سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

تغییر رنگ چشم با عمل جراحی!

تغییر رنگ عنبیه چشم ، یک عمل جراحی زیبایی پر خطر محسوب می شود.

 

یکی از عمل‌های جراحی که به تازگی به فهرست زیبایی‌های ظاهری افزوده شده، تغییر رنگ عنبیه چشم است. ممکن است شما یا اطرافیانتان هم علاقه‌مند باشید به جراح چشم پزشک برای این عمل مراجعه کنید.

به نظر می‌رسد خالی از لطف نباشد، توصیه‌های یک متخصص چشم پزشک را در خصوص آگاهی بخشی این جراحی بدانید و سپس برای این عمل جراحی تصمیم درستی اتخاد کنید.

دکتر محمدمهدی حاتمی، چشم پزشکی و فلوشیپ فوق تخصصی گلوکوم به سوالاتی که می‌توانند دغدغه خیلی ها باشند، پاسخ داده است.

لطفا در خصوص تغییر رنگ چشم و عمل جراحی آن توضیحاتی دهید؟

تغییر رنگ چشم همواره یکی از خواسته‌های بیماران است و تبلیغات فضای مجازی هم به این تمایل دامن می‌زنند؛ اما باید گفت اکثر روش‌هایی که برای تغییر رنگ چشم پیشنهاد می شوند، برای سلامتی چشم خطرناک بوده و می‌توانند بینایی را تهدید کنند.

به طور کلی ۳ روش برای تغییر رنگ چشم وجود دارند:

۱. استفاده از لنز‌های تماسی رنگی، که در رنگ‌های مختلف وجود دارند و با مراجعه به مراکز معتبر (چشم پزشکی یا بینایی سنجی) می‌توان تهیه کرد و برای استفاده گاهگاهی، خطری ندارند. هرچند باز هم احتمال عفونت قرنیه وجود دارد و نکات بهداشتی را باید رعایت کرد.

۲. کارگذاری یک ایمپلنت سیلیکونی رنگی در داخل چشم، که در واقع نوعی جراحی داخل چشمی محسوب می شود و باید در اتاق عمل و توسط جراح چشم انجام شود؛ اما خطراتی برای سلامت چشم دارد. چون این جسم خارجی در داخل چشم ممکن است باعث عفونت، التهاب و یا آسیب به قرنیه شود و بنابراین از نظر علمی، مردود و مضر است.

۳. لیزر عنبیه چشم که در واقع با سوزاندن بافت رنگی عنبیه، باعث تغییر رنگ آن می‌شود که این روش هم باعث ایجاد التهاب شدید داخل چشم و بالا رفتن فشار چشم می‌شود و امکان ابتلا به گلوکوم (آب سیاه) هم‌ وجود خواهد داشت؛ بنابراین در کل، فقط لنز تماسی رنگی آن هم به صورت محدود و گاهگاهی با رعایت نکات بهداشتی قابل استفاده است. روش لیزر و کار گذاشتن ایمپلنت داخل چشم، بسیار مضر هستند.

عارضه‌های احتمالی، پس از این عمل جراحی چیست؟

التهاب چشم، درد و قرمزی چشم، بالا رفتن فشار چشم و احتمال گلوکوم (آب سیاه) و احتمال نابینایی پس از عمل جراحی تغییر رنگ چشم وجود دارد و محتمل هستند.

ریسک خطر و ابتلائات جبران ناپذیر، پس از عمل جراحی، چه میزان تخمین زده می‌شود؟

میزان احتمال مشخص نیست؛ اما به هرحال ریسکش وجود دارد و به همین خاطر من و اکثر همکارانم، علی رغم اصرار بیماران، چنین عملی را انجام نمی‌دهیم.

محدودیت‌هایی که بعد از عمل جراحی ممکن است برای بیمار اعمال شوند، چیست؟

در نوع ایمپلنت رنگی که روی عنبیه گذاشته می شود، طبیعتا مثل مردمک نمی تواند سایز خودش را با نور و تاریکی تطابق دهد؛ بنابراین شب‌ها که مردمک باید باز باشد که نور بیشتری از چشم بگذرد، ایمپلنت اجازه این کار را نمی‌دهد و دید در شب کاهش پیدا می‌کند.

در مورد سایر محدودیت‌ها، مطلبی گزارش نشده است.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۲ تير ۱۴۰۱
وضع مالی اینها خیلی خوبه الکی از نداری اه و ناله میکنند اگر درامد نداشتند این کارهارا نمیکردند
پول باد اورده را اب میبرد
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۱
خدا عقل سالم به اینها بده و پولی هم با بدبخت و بیچاره ها
ناشناس
۱۱:۰۳ ۱۲ تير ۱۴۰۱
پول زیاد بعضی هارو کور وکر کرده
خدا بهمون عاقبت بخیری عنایت کنه(ان شاءالله)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۲ تير ۱۴۰۱
کاشت لنز رنگی در چشم بسیار بسیار خطرناکه و به خاطر بالارفتن فشار چشم و نرسیدن اکسیژن به چشم باعث نابینایی دائم میشه. تنها راه استفاده از لنزهای معتبر رنگیه اونهم با تجویز پزشک.
ناشناس
۰۷:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۱
خوشی زده زیر دلشون، پولشون هم که از پارو بالا میره نمیدونن چطور خرج کنند میوفتند به جان بدن بیچاره...عقل که نباشه تن در عذابه
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۲ تير ۱۴۰۱
خدایا از این پول ها به ما بده بریم مکشلات زندگی مون رو حل کنیم