مهدی خدابخشی با بیان اینکه شاخص کیفی هوای همدان در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد، به افراد سالمند، کودکان، بانوان باردار، بیماران تنفسی و ریوی و بیماران قلبی و عروقی توصیه کرد که در این شرایط از منزل خارج نشوند.
به گفته او در چنین شرایطی انجام ورزش و فعالیت بدنی در فضاهای باز شهری، دوچرخه و موتورسواری و پیاده روی نیز به هیچ عنوان توصیه نمیشود البته میتوان از فضای سربسته برای ورزش استفاده کرد.
مسئول پایش آلودگی هوا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: استفاده از ماسک به مقدار محدودی در جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل بدن موثر بود که با توجه به فروکش کردن بیماری کووید ۱۹ بیش از ۹۰ درصد افراد دیگر از ماسک استفاده نمیکنند.
خدابخشی بر ضرورت بستن در و پنجره ها، قرار دادن تهویه خودرو در حالتی که هوای آلوده بیرون وارد کابین نشود و خودداری همه افراد از حضور در فضای آزاد تا زمان بازگشت وضعیت به حالت عادی و پاک تاکید کرد.
او در ادامه از خانوادهها به ویژه بانوان خواست که هنگام آلودگی هوا از قرار دادن میوه و سبزیجات در فضای آزاد و پشت بام خانه با هدف خشک کردن آن، امتناع کنند.
مسئول پایش آلودگی هوا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با توجه به خیس بودن بافت میوه و سبزی آلودگی جذب میوه میشود بنابراین احتمال بروز بیماریهای رودهای حین مصرف این قبیل میوههای خشک شده زیاد است.
خدا بخشی گفت: شستشوی مناسب مواد غذایی به خصوص میوه و سبزیجات پیش از مصرف نیز باید مورد توجه خانوارها قرار گیرد.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه آلایندههای جوی و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
منبع: ایرنا