رضا صمیمی با بیان اینکه از سال گذشته این روش در محاکم قضایی استان اجرایی شده است، گفت: دادرسی بصورت الکترونیکی فاقد معایب وع سنتی است و هزینه و رفت و آمد هم برای دارندگان پرونده ندارد.
او گفت: در روش سنتی یک قاضی با یک کارمند، راننده و حق ماموریت باید دادرسی انجام دهد و در انتقال زندانی نیز باید به او دستبند زده شده و هنگام انتقال نیز احتمال وقوع خطراتی هست در حالیکه در روش الکترونیکی همه این احتمالات و هزینه کاهش یافته و از راه دور و به صورت الکترونیکی با زندانی ارتباط برقرار میشود.
صمیمی در بخش دیگری با اشاره به اینکه میزان ارتکاب جرم در بین کارکنان نیروهای مسلح این استان کاهش چشمگیری داشته است، گفت: با وجود امنیتی و مرزی بودن استان و داشتن حدود یک هزار کیلومتر مرز و مشکلات امنیتی دیگر نرخ وقوع جرم دربین نیروهای مسلح آذربایجان غربی به میزان استاندارد ملی تعریف شده هم نرسیده است.
او می گوید:مثلا در جرم اخذ رشوه اگر ۵۰ فقره در سال اخذ رشوه صورت گیرد این استاندارد است در حالیکه در بین نیروهای مسلح این استان ارتکاب جرم به این حد نیز نرسیده و کاهش چشمگیری داشته که مایه مباهات است.
صمیمی گفت: اقدامات پیشگیری از وقوع جرم توسط همکاران قضایی در نقاط صفر مرزی و اقصی نقاط استان و در مناطق درگیر صورت گرفته و با توجه به شرایط همان منطقه که مترددین غیرمجاز و قاچاق کالا و ارز وجود دارد، آموزش لازم به نیروهای مسلح داده شده و ابعاد قانونی جرم مورد نظر نیز برای شان تبیین میشود.
رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح آذربایجانغربی گفت:این سازمان در مقوله پیشگیری از وقوع جرم همواره پیشتاز بوده چنانکه رتبه برتر را در سال ۱۴۰۰ کسب کرده و حدود ۴۷۵ کارگاه آموزشی نیز برای نیروهای مسلح برگزار و به مقوله ارتکاب جرم و عواقب آن پرداخته است.
صمیمی گفت: سال گذشته در راستای آموزش نیروهای مسلح تدوین فیلمهای آموزشی صورت گرفت و دو فیلم «پدیده کولبری و قتل هیجانی» تهیه شد که بناست در شبکههای سیمای جمهوری اسلامی پخش شود.
او با بیان اینکه درسازمان قضایی نیروهای مسلح استان اطلاله دادرسی نداریم، گفت: میزان پرونده های «مسن و رسوبی» در این سازمان صفر است و پروندههایی که وجود دارد نیز به روز است و معدل میانگین رسیدگی به پرونده قضایی از یک هفته بیشتر نیست و بیش از ۵۰ درصد پروندهها همان روز بررسی، حکم صادر و اجرا میشود.
صمیمی به صفر رسیدن پروندههای معوقه در سازمان قضایی نیروهای مسلح آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: بدنبال تدابیری که از سال گذشته اعمال شد و کارگروهی تحت عنوان رسیدگی به پرونده معوقه متشکل از سه قاضی مجرب تشکیل شد، اینها ماموریت پیدا کردند در شعب دادگاهها حضور یافته و پروندهها را بررسی و علل تعلیق در رسیدگی را احصا کرده و نهایتا با همکاری قاضی پرونده و راهکارهای قاضی، پرونده را از چرخه رسیدگی خارج کنند که با این اقدام حدود ۷۶ درصد پروندههای معوق سال ۱۴۰۰ از چرخه رسیدگی با اتخاذ تصمیمات قضایی خارج شد.