سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فناوری؛

آشنایی با تفاوت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

اگرچه مردم از اصطلاحات هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) به جای یکدیگر استفاده می‌کنند، اما تفاوت مشخصی بین این دو وجود دارد.

هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) از پرطرفدارترین و پررونق‌ترین فناوری‌هایی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگرچه دو فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی گاهی اوقات به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، اما یک خط تمایز بین آن‌ها وجود دارد.

به گزارش c-sharpcorner.com، فناوری‌های هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) هر دو مبتنی بر حوزه آمار و ریاضیات هستند، اما برخی تضاد‌های مهم آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. در ادامه این مطلب بینش جامعه در مورد هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی مورد بررسی قرار گرفته است.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در مقایسه با یادگیری ماشینی در حوزه‌های بسیاری فعالیت داشته به طوریکه این فناوری تلاش می‌کند تا توانایی‌های هوش و رفتار انسان را به طور کامل شبیه سازی کند. از جمله توانایی‌های انسان می‌توان به استدلال، حل مسئله، تکلم، ادراکات و نحوه یادگیری موضوعات مختلف اشاره کرد.

به عبارت دیگر می‌توان گفت که هوش مصنوعی وظایفی که عموما به هوش انسانی نیاز دارد را می‌تواند انجام دهد. علاوه بر این هوش مصنوعی توانایی انجام کار‌هایی را دارد که از قبل برنامه ریزی نشده اند. برای مثال ترجمه ماشینی (ترجمه گوگل)، فیلتر‌های هرزنامه و سیستم‌های تشخیص گفتار (IBM) برخی از زمینه‌های فعالیت هوش مصنوعی هستند.

همچنین هوش مصنوعی ماشینی است که به تنهایی تصمیم می‌گیرد و نیازی به برنامه نویسی ندارد. اما این قابلیت با مشکلات بسیاری همراه است. نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی (هوش مصنوعی مکالمات ضبط شده)، سوگیری در داده‌ها (طبقه بندی نژادپرستانه)، خسارات تصادفی (تصادف در خودرو‌های خودران) و خرابی‌های الگوریتمی نمونه‌هایی از مشکلات مخرب هوش مصنوعی هستند.

یادگیری ماشین

یادگیری ماشین (ML) زیر مجموعه‌ای از هوش مصنوعی است که این امکان را برای سیستم‌ها و برنامه‌ها فراهم می‌کند تا به صورت خودکار یادگیری و پیشرفت داشته باشند. تمرکز این فناوری بر توسعه برنامه‌های رایانه‌ای است تا بتواند به داده‌های مورد نیاز دسترسی پیدا کند و از آن‌ها برای یادگیری خود استفاده کند. همچنین از این فناوری می‌توان در مدل‌های آموزشی مورد استفاده در رایانه‌ها که اغلب شامل پیش‌بینی (آب‌وهوای روز بعد)، طبقه‌بندی (تعیین تصویر)، یا تولید داده (تولید گفتار یا متن انسانی) است، اشاره کرد.

از این رو یاد گیری ماشینی به چند دسته: یادگیری نظارت شده (آموزش به ماشین با استفاده از داده‌های برچسب گذاری شده)، یادگیری نظارت نشده (آموزش به ماشین با استفاده از داده‌های برچسب گذاری نشده) و یادگیری تقویت شده (آموزش با داده‌های بدون برچسب) تقسیم شده است.

تفاوت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

هوش مصنوعی ماشین‌ها را قادر می‌سازد تا مانند انسان‌ها فکر، رفتار کنند و یاد بگیرد، اما یادگیری ماشینی به فرآیند یادگیری ماشین‌ها برای حل هر کار یا مشکلی اشاره دارد. علاوه بر این، هوش مصنوعی تعمیم یافته ماشین‌های هوشمند است، در حالی که یادگیری ماشینی یکی از برنامه‌های اصلی هوش مصنوعی حساب می‌شود. همچنین هوش مصنوعی اصطلاحی است که از فرآیندهای مختلف مرتبط ریاضیات تشکیل شده، در حالی که یادگیری ماشینی با یادگیری نظارت شده یا بدون نظارت ماشین‌ها و بدون پیروی از قوانین مشخص شده کار خود را انجام می‌دهد.


بیشتر بخوانید


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۵ ۰۷ تير ۱۴۰۱
هوش مصنوعی خخخ
بازار مکاره جدید
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۷ تير ۱۴۰۱
واقعا حیفه هوش مصنوعی داره دنیار میگیره باید حوزه قلاب هم بیان تپه هوش مصنوعی فتح کنن
masoud
۱۴:۲۷ ۰۷ تير ۱۴۰۱
یادگیری ماشین بر پایه داده و مثال هست، چندتا مثال میدی براساس اون اموزش میبینه. و زیر مجموعه هوش مصنوعی هست.
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۷ تير ۱۴۰۱
بنیان اصلی تمام هوش مصنوعی ها پروفسور لطفی زاده در سالها قبل از اختراع اولین کامپیوتر کشف کرده بود به نام منطق فازی که اون موقغ چون کامپیوتر نبود مورد توجه کسی قرار نگرفت
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۷ تير ۱۴۰۱
من که کلاً نفهمیدم چی شد و چه تفاوت هایی داشتند این دو
مرتضی
۱۰:۰۶ ۰۷ تير ۱۴۰۱
سلام
خیلی جاهاش اشتباه گفتید، ذهنیت دچار گیجی میشه بدتر.
یادگیری ماشین زیر مجموعه هوش مصنوعی نیست.
هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، داده کاوی، متن کاوی وپردازش تصویر و... همه اینها زیر مجموعه علوم داده هستن. اما یکسری الگوریتم ها و مدل ها استفاده میکنن که مشترک هست، اما نسبت به هدف، رویکرد استفاده فرق داره
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۷ تير ۱۴۰۱
هااااا حالا ای که گفتی یعنی چه! :-)