فرحناز بیروم وند گفت: روز جهانی منع کار کودکان نامگذاری شده تا بلکه از این طریق توجه برخی از دولتها و فعالان اجتماعی به یکی از بزرگترین آسیبهای اجتماعی جلب گردد.
او می گوید: با افزایش آگاهی در مورد حقوق کودکان و نحوه برخورد با این کودکان، بتوانند حتیالامکان از میزان آسیبهای وارده به این کودکان بکاهند.
به گفته او مردم به واسطه نوع رفتارشان دربرابر این کودکان مسئولاند و در این زمینه رفتارهای ترحمآمیز و تحقیرآمیز در خصوص کودکان کار وجود دارد که هیچکدام از آنها صحیح نیست و تبعات خوبی را به دنبال ندارد و لازم است با این کودکان به صورت منطقی برخورد شود.
رئیس اداره بهزیستی اندیمشک گفت: البته نباید فراموش کنیم که کودکان عموما به دلیل فقر اقتصادی و در مواردی فقر فرهنگی، به اجبار از دنیای کودکی خود به دنیای کار وارد میشوند ومجبورند برای کسب درآمد خانواده یا دیگر افراد به انجام شغلهایی بپردازند که سلامت جسمانی و روانی آنان را بخطر میاندازد.
بیروم وند گفت: اعتقاد ناشی از فقر فرهنگی که باید پسر کار کند تا مرد شود، یا دختر نیازی به تحصیل ندارد، چون باید زود ازدواج کند، در نتیجه دختر به جای تحصیل در مدرسه در خانه مانده و پسر خانواده هم از سن کم به کار در اجتماع مشغول میشود، در نتیجه این کودکان از انواع حقوق کوتاه مدت و بلند مدت خود محروم و آسیبهای بسیار زیادی میبینند از جمله مهمترین این آسیبها میتوان به محروم شدن از حق تحصیل و مواجه شدن مکرر با خشونت اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: اورژانس اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان اندیمشک در راستای رسالت خود، گشت زنیهایی را در سطح معابر، میادین و چهارراهها داشته تا با جذب و شناسایی این کودکان به انجام اقدامات و مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی و روانشناسی با رویکرد خانواده محور بپردازد؛ که حاصل این تلاش: شناسایی۳۶ کودک کار و خیابان در سال جاری بوده است.