سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصمیم گروه-۷ درباره نفت روسیه بحران جهانی انرژی را تشدید می‌کند

تحلیلگران اقتصادی معتقدند تصمیم اعضا گروه-۷ برای محدود کردن درآمد روسیه از محل فروش نفت، بحران انرژی را در جهان تشدید می‌کند.

به گفته تحلیلگران اقتصادی، گروه-۷ با محدود کردن خرید نفت خام از روسیه، بحران جهانی انرژی را تشدید و آمریکا و اتحادیه اروپا را وارد رکود می‌کند. گروه-۷ این هفته برای تأکید بر حمایت کشور‌ها از اوکراین و بحث در مورد گام‌های آینده در کارزار هماهنگ این گروه برای کاهش درآمد‌های روسیه از فروش نفت که مستقیماً به نیرو‌های مسکو کمک مالی می‌کند، تشکیل جلسه داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه هشدار داد چنین اقداماتی می‌تواند منجر به عدم تعادل در بازار شود.

تحلیلگران شرکت خدمات مالی و بانکداری آمریکایی چندملیتی «جی‌پی مورگان چیس» در این هفته به مشتریان خود هشدار دادند که اگر روسیه تصمیم به کاهش تولید نفت خام خود در واکنش به چندین لایه تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا و اتحادیه اروپا بگیرد، قیمت جهانی نفت ممکن است به سقف بسیار بالای ۳۸۰ دلار در هر بشکه برسد.

ناتاشا کانوا و دیگر تحلیلگران جی پی مورگان تأکید کردند اقتصاد روسیه می‌تواند در برابر کاهش تولید نفت خام مسکو تا حدود پنج میلیون بشکه بدون ایجاد اختلال در اقتصاد این کشور، مقاومت کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، تحلیلگران بازار نوشتند: بدیهی‌ترین و محتمل‌ترین خطر محدودیت قیمت این است که روسیه ممکن است برای تولید نفت مشارکت نکند و در عوض با کاهش صادرات، مقابله به مثل کند.

با توجه به وابستگی بیشتر جهان به روسیه برای نفت، حتی کاهش تولید به میزان سه میلیون بشکه می‌تواند قیمت نفت خام لندن را به ۱۹۰ دلار در هر بشکه برساند. در این یادداشت آمده است: احتمالاً دولت روسیه می‌تواند با کاهش تولید به عنوان راهی برای تحمیل درد به غرب، تلافی کند. مضیقه بازار جهانی نفت، به نفع روسیه است.

در حالی که سران گروه-۷ در این هفته اقدام به ممنوعیت واردات طلای روسیه در حمایت از اوکراین کردند، بسیاری از کارشناسان شروع به بررسی اثربخشی تعیین سقف قیمت سوخت‌های فسیلی کردند.

دکتر ممدوح سلامه، اقتصاددان نفتی بین‌المللی و استاد مدعو اقتصاد انرژی در مدرسه بازرگانی «ای اس سی پیِ» اروپا، گفت: بایدن و دیگر سران غربی واقعاً نمی‌دانند چه کاری انجام می‌دهند و با ادامه تشدید بحران جهانی نفت، در مسیر ناامیدی اقتصادی قرار گرفته‌اند.

سلامه گفت: خصومت آن‌ها سبب شده است نتوانند به درستی فکر کنند. هر بار که کشور‌های غربی در مورد ممنوعیت نفت روسیه یا محدود کردن آن صحبت می‌کنند، قیمت نفت بیشتر می‌شود و مشتریان غربی را مجبور می‌کند قبوض انرژی بیشتری بپردازند، در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به آسانی کسب درآمد می‌کند.

به گفته این اقتصاددان، روسیه به جای بازی با به اصطلاح قوانین دیگر کشورها، به سادگی می‌تواند صادرات نفت خام و فرآورده‌های نفتی خود را به کشور‌های غربی متوقف و فروش نفت به چین و هند را حفظ کند، که هر دو بیش از ۵۰ درصد از صادرات نفت خام روسیه را تشکیل می‌دهند.

سلامه تاکید کرد: این امر قطعاً قیمت نفت خام برنت را به بیش از ۱۴۰ دلار در هر بشکه خواهد رساند، بحران جهانی انرژی را که جهان با آن مواجه است شدید‌تر و اقتصاد‌های غربی را وارد دوره رکود مخرب می‌کند. به نظر می‌رسد کشور‌های غربی متوجه نمی‌شوند که صادرات نفت روسیه چقدر برای بازار جهانی نفت اهمیت دارد. به همین علت است که آن‌ها تاکنون از ممنوعیت صادرات نفت روسیه اجتناب کرده‌اند و به دنبال راه‌های جایگزین برای کاهش درآمد‌های نفتی روسیه هستند. بدون تحریم‌های جدید غرب و حماقت‌های بیشتر، مهم‌ترین مشکلی که بر عرضه و قیمت‌های جهانی تأثیر منفی می‌گذارد، کاهش روزافزون ظرفیت تولید مازاد نفت جهانی است که هم اکنون بسیار پایین است. این امر بازار را در حالت عصبی نگه می‌دارد و قیمت نفت خام را به زودی وارد مسیر صعودی شدید خواهد کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.