سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکنیکی جدید برای تصویربرداری از منشأ کرونای طولانی مدت

محققان تکنیک جدیدی را برای تصویربرداری ابداع کرده اند که منشأ کرونای طولانی مدت را در ریه‌ها نشان می‌دهد.

یک فناوری جدید تصویربرداری اجازه می‌دهد تا منبع مشکل تنفسی را که همراه با بهبودی طولانی مدت از ویروس کرونا است، آشکار کند؛ این مسئله با آزمایش‌های عادی امکان پذیر نبود.

در تحقیقات منتشر شده در مجله "رادیولوژی"، بیماران طولانی مدت کرونا از بیش از ۲۰۰ علامت از جمله سرگیجه، اسهال، تنگی نفس، خستگی و مشکل در تمرکز رنج می‌برند که می‌تواند چندین ماه یا حتی سال‌ها طول بکشد.

مایکل نیکلسون، متخصص تنفس در مرکز مراقبت‌های بهداشتی سنت جوزف لندن، می‌گوید، طبق این تحقیق، بیماران کووید که مشکلات تنفسی طولانی‌مدت را توصیف می‌کنند، نتایج طبیعی در آزمایش‌های تنفسی بالینی استاندارد نشان می‌دهند. اما فناوری جدید اکنون به وضوح منبع مشکل تنفسی را آشکار کرده است.

نیکلسون می‌گوید: «نتایج به ما این امکان را داد که نشان دهیم یک اثر فیزیولوژیکی روی ریه‌های بیمار مرتبط با علائم آن‌ها وجود دارد».

این اسکن‌ها آسیب عظیمی را که عفونت کووید-۱۹ می‌تواند به اندام‌های حساس تنفسی وارد کند نشان می‌دهد؛ چه آنکه به دلیل خود ویروس باشد یا در نتیجه واکنش بدن به آن بروز پیدا کرده باشد.

محققان به رهبری الکساندر ماتسون فیزیکدان دانشگاه وسترن توانستند فعالیت راه‌های هوایی کوچک و رگ‌های خونی را در داوطلبانی که گاز زنون استنشاق کرده‌اند، که تحت تصویربرداری رزونانس مغناطیسی واقعیت ماجرا را نشان می‌دهد.

محققان دریافتند بیماران مبتلا به کرونا درازمدت، حتی اگر عفونت شدیدی نداشته باشند که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند، در مقایسه با افراد سالم، در انتقال اکسیژن به گلبول‌های قرمز مشکل دارند.

از آنجایی که علائم شبه آنفولانزا واضح‌ترین و رایج‌ترین علامت کووید-۱۹ است، اغلب به عنوان یک بیماری تنفسی دیگر نادیده گرفته می‌شود، اما کووید در واقع بیماری است که رگ‌های خونی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، به این معنی که می‌تواند در گردش خون اختلال ایجاد کند.

اسکن MRI آسیب به رگ‌های خونی را نشان داده و سی تی اسکن نیز وجود ناهنجاری در رگ‌های خونی در ریه‌های بیماران مبتلا را تایید کرده است.

منبع: خبرگزاری «زاد» اردن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.