سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار برنامه جهانی غذا:

جنگ اوکراین ۳۴۵ میلیون نفر را در معرض ناامنی غذایی قرار داده است

برنامه جهانی غذا هشدار داد تهاجم روسیه به اوکراین جهان را در آستانه بحران مواد غذایی، سوخت و کود قرار داده است.

برنامه جهانی غذا هشدار داده است تهاجم روسیه به اوکراین جهان را در آستانه یک بحران "سه‌گانه اف" (بحران مواد غذایی، سوخت و کود) قرار داده است و دست کم ۳۴۵ میلیون نفر با ناامنی غذایی مواجه هستند.

پایگاه اینترنتی روزنامه تلگراف در گزارشی به قلم جو بارنز نوشت: متیو هالینگ‌ورث، هماهنگ‌کننده اضطراری برنامه جهانی غذا در اوکراین، گفت میلیون‌ها نفر دیگر در نتیجه کمبود مواد غذایی، سوخت و کود و افزایش قیمت‌ها بر اثر این جنگ آسیب‌پذیر شده‌اند.

هالینگ ورث روز دوشنبه به برنامه امروز رادیو ۴ بی بی سی گفت: «ما برای بیش از ۳۴۵ میلیون نفر در جهان که با سطوح حاد ناامنی غذایی مواجه هستند، تا حدی به دلیل این جنگ در اوکراین، و تا بخشی نیز به دلیل افزایش قیمت سوخت به دلیل تأثیر مداوم همه‌گیری کووید، به شدت نگران هستیم.»

قبل از اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۴ فوریه نیرو‌های خود را به اوکراین اعزام کند، به دلیل تورم پس از شیوع ویروس کرونا و اختلالات در زنجیره تامین، قیمت‌های جهانی مواد غذایی و کود افزایش یافته بود.

هالینگ ورث گفت: «آنچه کاملاً واضح است این است که کشوری که سال گذشته ۴۰۰ میلیون نفر را با صادرات مواد غذایی خود تغذیه کرد، دیگر قادر به صادرات غذا نیست، جنگ اوکراین یکی از نگرانی‌های اصلی ما است. ما با آنچه که آن را بحران سه گانه اف، بحران غذا‏‏، سوخت و کود، می‌نامیم، مواجه هستیم.»

او افزود:«در حال حاضر، در سراسر جهان کشور‌های بسیار زیادی، جوامع بسیار و افراد بسیار زیادی وجود دارند که نمی‌توانند اصلی‌ترین رژیم غذایی خود یعنی نان را بخرند.»

اوکراین «سبد نان اروپا» است

اوکراین به عنوان "سبد نان اروپا" شناخته می‌شود و ۱۰ درصد گندم جهان، ۱۲ تا ۱۷ درصد ذرت و نیمی از روغن آفتابگردان آن را تامین می‌کند.

مقامات غربی، پوتین را متهم کرده‌اند که با محاصره بنادر دریای سیاه اوکراین، که ۹۶ درصد غلات اوکراین از آنجا صادر می‌شود، علیه عرضه جهانی غذا، جنگ به راه انداخته است. روسیه و بلاروس که به دلیل این تهاجم پوتین به شدت از سوی دولت‌های غربی تحریم شده اند، تولید کنندگان عمده کود‌های شیمیایی هستند.

هالینگ ورث هشدار داد، به دلیل اتکای بین المللی به کود‌های روسی، ممکن است کشور‌های فقیرتر به زودی برای تولید مواد غذایی خود با مشکل مواجه شوند.

او گفت: «در سال آینده، اگر کود به آن کشور‌ها نرسد، تولید آن‌ها تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و نه تنها مشکل دسترسی به غذا خواهند داشت، بلکه مشکل فراهم بودن غذا هم خواهند داشت.»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۷ تير ۱۴۰۱
سالهای سال ایران و عراق و سوریه درگیر جنگ بودتد دنیا ککش هم نگزید.
ناشناس
۱۵:۴۸ ۰۷ تير ۱۴۰۱
طبق نظر سنجی که در یکی از دانشگاه های خارج شده تا 100 سال اینده تمام انسان های روی زمین میمیرن،هیتلرم خودکشی نکرد یه ایرانی ،دخترم بوده، باتیر شلیک کرده بود ه کلش ........
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۷ تير ۱۴۰۱
۴۰۰ ساله تو کشورهای اسلامی و عربی جنگ شده و الانم در جریانه.آب از آب تکون نخورده از بس بی مصرف و بدرد نخورن ولی چند ماهه تو اوکراین درگیری پیش اومده ۴۰۰ میلیون نفر به گرسنگی افتادن
خداوند رحمت کنه انسانها و کشورهای مفید رو
و لعنت و نابود کنه انسان و کشورهای بی مصرف رو
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۷ تير ۱۴۰۱
۸۵میلیون نفرش رو ازایران حساب کن
ناشناس
۱۴:۳۹ ۰۷ تير ۱۴۰۱
مگه این چیزا برا آمریکا مهمه ؟
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۷ تير ۱۴۰۱
چطور هجوم به خاورمیانه ناامنی غذایی به دنبال نداشت؟! حالا که اوکراین گیر افتاده همه شدن نگران بشر
مجید
۱۴:۴۰ ۰۷ تير ۱۴۰۱
یعنی نگران نباشن؟ یا مثل تو از این تهاجم حمایت کنن؟ یعنی برای تو گرسنگی انسانها مهم نیست ؟ کشته شدن انسانها ، کودکان ، زنها در این جنگ برای تو مهم نیست؟
هر کی از این جنگ حمایت کنه هیچ بوی از انسانیت نبرده .
ناشناس
۲۳:۱۸ ۰۷ تير ۱۴۰۱
کاش برا مردم یمن و...اینقدر دل میسوزوندین