مهندسان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا مشهور به یو پن تراشهای ساخته اند که میتواند نزدیک به دو میلیارد تصویر در ثانیه را پردازش طبقهبندی کند.
به گزارش petapixel، تیمی از محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا از جمله فرشید آشتیانی، الکساندر جی گیرز و فیروز افلاطونی تراشهای کوچک تر از یک سانتی متر مربع ساخته اند. این تراشه میتواند تصاویر گرفته شده را در نیم نانو ثانیه، بدون نیاز به پردازنده یا واحد حافظه طبقه بندی کند.
در سیستمهای هوش مصنوعی سنتی (AI)، ابتدا تصویر شی مورد نظر بر روی یک حسگر تصویر، مانند دوربین دیجیتال در تلفن هوشمند، نشان داده میشود. سپس حسگر نور را به سیگنالهای الکتریکی و در نهایت به دادههای باینری تبدیل میکند. در این صورت سیستم میتواند به اندازه کافی تصویر را برای پردازش، تجزیه و تحلیل، ذخیره و طبقه بندی با کمک تراشههای کامپیوتری درک کند.
مهندسان ایالت پن اولین تراشه را ایجاد کردهاند که تصاویر را تقریباً سریع طبقهبندی و شناسایی میکند. محققان از نورونهای نوری متصل به هم با استفاده از سیمهای نوری برای تشکیل یک شبکه عمیق نوری از لایههای مختلف استفاده میکنند. اطلاعات گرفته شده به طور مستقیم از هر لایه عبور و در دسته مناسب خود طبقه بندی میشوند.
به لطف توانایی این فناوری جدید، محققان ادعا میکنند که تراشه نیازی به ذخیره اطلاعات ندارد و میتواند کل طبقهبندی تصویر گرفته شده را در حدود نیم نانوثانیه انجام دهد. این تراشه تحلیل خود را به طور مستقیم با انتشار نور و سیگنالهای نوری انجام میدهد. این تیم تحقیقاتی انتظار دارد که تراشه در تشخیص خودکار متن در عکسها، کمک به ماشینهای خودران در تشخیص موانع و سایر وظایف بینایی کامپیوتری کارایی داشته باشد.
بیشتر بخوانید