محققان دریافته اند که این واکسن از تومورهای سرطانی در مدلهای سرطان موش و پستانداران محافظت میکند. آنها قصد دارند سال آینده این واکسن را وارد آزمایش های بالینی کنند.
ساخت واکسنهای سرطان بخش مهمی از تحقیقات سرطان در حدود سه دهه بوده است.
بسیاری از انواع واکسنهای سرطان تحت تحقیق هستند. از جمله مواردی که پروتئینهای بیان شده در انواع مختلف سرطان را هدف قرار میدهند و آنهایی که بر اساس جهشهای تومور فردی شخصیسازی میشوند.
در حالی که واکسنهای موجود میتوانند پاسخ ایمنی را در خون القا کنند، تومورها اغلب از طریق مکانیسم فرار ایمنی از این پاسخ طفره میروند.
در مطالعه اخیر، محققان دانشگاه کالیفرنیا واکسن سرطان جدیدی ساخته اند که مکانیسم فرار ایمنی را هدف قرار و سطح آنتی بادی ایمنی را افزایش میدهد.
به گفته محققان، رویکرد جدید واکسن، سلول سرطانی را از حذف پروتئین خاص سرطانی منع میکند و در نتیجه امکان حمله هماهنگ سیستم ایمنی به سرطان توسط سلولهای T و سلولهای کشنده طبیعی (NK) را فراهم می کند.
در حالی که سلولهای ایمنی بدن که به عنوان سلولهای T و سلولهای NK شناخته میشوند، معمولاً در تلاش برای کشتن سلولهای سرطانی به این پروتئینهای استرس متصل میشوند، سلولهای تومور میتوانند با جداکردن MICA/B و دفع آنها از حمله آنها فرار کنند.
واکسن جدید از این جداسازی جلوگیری میکند و در نتیجه بیان پروتئین استرس و فعال شدن یک حمله دوگانه از سلولهای T و سلولهای NK را افزایش میدهد.
منبع: مدیکال نیوز
صد در صد از سیستم جلوگیری از نابودی سلولهای سالم تقلید میکته