سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در سایه نبود فرآوری

گنج‌های طبیعی کویر، بی ارزش رها می‌شوند

فرآوری گیاهان دارویی می تواند سودهای سرشاری را به ارمغان بیاورد اما در خراسان جنوبی، از این مهم غفلت شده است.

گیاهان دارویی گنجینه‌هایی بسیار ارزشمند هستند و خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که از این گنجینه عظیم بهره زیادی برده، اما خام فروشی آن مشکلی اساسی است.

سالانه در دنیا ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد از طریق فروش گیاهان دارویی حاصل می‌شود که سهم ایران در این میان تنها ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار است.

توجه به فرآوری و استفاده از صنایع تبدیلی برای بهره گیری هر چه بیشتر از گیاهان دارویی می‌تواند به رونق این حوزه منجر شود و سود سرشاری را نصیب استان کند.

ضرورت کشت گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی

زردست یکی از تولیدکنندگان حوزه گیاهان دارویی گفت: گیاهان دارویی تنها در رویشگاه‌های طبیعی حاصل می‌شود و خبری از کشت گسترده آن‌ها در اراضی کشاورزی نیست.

او گفت: اگر یک هکتار از اراضی به کشت آویشن اختصاص یابد، هزینه کرد برای آن حدود یک میلیون تومان است، اما سود کسب شده حدود ۸ میلیون تومان خواهد بود.


بیشتر بخوانید


درکی کارشناس جهاد کشاورزی گفت: خام فروشی یکی از معضلات اساسی حوزه گیاهان دارویی است که اگر کارخانه‌ها و واحد‌های فرآوری ایجاد شود، بهره وری از گیاهان دارویی افزایش چشمگیری می‌یابد.

او گفت: یکی از محصولات پرسود، اما مغفول مانده، آنغوزه است که سالیانه حجم زیادی از آن تولید می‌شود، اما به صورت خام به خارج از کشور می‌رود.

سختگیری های زیاد، مانع از فرآوری محصولات است

حسینی یکی از پژوهشگران حوزه گیاهان دارویی گفت: در خراسان جنوبی سختگیری‌های فراوانی در حوزه اخذ مجوز‌های بهداشتی برای فرآورده‌های گیاهان دارویی صورت می‌گیرد.

او گفت: این سختگیری‌ها مسلما تولیدکننده را بی رغبت می‌کند؛ ساخت فرآورده‌ای مانند بیسکویت عناب که می‌تواند سود زیادی داشته باشد، اکنون با مشکلاتی در حوزه صدور مجوز مواجه شده است.

پویان کارشناس گیاهان دارویی گفت: در خراسان جنوبی ۸۰ گونه گیاه دارویی مزیت دار وجود دارد.

شایسته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تاکنون هزار و ۵۱۰ تُن گیاه دارویی از سطح ۳ هزارو ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان برداشت شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.