سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف ۱۳ تن انواع مواد مخدر در سه ماهه نخست امسال در خوزستان

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خوزستان گفت: کشف انواع مواد مخدر در سه ماه نخست امسال در خوزستان با ۱۳ تن، نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد افزایش داشته است.

محمد صفری در نشست خبری شورای هماهنگی مواد مخدر خوزستان در سالن اداره کل ارشاد اسلامی گفت:  شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر «همه باهم نه به اعتیاد» است که در این خصوص تعداد ۵۰۰ دستگاه خودرو از قاچاقچیان توقیف و ۳۵۰ مکان پلمب شده است.

او ادامه داد: حدود ۵۵ درصد همسرآزاری ها، حدود ۳۵ درصد سرقت‌ها، حدود ۸۰ درصد زندانی‌های زن و مرد، حدود ۲۳ درصد نزاع و درگیری و آمار مرگ و میر پس از تصادفات و حدود ۱۰ درصد تصادفات ناشی از مصرف مواد مخدر است.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خوزستان  عمده دلیل بیماری‌های واگیردار مثل ایدز را  مصرف مواد مخدر  عنوان کرد.

این مقام مسئول گفت: ۸۰۵ نوع مواد مخدر صنعتی و سنتی وجود دارد که با توجه به روند افزایش تولید مواد مخدر در کشور افغانستان، آثار منفی زیادی بر جامعه ما وارد کرده است.

آقای صفری ادامه داد: جمهوری اسلامی پرچمدار، الگو و رتبه اول مبارزه با مواد مخدر در جهان است و پارسال حدود ۹۰ درصد کشف تریاک جهان را به خود اختصاص داده است.

به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خوزستان؛ پنج جرم در حوزه مواد مخدر وجود دارد که تولید، حمل و نگهداری، عرضه و تقاضا از جرم‌های مواد مخدر است و  به دلیل پردرآمد بودن این صنعت، به شدت در حال گسترش است.

این مقام مسئول به همکاری رسانه‌ها در خصوص فرهنگ سازی و تاثیرات مواد مخدر بر جامعه و فرد اشاره کرد و گفت: با سازمان آموزش و پرورش، بهزیستی، دانشگاه‌ها، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش جوانان تفاهم‌نامه منعقد شده تا با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری کنند و امیدواریم شاهد کاهش تقاضا در زمینه مواد مخدر باشیم.

او ادامه داد: فرآیند درمان و صیانت بسیار مهم است که در سایه انجام آن در کنار کار‌های فرهنگی، می‌توانیم در حوزه پیشگیری به خوبی اقدام کنیم.

محمد صفری  با اشاره به راه اندازی «کانون یاریگران زندگی»  با هدف پیشگیری، درمان و صیانت در آموزش و پرورش گفت: حدود ۳۰ درصد مدارس آموزش و پرورش زیر چتر «یاریگران زندگی» قرار گرفتند که خود دانش‌آموزان به عنوان یک عامل در زمینه نهی از مواد مخدر و مصرف مواد دخانیات فعالیت می‌کنند.

به گفته  دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خوزستان؛   در حوزه ورزش و جوانان نیز استفاده از الگو و قهرمان‌های ورزشی و تجهیز خانه‌های ورزشی در روستا‌ها تلاش شده تا با پر کردن اوقات فراغت جوانان فرهنگ سازی برای مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه کارگری نیز به دلیل اینکه خوزستان دارای حجم بسیاری از تعداد کارگران اقماری و خارج از استان است آمار گرایش به مصرف مواد مخدر بالا است.

او گفت: در دانشگاه‌ها نیز طرح «همیار دانشجو»  راه اندازی شده تا از ظرفیت دانشجویان در راستای مبارزه با مواد مخدر استفاده شود.

آقای صفری می‌گوید: از ظرفیت خیران در حوزه درمان نیز استفاده شده تا پزشکان افرادی که مبتلا به اعتیاد هستند را رایگان درمان کنند؛ با راه اندازی بیمه سلامت در خوزستان کلیه معتادانی که به خدمات درمانی نیاز دارند با صدور دفترچه بیمه سلامت و پرداخت هزینه از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر ساماندهی شدند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خوزستان گفت: با توجه به وضعیت خوزستان در بعضی از فصول، تعدادی از معتادان متجاهر از سایر استان‌ها وارد استان می‌شوند که این عامل باعث شده تا آمار معتادان از حد معمول بالاتر شود.

این مقام مسئول گفت: خوزستان تاکنون فاقد اردوگاه ماده ۱۶ بوده و ساخت اردوگاه معتادان الحدید در پادگان الحدید اهواز با ظرفیت ۲ هزار نفر و ۹۵ درصد پیشرفت در حال تکمیل است که گام نخست آن با ظرفیت ۵۰۰ نفر در هفته مبارزه با مواد مخدر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

همه ساله از ۲۶ ژوئن مصادف با پنجم تیر به مدت یک هفته، هفته مبارزه با مواد مخدر در ایران برگزار می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.