پژمان عقدک گفت: سه مورد از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان چند روز قبل گزارش شده است، اما اکنون مورد جدیدی از ابتلا به این بیماری نداریم.
به گفته او بیمارستانها در کل استان در این زمینه آمادگی دارند و یکی از برنامههای ثابت در هر ساله است، یک شیوه نامه بهداشتی در نظر گرفته شده است که اگر افرادی با علائم و نشانههای تب کریمه کنگو شناسایی شدند به مراکز درمانی ارجاع داده شوند.
عقدک گفت: در این مراکز کاملا مشخص است که نمونه گیریهایی که برای تایید تست و تشخیص بوده، چگونه باید اتفاق بیافتد و پروتکلها و چگونگی حمایت از این افراد کاملا مشخص است حتی اگر فرد مبتلا به این بیماری فوت کند با توجه به اینکه تا ۲۴ ساعت امکان انتقال این بیماری بعد از فوت نیز امکان پذیر بوده مکانیسم دفن نیز مشخص است.
علائم بیماری تب کریمه کنگو مانند هر بیماری ویروسی دیگر با سردرد، بدن درد، تب و .. است، اما علامت خاص آن خونریزیهایی که در سطح پوست فرد مبتلا اتفاق میافتد و این خونریزی ممکن است از جاهای مختلف بدن باشد.
تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و از طریق کنه منتقل میشود.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کسانی که با ذبح گوسفند سر و کار دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند، توصیه میشود افراد از مکانهای که ذبح گوسفند در آن انجام میشود، دوری کنند و همچنین ذبح گوسفند در مراکز اختصاصی اینکار انجام شود.
او می گوید همچنین گوشت گوسفند خریداری شده، قبل از مصرف حداقل تا ۲۴ ساعت در یخچال و در دمای زیر چهار درجه نگهداری شود که این نگهداری باعث میشود اگر در گوشت ویروسی نیز وجود داشته باشد، از بین برود.