سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنگ خطر آبله میمون و درسی که از نحوه شیوع کرونا باید گرفت

پس از همه‌گیری ویروس کرونا که باعث تحولات گسترده جهانی شد، با توجه به خسارات جانی و مادی عظیم ناشی از این همه‌گیری، هر گونه تحولات بهداشتی جدید زنگ خطر است.

در میان این تحولات، ویروس «آبله میمون» در بحبوحه شیوع آن در چندین کشور در سراسر جهان و تلاش برای تکرار نشدن یک مشکل جدید سلامت جهانی، به منبع نگرانی تبدیل شده است.

مدیسون مولر، سردبیر بهداشت بلومبرگ نیوز گفت: به گفته متخصصان بیماری‌های عفونی و مدافعان حقوق بشر که نگران واکنش آهسته به یک بیماری عفونی هستند، آزمایش‌های ایالات متحده برای آبله میمون برای تعیین میزان گسترش ویروس و موارد جدید کافی نیست. شیوعی که تاکنون ۳۲ کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

جیمز کرلینشتاین، یکی از بنیانگذاران این گروه نیز گفت: اگرچه آزمایشگاه‌های دولتی ظرفیت آزمایش حداکثر هشت هزار نمونه در هفته را دارند؛ اما تنها از ۲ درصد از این ظرفیت استفاده می‌کنند که نشان می‌دهد روزانه حدود ۲۳ آزمایش آبله میمون انجام می‌شود؛ بنابراین آزمایشات بیشتری نیاز است تا مشخص شود عوامل بیماری زا کجا هستند و با چه سرعتی می‌توانند حرکت کنند.

مولر گفت: آبله میمون معمولاً در کشور‌های آفریقایی دیده می‌شود، جایی که بیشتر موارد انسانی توسط حیوانات آلوده ایجاد می‌شوند. علی رغم این که این بیماری به سرعت کووید ۱۹ گسترش نمی‌یابد، اما از زمانی که مقامات بهداشتی در ماه گذشته ردیابی آن را آغاز کرده اند، بیش از ۱۶۰۰ مورد در سراسر جهان ثبت شده اند که از جمله ۷۲ مورد در ایالات متحده تا سه شنبه گذشته بوده است.

کرلنشتاین اضافه کرد که این وضعیت روز‌های اولیه کووید ۱۹ را به یاد می‌آورد، زمانی که آزمایش‌های معیوب از سوی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها باعث شد تا همه گیری به طور ناشناخته در ایالات متحده گسترش یابد.

او در مصاحبه‌ای گفت: این نگران‌کننده است که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری خودشان به‌ویژه پس از کووید ۱۹ برای آن فشار نمی‌آورند.

وی ادامه داد: این دوره بحرانی است که به مرور زمان کنترل شیوع بیماری دشوار می‌شود.

آبله میمون در آزمایشگاه‌های بهداشت عمومی مشخص شده با یک نوع آزمایش مولکولی تایید شده توسط FDA، به نام PCR، که مواد ژنتیکی ویروسی را شناسایی می‌کند، تشخیص داده می‌شود.

در حال حاضر، تمام آزمایش‌ها از طریق شبکه آزمایشگاه‌های دولتی انجام می‌شوند که کارشناسان می‌گویند این آزمایش‌ها دست و پا گیر هستند و منجر به تاخیر احتمالی در شناسایی موارد جدید و خطر از دست دادن گسترش بیشتر در جامعه می‌شوند.

رانو دیلون، پزشک بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان زنان و بریگام در بوستون، گفت: آزمایش‌ها آن قدر محدود هستند که نمی‌توان فهمید چه مقدار از ویروس در ایالات متحده در گردش است. او گفت که این فقط می‌تواند ۹۰ ٪ یا ۱۰ ٪ باشد.

مایکل مینا، اپیدمیولوژیست سابق در دانشگاه هاروارد نیز گفت: ما باید فوراً مطمئن شویم که هر بیمارستانی دارای یک آزمایشگاه (آزمایشگاهی برای ویروس‌های مولکولی) است و باید بتواند بیماران خود را برای آبله میمون آزمایش کند.

راج پنجابی، مدیر ارشد امنیت بهداشت جهانی و دفاع زیستی کاخ سفید هم روز جمعه گفت: بیش از ۳۰۰ آزمایش PCR برای آبله میمون انجام شده و هفته به هفته ۴۵ درصد افزایش داشته است.

مقامات بهداشتی ایالات متحده می‌گویند که در حال تلاش برای گسترش آزمایش به سایر شرکت‌ها و آزمایشگاه‌های دولتی هستند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری دستورالعمل‌هایی را به صورت آنلاین منتشر کرده است تا آزمایشگاه‌ها بتوانند آزمایش‌های آبله میمون خود را آماده کنند.

انجمن آزمایشگاه‌های بهداشت عمومی اخیراً اعلام کرده است که اگر شیوع این بیماری به رشد خود ادامه دهد، از "گسترش تدریجی" آزمایش آبله میمون در ایالات متحده پشتیبانی می‌کند. اداره غذا و داروی آمریکا اعلام کرد در حال آماده سازی برای در دسترس قرار دادن فرم مجوز استفاده اضطراری مولکولی در صورت اعلام شیوع بیماری اورژانسی بهداشت عمومی است.

منبع: www.aleqt.com

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.