حسین رجبی گفت: استان قزوین به دارالمومنین شهرت دارد و از این حیث میزان وقوع جرائم خشن و استفاده از سلاح سرد زیبنده این استان با پیشنه غنی فرهنگی نیست و از سوی دیگر برخورد با مجرمان خشن و اراذل و اوباش مطالبه به حق مردم شریف قزوین از دستگاه قضایی و نیروی انتظامی است.
بدون شک وقوع جرائم خشن امنیت و آرامش جامعه را مختل میکند و گاهی تبعات اجتماعی آن برای فرد و جامعه جبران ناپذیر است که بر همین اساس دادستانی قزوین دستورالعملی را در راستای پیشگیری از وقوع جرم و احیای حقوق عامه و به منظور برخورد با جرائم خشن و دارندگان سلاح سرد تهیه و جهت اجرای دقیق طی مکاتبهای به فرماندهی انتظامی استان قزوین ابلاغ کرد.
در این دستورالعمل به مواد قانونی جرائم مرتبط اشاره شده است تا به منظور آموزش بیشتر ضابطان عام در اختیار عوامل انتظامی قرار گیرد.
مصادیق جرم مشهود به خصوص جرائم خشن نیز در این دستورالعمل به وضوح آمده است تا عوامل انتظامی در مواجهه با جرائم این حوزه بتوانند به منظور جلوگیری از فرار متهمان، مخفی شدن آنها، تبانی با اشخاص دیگر و دستگیری متخلفان، اقدامات مطلوبی را معمول دارند.
عملکرد عوامل انتظامی قبل و بعد از وقوع جرائم خشن بسیار حائز اهمیت است و در وقوع جرائم مشابه بازدارنده خواهد بود، در این راستا اقدامات ضابطین در جرائم مذکور بر اساس ماده ۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری مورد تاکید این دستورالعمل قرار گرفته است.
در دستورالعمل برخورد با جرائم خشن آمده است در صورت وقوع بزه ایراد صدمه بدنی عمدی با چاقو، ضابطین عام قضایی در صورت احراز جرم مشهود بر اساس ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی کیفری میتوانند نسبت به اخذ اظهارات شاکی و تا حد امکان، معاینه ظاهری مضروب در بیمارستان تا وصول نظریه پزشکی قانونی اقدام کرده و مشاهدات خود را صورتجلسه نمایند.
همچنین عوامل انتظامی در صورت مشاهده اشخاصی که اقدام به حمل انواع سلاح سرد میکنند؛ اما قصد آنها از حمل ایجاد درگیری و ضرب و جرم نمیباشد، باید در راستای پیشگیری از وقوع جرم نسبت به جمعآوری سلاح سرد مذکور اقدام نمایند.
نتیجه اقدامات نیروی انتظامی در اجرای مفاد دستورالعمل و کشفیات سلاح سرد به صورت ماهانه به دادستانی گزارش خواهد شد تا به منظور بررسی و ارزیابی عملکرد و ارتقای طرح تصمیمات لازم اتخاذ شود.