تمامی قراردادهای اجاره در قالب بسته حمایتی جدید مستاجران به صورت یک ساله و خودکار تمدید میشوند. این را آقای رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی بعد از تصویب بسته حمایتی اجاره گفت.
طبق این مصوبه دولت در زمینه تعیین حداکثر افزایش اجارهبها در هر سال تا سقف ۲۵ درصد در تهران و کلانشهرها و ۲۰ درصد در شهرهای سراسر کشور مورد تایید شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا قرار گرفت.
آقای حسن لطفی عضو اتحادیه مشاوران املاک گفت: بازار اجاره مسکن با مصوبه و دستور برای کنترل قیمتها به سامان نمیرسد و تا زمانی که این مصوبهها به مرحله عملیاتی نرسد، امکان کنترل قیمتها وجود ندارد.
به گفته عضو اتحادیه مشاوران املاک کشوری نرخ اجارهای که اعلام شده هر متر مربع اجاره ۸۶ هزار تومان است غیر واقعی است چراکه نرخ اجاره در بسیاری از مناطق تهران بسیار بیش از این نر خ است.
تا زمانی که دولت برای ساماندهی مشاوران املاک کشوری اقدامی نکند نباید انتظار داشت که این مصوبه به مرحله اجرایی برسید چراکه مشاوران املاک کشور هیچ مسئولیتی برای اجرای این طرح ندارند و از سوی دیگر هم ضمانت اجرایی برای آن وجود ندارد.
آقای عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: هیچ ابزار نظارتی و اجرایی بر روند نرخ اجاره وجود ندارد چرا که مشاوران املاک کشور تحت پوشش هیچ سامانه ای نیستند بنابراین مصوبه اجاره ۲۵ درصدی در این شرایط بی معنی است چراکه هیچ نظارتی در این بازار وجود ندارد.
او مدعی شد؛ مشاوران املاک هیچ مسئولیتی در این حوزه ندارند؛ بنابراین دولت باید در این زمینه تمامی مشاوران املاک را تحت پوشش سامانه قرار دهد و با این اقدام می توان به قیمت گذاری در این بخش و جلوگیری از تخلفات امیدوار بود.
یکی از مستاجران واقع در منطقه ۱۰ تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صاحبخانه برای اجاره واحد مسکونی امسال بیش از ۵۰ درصد گران کرده و زمانی که به مشاور املاک این موضوع را مطرح کردم، گفت هیچ جایی در این منطقه کمتر از این نرخ پیدا نمی شود. مجبور شدم برای اجاره یک واحد ۶۰ متری ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۵ میلیون تومان اجاره پرداخت کنم.
میانگین اجارهبهای هر مترمربع واحد مسکونی در تهران به ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است. این مقدار به این معنی است که اگر خانوار بخواهد یک واحد مسکونی متعارف ۷۵ متری اجاره کند، باید ماهانه ۹ میلیون و ۵۱۷ هزار تومان اجاره بدهد. رقمی که در سال ۱۴۰۰ حدود ۶ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان، در سال ۹۹ حدود ۵ میلیون و ۸۹ هزار تومان و در سال ۱۳۹۸ حدود ۴.۶ میلیون تومان بوده است.
آقای محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزرات و راه شهرسازی چند روز پیش اعلام کرده بود که رقم نرخ اجاره در تهران حدود ۸۲ هزار تومان در بازه زمانی چند سال گذشته بوده است، اما با یک حساب سرانگشتی متوجه میشویم که در تهران با توجه به افزایش نرخ تورم و نرخ مسکن به طور قطع نرخهای اجاره در این بازار بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
گزارش از محبوبه کباری
الان خونه های داغونی کسی تحویل نمی گرفت افتاده بود یه گوشه صاحبش قیمت بالامی گه اصلا هم خوانی نداره تهران هم نوشتید نه میلیون اجاره البته پول رهن هم بایدمی نوشتیدچون نه میلیون فقط اجارست ولی پول پیش هم بایدبدن صد میلیون یا دویست میلیون اگه حساب کنیدبیش تراز نه میلیون اجارست
چون همه صاحب خونه ها میگن املاکی گفته اینقدر پیش فلان تومن میتونم برات اجاره بگیرم مستاجر رو جواب کن من برات بالاتر اجاره میدم همشون همینن. دولت باید املاکیهارو جمع کنه و سامانه یا مرکزی رو براه بیاندازه که قیمتش دست دولت باشه و همه از اونجا خونه بخرن و یا اجاره بگیرن والا هیچ وقت درست نمیشه
یا مالیاتی که پارسال از صاحب خونه ها گرفتن اونها هم از مستاجراشون گرفتن پس در هر صورت مستاجر بدبخت آسیب میبینه
باید افزایش های برج 11 و 12 سال 400 و اوایل 1401 هم شامل شود
باید قویا پشت مستاجر بایستند(البته نه ظلم به مالک) تا مستاجرین با خیال راحت مقابل پیشتهادات بازار سیاهی بایستند و نترسند از بی پشتوانگی
اگر زودتر این 3 پیشتهاد رو اضافه نکنند به مصوبه مشکلات زیادی به وجود میاد
من مستاجرم تا یک هفته پیش کرایم 500000هزار تومن بود با پول پیش 55میلیون
اما الان صاحب خانه گفته 150میلیون رهن کامل یعنی از 100%بیشتر شده
تهران اسلامشهر شهرک امام حسین خونه 70متری
به عنوان یک مستأجر که با چشم خود دیده ام همه ی مشکلات زیر سر املاک هست
تنها راه مقابله با تمامی گرانی ها خصوصا مسکن عرضه زیاد است تا جائی که عرضه از تقاضا بیشتر بشه و باید رقابت در کیفیت و کمیت ایجاد بشود و گرنه مابقی دستورات و بسته ها همه و همه فقط زودگذر و بعضا نتیجه معکوس میدهد. ما مسلمانیم و بدون رضایت صاحب خانه نمیتوانیم در منزلش نماز بخوانیم و حتی غذا بخوریم و ... پس رضایت صاحب خانه شرطه.