سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت توجه ویژه دانشگاه‌ها به تدریس درس آشنایی با دفاع مقدس

مدیرکل حفظ آثار فارس گفت: متاسفانه مراکز علمی فارس توجه مناسبی به حوزه دفاع مقدس نداشته‌اند و رتبه علمی ارزیابی مراکز دانشگاهی استان و کیفیت ارائه دو واحد درس آشنایی با دفاع مقدس در فارس بسیار پایین است.

سرتیپ دوم پاسدار سعید کوشکی جهرمی در جلسه کارگروه آموزش شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فارس که با حضور رؤسای دانشگاه‌های عالی، آزاد، پیام نور، صنعتی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم قرآنی و علمی و کاربردی فارس و مدیر تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش اداره حفظ آثار دفاع مقدس فارس در دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: با وجود اینکه فارس استانی شاخص در زمان دفاع مقدس و یکی از مراکز و قطب‌های علمی کشور است، اما متاسفانه مراکز علمی استان فارس توجه مناسبی به حوزه دفاع مقدس نداشته‌اند و رتبه علمی ارزیابی مراکز دانشگاهی استان در حوزه ارایه دو واحد درس آشنایی با دفاع مقدس در استان بسیار پایین و توجه ویژه دانشگاه‌ها به تدریس درس آشنایی با درس دفاع مقدس یک ضرورت است.

او گفت: ۳۴ سال از دفاع مقدس گذشته و ما در طول تاریخ ۵۰۰ ساله اخیر نظیر این اتفاق را نداشتیم که یک کشور توسط فرماندهی یک عالم دینی اداره شود و در جنگی تمام عیار با تمام استکبار نیز پیروز شود.

کوشکی گفت: همین عالم دینی در مکتب دفاع مقدس کسانی را تربیت کرد که در برابرتمام قدرت‌های دنیایی ایستادند و امثال سردار سلیمانی نیز در چنین مکتبی اعتلا یافتند.

او گفت: در تحقیقی که انجام شده، مشخص شده که رهبر انقلاب در ۸۰ جلسه از ۱۰۰ جلسه خود تاکید بر دفاع مقدس و الگوگیری از آن داشته‌اند و در دیدار مجازی با ۱ میلیون پیشکسوت در سال ۹۹ نیز چهار نکته اساسی را بیان کردند که هر چهار نکته به مراکز علمی و دانشگاهی مربوط است.

کوشکی گفت: ثبت و ضبط فرهنگ دفاع مقدس شامل خاطرات و روایات و شرح عملیات‌ها اولین نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند.

او گفت: ۷۰ درصد مادران شهدا ازدنیا رفته‌اند و اگر خاطرات و روایات آن‌ها قبل از وفات آن‌ها منتقل نشود دین آن‌ها گریبانگیر ما خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس فارس با بیان اینکه رهبر انقلاب در دومین نکته خود خواستار این شدند که از انحراف در این حوزه جلوگیری شود، چون عده‌ای می‌خواهند جای شهید را با جلاد عوض کنند، افزود: خواسته سوم رهبر معظم انقلاب این بود که اجازه ندهید تحریف در انتقال ارزش‌های دفاع مقدس وارد شود همچنان که در قرآن و نهج البلاغه تحریف نشد و جاودانه شدند.

کوشکی گفت: آخرین خواسته رهبر انقلاب نیز این بود که پیرامون دفاع مقدس تحقیق و پژوهش و مطالعه شود.

او در بخشی دیگری گفت: نگاه ما در حوزه دفاع مقدس سیاسی نیست و به انتقاد از رتبه علمی ارزیابی مراکز علمی و دانشگاهی فارس و کم توجهی به درس دفاع مقدس در دانشگاه پرداخت.

کوشکی با بیان آماری به مقایسه رتبه فارس در ایثار و شهادت با جایگاه علمی ارزیابی مراکز علمی استان پرداخت و گفت: فارس با ۲۷۰ هزار رزمنده رتبه سوم کشور، با ۴۲۰۰۰ جانباز رتبه دوم، با ۲۲۰۰ آزاده رتبه هفتم و با ۱۵۰۰۰ شهید رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده، اما با وجود اینکه فارس یکی از مراکز و قطب‌های اصلی کشور است، اما متاسفانه مراکز علمی استان فارس جایگاه مطلوبی در حوزه دفاع مقدس ندارند و رتبه علمی ارزیابی مراکز علمی استان فارس و درس دفاع مقدس در حوزه دفاع مقدس بسیار پایین است.

سردار کوشکی با بیان اینکه گروه‌های کمی در حوزه درس دفاع مقدس در استان وجود دارد، اظهار کرد: فارس بعد از تهران بیشترین شهید فرمانده گروهان به بالا یعنی بالای ۱۹۰۰ شهید را دارد، اما بسیاری استان‌ها در خصوص ثبت وضبط این مقالات با کمک دانشجویان موفق عمل کرده‌اند و در حوزه دانشنامه دفاع مقدس نیز مراکز علمی ما و برخی دستگاه‌ها خوب پای کار نیامده‌اند و یزد با ۶۵۰ مقاله علمی آماده است.

او در ادامه با بیان اینکه دانشگاه شیراز و دانشکده علوم قرانی و پیام نور ساماندهی خوبی در خصوص یادمان شهدا دارند وعلوم پزشکی هم در حال پیگیری است، افزود: شهدا قبله‌گاه ما هستند، اما انگار ما بلد نبودیم فرهنگ شهدا را منتقل کنیم و از آنجا که دانشجویان پایه‌گذار ترویج این فرهنگ هستند باید از ظرفیت ان‌ها بهره برد.

کوشکی ابراز امیداری کرد جلسات این کارگروه استمرار یابد و پیگیری شود و جایگاه استان ارتقا یابد و ما نیز بهتر در خدمت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.