سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۶۵ درصد از داوطلبان کنکور بانوان هستند / سهمیه سوابق تحصیلی ۱۰ درصد افزایش یافت

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش کشور در برنامه «رو در رو»، جزئیات تغییرات کنکور سال ۱۴۰۱ را تشریح کرد.

عبدالرسول پورعباس، معاون وزیر و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کنکور امسال ۱۴۸۹۲۲۰ نفر داوطلب دارد که از بین آن ها، ۶۱ درصد خانم و ۳۹ درصد آقا هستند. ظرفیت هم نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.

به گفته او صبح چهارشنبه آزمون رشته هنر با ۱۶۱ هزار داوطلب، صبح پنجشنبه آزمون دو رشته علوم ریاضی و علوم انسانی با ۵۵۸ هزار داوطلب، صبح جمعه آزمون علوم تجربی با ۵۷۴ هزار و ۷۵۱ داوطلب و صبح شنبه هم آزمون زبان خارجی با ۱۹۴ هزار داوطلب برگزار می‌شود.

بیشترین درصد حضور بانوان با ۶۵ درصد مربوط به رشته علوم تجربی است. در گروه علوم انسانی ۶۰ درصد و در رشته ریاضی هم ۳۶ درصد داوطلبان را بانوان تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان سنجش گفت: اواسط مرداد نتایج اولیه اعلام می‌شوند. ۵ روز فرصت انتخاب رشته در نظر گرفته شده و هفته آخر شهریور هم اعلام نتایج نهایی است.

او معتقد است که این هفته باید هفته استراحت داوطلبان باشد؛ مخصوصا روز قبل از آزمون را به استراحت بپردازند. همراه داشتن هر وسیله غیر از وسایل اصلی در روز آزمون لازم نیست، اما حتما ماسک همراه داشته باشند.

این مقام مسئول با اشاره به قانون حذف کنکور که در سال ۱۳۸۷ وضع شد، گفت: مدت این قانون بدون این که اتفاق خاصی برای اجرای آن بیفتد، در سال ۹۲ به پایان رسید. همان سال مصوبه دیگری داشتیم که در سال ۹۵ یک اصلاحیه روی آن اعمال شد؛ اما نهایتا به قصد و هدف آن نرسیدند و با قانون جدید که در دولت دوازدهم تصویب شد، تغییراتی در روند کنکور به وجود آمد که این قوانین مبتنی بر سوابق تحصیلی در وزارت آموزش و پرورش است.

او گفت: سوابق تحصیلی ۴۰ درصد در کارنامه داوطلبان نقش دارند. مصوبه پیشین به دلیل نواقص زیاد، با چالش‌های زیادی روبه رو شد. در یک سال گذشته کار اصلاح آن در کمیسیون‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال شد. در نهایت یک اصلاحیه تنظیم و در صحن شورا تصویب شد، اما تاکنون ابلاغ نشده است. اگر این اصلاحیه ابلاغ شود، کنکور سال آینده تحت تاثیر این قانون برگزار می‌شود. در غیر این صورت، کنکور سال آینده با اندکی تغییرات نسبت به امسال برگزار خواهد شد.

به گفته او ۱۰ درصد از سهمیه سابقه تحصیلی، به سال دوازدهم اختصاص دارد. آموزش و پرورش این ده درصد را در آزمون‌های سراسری، کشوری و استاندارد از دانش آموز می‌گیرد و نمراتی را در اختیار سنجش قرار می‌دهد. این درصد اثر مثبت روی کارنامه داوطلب می‌گذارد و خیلی جای نگرانی ندارد.

پورعباس گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین مصوبه مجلس، یک شورای سنجش و پذیرش وجود دارد تا برای مواردی که در قانون پیش بینی نشده اند یا مصداق برای آن‌ها وجود ندارد، نسبت سابقه تحصیلی را در کنکور اعمال و مابقی را از نمره کنکور حساب کندن.

وی با بیان این که نمی‌توان خطای انسانی را در تصحیح اوراق نادیده گرفت، گفت: باید به سمت آزمون‌های هوشمند تستی و تشریحی پیش برویم و به شیوه‌های علمی نوین هوشمند که هوش مصنوعی در آن دخالت دارد و ماشین مصحح است، عمل کنیم. آزمون‌های ملاک گزینش دانشگاه باید از حالت دستی خارج و به صورت الکترونیکی و هوشمند تبدیل شود. با این کار سرعت عمل و عدالت اجتماعی به حد رضایت بخشی می‌رسد. تلاش ما این است که آزمون سال ۱۴۰۳ آزمون را بدون کاغذ برگزار کنیم.

