد تومان ماده اولیه قیر در همین رابطه در قانون بودجه دیده شد، اما دولت قبل اقدامی انجام نداد. دولت جدید سریعاً آیین نامه اجرایی آن را تدوین و اجرا کرد.

هم اکنون دستگاه‌های اجرایی از ۲ میلیون تن قیر که در قانون بودجه پارسال در نظر گرفته شده بود، بین ۱.۱ تا ۱.۲ میلیون تن برداشت کرده‌اند. امسال نیز بودجه‌ای معادل ۱۹ هزار میلیارد تومان برای تأمین ۲.۵ میلیون تن قیر دستگاه‌های اجرایی پیش بینی شده امیدواریم، مردم آثار اجتماعی آن را ببینید.

در موضوع تهاتر قیر، وزارت نفت قیر را به طور رایگان در اختیار دستگاه‌های متولی قرار می‌دهد که از محل نفت خام و خوراک پالایشگاه‌ها تهاتر می‌شود؛ مابه التفاوت قیمت آن تا قیمت پایه بورس نیز، به نوعی با شرکت‌های پالایشی مورد تسویه قرار می‌گیرد.

برچسب ها: قیر رایگان ، صنعت قیر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.