سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی ۱۰ بیمار مشکوک به وبا در کردستان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تعداد موارد مشکوک مبتلا به وبا در استان با شناسایی پنج مورد جدید مشکوک به ۱۰ نفر رسید که از پنج شهرستان گزارش شده است.

دکتر فرزام بیدارپور گفت: از این تعداد ۶ نفر در مریوان، یک نفر در سقز، یک نفر در بانه، یک نفر در کامیاران و یک نفر هم در سنندج شناسایی شده است.

او گفت: کنترل و پیگیری روند بیماری و همچنین غربالگری خانواده و اطرافیان آن‌ها ادامه دارد چرا که نوع برخورد با این بیماران و روند درمانی آن‌ها همانند بیماران مثبت وبا است تا خطر ابتلا متوجه اطرافیان آن‌ها نشود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه نمونه‌های گرفته شده از این بیماران به آزمایشگاه مرجع کشوری برای تشخیص ارسال شده است گفت: اعلام نتیجه قطعی این آزمایشات چند روزی زمان می‌برد و شهروندان باید تمامی مراقبت‌های بهداشتی را به کار گیرند.

دکتر بیدارپور با بیان اینکه شهروندان اگر از آب چشمه‌ها استفاده می‌کنند، حتما قبل از مصرف آن را بجوشانند، گفت: در شرایط کنونی استفاده از آب لوله کشی، مطمئن‌ترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.

او با تاکید بر استفاده از غذای گرم، گفت: در مراکز عرضه غذا و رستوران‌های شهر‌های مرزی عرضه سالاد و سبزی ممنوع شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از شهروندان خواست تا سبزی و میوه را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده سالم سازی کنند.

دکتر بیدارپور همچنین استفاده از چند قطره آبلیمو در آب آشامیدنی و نیز ترشیجات و آبمیوه در کنار غذا را به خاطر اسیدیته بالا، در جلوگیری از ابتلا به وبا موثر دانست.

او می گوید: در کنار همه این‌ها رعایت بهداشت فردی و شست و شوی مداوم دست‌ها حرف اول را در مراقبت بهداشتی می‌زند.

وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود که این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است.

از علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا می‌توان به اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار اشاره کرد.

در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت‌های بدن (سدیم، کلر، پتاسیم و …) ۲۵ تا ۵۰ درصد از موارد مبتلا به بیماری وبا منجر به مرگ می‌شوند.

حدود ۹۰درصد بیماران بدون علامت بوده و یا اسهال خفیف دارند، ولی در صورت اسهال آبکی شدید، از اولین مدفوع شلتا شوک ۴ تا ۱۲ ساعت و تا مرگ ۱۸ ساعت تا چند روز بیشتر طول نمی‌کشد.

اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثراً بدون بو ایجاد می‌شود.

برچسب ها: وبا ، بیماران مشکوک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.