معاون وزیر درباره اعتراض داوطلبان به طراحی سوال‌هایی خارج از محتوای کتب درسی گفت: سوال طرح و سپس به بانک سوال ارسال می‌شود. جز طراحان و کمیته تخصصی، کسی سوال‌ها را نمی‌بیند. این احتمال با درصد ضعیف وجود دارد که یک سوال از استاندارد مقرر شده خارج باشد؛ اما تلاش بر این است که سوال‌ها متکی بر محتوای درس و پاسخ هم متکی بر کتب درسی باشد. در آینده به سمت بانک سوال هوشمند هم پیش می‌رویم تا سوال‌ها طراحی، بسته بندی و قبل از آزمون نهایی تست شوند.

به گفته او امسال دفترچه‌های سوالات تفکیک و برای هر گروه آزمایشی ۳ دفترچه پیش بینی شده است. در این دفترچه داوطلب می‌تواند محل گزینه را پیدا کند. ستون‌ها کوتاه هستند و اگر خطایی رخ دهد، داوطلب بعد از ۱۰ سوال متوجه می‌شود که این مسئله موجب آرامش آن ها است. در گروه تجربی دفترچه شماره ۴ هم مخصوص داوطلبانی است که متقاضی بهیاری هستند.

رئیس سازمان سنجش، فروش سوال را یک بازار کاذب معرفی کرد و گفت: کلاهبرداران از دفترچه‌های سال قبل عکس تهیه می‌کنند و بابت فروش آن‌ها پول هنگفت از مردم می‌گیرند. تمام صفحات دفترچه‌های جدید با کد ویژه امسال است که با کد سال قبل تفاوت دارد. این دفترچه‌ها در امن‌ترین نقطه کشور و تحت قرنطینه نگهداری می‌شوند. در روز آزمون با امنیتی‌ترین روش‌ها به محل برگزاری آزمون می‌رسند و تا صبح روز امتحان، قطع به یقین کسی این سوال‌ها را نمی‌بیند.

او گفت: مبنای سازمان سنجش برای پذیرش و طراحی سوال، ۳ سال آخر دبیرستان است. سهمیه‌های امسال مانند سال‌های قبل است. لازم است که سهمیه‌ها بازنگری شوند، اما این بازنگری به امسال نرسید و احتمال دارد به سال آینده هم نرسد. شورای انقلاب فرهنگی در حال بررسی این موضوع است که هنوز به صحن نرسیده. قرار است در مسیر یکپارچه کردن سهمیه‌ها گام برداشته شود.

پورعباس گفت: هرگونه روش برای فروش سوال و تقلب در کنکور، اخاذی و کلاهبرداری است. تا همین امروز به کمک دستگاه‌های امنیتی، قضایی و حفاظتی روی ترفند‌های تقلب در کنکور مسلط هستیم. افراد کلاهبردار وعده‌های بسیاری به داوطلبان می‌دهند که عمدتا منجر به اخاذی و دستگیری شده است. توصیه می‌کنیم که افراد به هیچ وجبه وارد این مسائل نشوند.

به گفته او در سال گذشته ۱۲۰ نفر تا ۵ سال از شرکت در آزمون و ورود به دانشگاه محروم شده اند. افرادی که به توصیه کلاهبرداران از ابزار‌هایی مانند دکمه، خودکار، عینک و یا ساعت دیجیتال برای تقلب استفاده می‌کنند، شناسایی می‌شوند. سال گذشته به دلیل شیوع کرونا بازرسی بدنی نبود، اما امسال حتما انجام می شود. ابزار‌هایی طراحی شده اند که هرگونه ابزار الکترونیک با امواج رادیویی و بلوتوثی را پیدا می‌کنند و ممکن است متقلبان تا ۱۰ سال از آزمون منع شوند. موبایل خاموش و روشن به طور مطلق ممنوع است. مشوقان و عوامل بروز تقلب هم بین ۱ تا ۵ سال زندان می‌گیرند.

رئیس سازمان سنجش در پاسخ به انتقاد‌های مطرح شده در خصوص سرعت سایت سازمان سنجش گفت: سایت سنجش از پرسرعت‌ترین سایت ها است. بار ترافیکی روی ده‌ها سرور متمرکز است و یک سرور هوشمند داریم که ترافیک را مدیریت می‌کند. حتی در دقیقه ۹۰ هم مشکلی نداریم و زمان کافی در اختیار داوطلب قرار می‌دهیم و اگر سیستم داوطلب در مسیر اقدام قطع شود، اقدامات قبلی ذخیره شده است و برای ادامه کار مشکلی پیش نمی‌آید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۷ تير ۱۴۰۱
وقتی که آقایون درگیر سربازی و شغل میشن خانوما بیشتر سمت درس میرن
ناشناس
۱۹:۰۲ ۰۶ تير ۱۴۰۱
65% ؟؟؟؟؟
چه خبره باید فورا یه فکری کرد و رشته ها رو از نظر جنسی اولویت بندی کرد
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۸ تير ۱۴۰۱
رشته ها رو از نظر جنسی اولویت بندی کرد!!!! مگه سرویس بهداشتیه!!!
مگه دلیل ثبت نام نکردن اقایون،زیاد بودن تعداد داوطلب های خانمه!