آقای ایزدی گفت: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تبیین نقش عشایر در ۸ سال دفاع مقدس کنگره ملی ۱۱ هزار شهید جامعه عشایری کشور با حضور خانواده معظم و معزز شهدا از سراسر کشور از ۲۹ الی ۳۱ خرداد ماه سال جاری بر اساس شعار کنگره و رویکردهای فرهنگی، محرومیتزدایی، خدمات رسانی، امدادی بهداشتی و تقویت وحدت اقوام برگزار میشود.
وی اولین شب شعر شهدای ایل در یکشنبه ۲۹ خردادماه در فرهنگسرای شهرکرد ساعت ۱۶:۳۰ با حضور شعرای حماسی از سراسر کشور، مسئولین کشوری و استانی برگزار میشود و دومین برنامه این کنگره برگزاری اولین یادواره ملی شهدای مدافع حرم عشایر کشور است که بیش از ۷۴ شهید عشایر در دفاع از حرم اهل بیت (ع) تقدیم شده است که این برنامه نیز در فرهنگسرای شهرکرد برگزار میشود.
سه شنبه ۳۱ خردادماه ساعت ۸ صبح در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) شهرکرد با حضور بیش از ده هزار نفر از خانواده معظم شهدای سراسر کشور و مردم استان، ویژه برنامههای فرهنگی را خواهیم داشت، غرفههایی هم از جامعه بزرگ عشایری سراسر کشور در مصلی برپا شده که صنایع دستی و تولیدات عشایر در آن به نمایش گذاشته میشود.
بیش از دو هزار نفر میهمان خارج از استان خواهیم داشت، جامعه عشایری کسانی هستند که زندگی آنان بر پایه کوچ باشد و ساختار زندگی آنها قومی و قبیلهای است و در واقع معاش عشایران بر اساس دامپروری و دامداری است.
با توجه به اینکه شعار کنگره بر اساس خدمت رسانی است، بیش از هزاران خدمت در مناطق عشایری استان در زمینههای فرهنگی، محرومیت زدایی، خدمات رسانی، امدادی بهداشتی و تقویت وحدت اقوام صورت گرفته است.
در زمینه فرهنگی برگزاری یادوارهها و آبروی محله، جشنوارها و بازیهای بومی محلی، برگزاری بیش از صدها نشست جهاد تبیین، برگزاری کارگاههای سبک ایرانی اسلامی، مسابقات و ورزشهای بومی و محلی از جمله اقداماتی بود که در کل مناطق عشایری از سال گذشته تاکنون صورت گرفت و همچنان نیز ادامه دارد.
در بخش خدمات رسانی و محرومیت زدایی اقداماتی از جمله احداث کانالهای آبرسانی و تعمیر و مرمت آنها، تعمیر آبشخور احشام صورت گرفت. اخیرا هم بیش از ۲۱۰ هزار خدمت در بخش دامپزشکی از جمله آموزش، واکسناسیون، درمان و سم پاشی در مناطق عشایری انجام شد.
بیش از ۴۰۰ جهیزیه بین نوعروسان عشایر و کسانی که مشکلات اقتصادی داشتند توزیع شد و بیش از ۴۰ واحد مسکونی در مناطق عشایری استان از سال گذشه تا به امروز احداث شد که یا فاقد مسکن و یا غیرایمن بودند و دهها پنل برقی در اختیار عشایر قرار گرفت.
در زمینه امدادی بهداشتی اقداماتی بسیار ارزندهای انجام شد، در واقع چندین مرحله اعزام اکیپ پزشکی متخصص قلب، اطفال، روانپزشک، پرستار و ... انجام شد و همچنین واکسیناسیون عشایران پوشش داده شد.
در شهرستان لردگان با کمک هلال احمر فردی که در حال از دست دادن بینایی خود بود با هزینه بیش از ۵۰۰ میلیون تومان بینایی خود را به دست آورد و به دهها بیمار دیگر در بحث چشم پزشکی کمک شد. با حضور اکیپهای دندان پزشکی در شهرستان لردگان بیش از ۵۰۰ خدمت با حضور ۷۰ دندان پزشک، به مدت یک هفته در صعب العبورترین مناطق انجام شد.
در نوروز امسال بیش از ۲۵ هزار لوازم تحریر، کیف، لباس و کفش به ارزش ۴۰۰ میلیون تومان توسط خیر تهرانی در بین عشایر توزیع شد، توزیع هزاران متر موکت در بین خانوادههای عشایری و ایزوگام خانههای آنان اتفاقات خوبی افتاده است.
بیشتر بخوانید
با اجرای کنگره ملی ۱۱ هزار شهید جامعه عشایری کشور خدمات به عشایر تمام نمیشود، در واقع همچنان خدمات به عشایر در بخشهای مختلف فرهنگی، درمان، محرومیتزدایی و ... ادامه دارد و یک دستور کاری برای سپاه ناحیه عشایری است تا مشکلات مرتفع شوند.
این کنگره با رویکرد فرهنگی، محرومیت زدایی و خدماترسانی، همچنین اهداف امدادی بهداشتی و تقویت وحدت اقوام برای نخستینبار برگزار خواهد شد.