سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عربستان بزرگترین نیروگاه برقی جهان را می‌سازد

بزرگترین نیروگاه حرارتی خورشیدی جهان در عربستان سعودی ساخته می‌شود.

عربستان میزبان گلس پوینت مستقر در نیویورک خواهد بود که قرار است بزرگترین نیروگاه حرارتی خورشیدی جهان را در  این کشور بسازد. شرکت معدنی عربستان، بخار صنعتی تولید شده توسط خورشید را از گلس پوینت خریداری و پالایشگاه بوکسیت، از آن برای تولید آلومینیوم استفاده خواهد کرد. از این بخار در محصولاتی مانند اتومبیل، رایانه و تلفن همراه استفاده می‌شود. در بسیاری از نقاط، صنعت از زغال سنگ یا گاز طبیعی برای تولید بخار استفاده می‌کند. اما اقتصاد جهانی در حال کربن زدایی است و برای تولید بخار و ساختن چیز‌هایی مانند آلومینیوم، لیتیوم و مس به انرژی‌های تجدیدپذیر نیاز دارد.

پس از تکمیل تأسیسات ۱۵۰۰ مگاواتی پالایشگاه بوکسیت، این پالایشگاه به شرکت معدنی عربستان برای کاهش انتشار کربن به میزان بیش از ۶۰۰ هزار تن در سال یا ۴ درصد از ردپای کربن خود، کمک می‌کند.

شرکت معدنی عربستان می‌گوید که بخار تولید شده توسط خورشید، جایگزین نیمی از بخار فسیلی می‌شود که اکنون این پالایشگاه از آن استفاده می‌کند؛ او معتقد است که ساخت چنین تأسیساتی ماه‌ها طول می‌کشد. راد مک گرگور، بنیانگذار و مدیر اجرایی یک شرکت انرژی حرارتی خورشیدی می‌گوید، که فرآیند تولید چه در تولید فلزات و چه در مواد شیمیایی یا کاغذ، انرژی بر است.

۷۴ درصد انرژی مصرفی در صنعت، به صورت بخار یا حرارت است. در حالی که شرکت‌ها می‌توانند به طور بالقوه از پنل‌های خورشیدی برای تولید برق و سپس از آن برای تولید بخار استفاده کنند. بخار تولید شده توسط خورشید بسیار کارآمدتر است و از آینه‌ها برای متمرکز کردن انرژی خورشیدی روی لوله‌های پر از آب برای ایجاد بخار استفاده می‌کند که از آن بخارنیز برای انواع فرآیند‌های صنعتی استفاده می‌شود.

به گفته مک گرگور، هنگامی که بخار به پالایشگاه منتقل می‌شود، تنها ۱ درصد از آن از بین می‌رود و ۵۵ درصد از نور خورشید منعکس شده و به بخار تبدیل می‌شود. پنل‌های خورشیدی ۱۲ درصد از نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند. علاوه بر این، مقدار زمین مورد نیاز برای ساخت نیروگاه بخار خورشیدی خاص حدود ۷ کیلومتر مربع است و تاسیسات یک فتوولتائیک خورشیدی به حدود ۶ برابر زمین بیشتر نیاز دارد.

مک گرگور می‌گوید: بخار خورشیدی گرانتر از گاز بوده، اما ارزان‌ترین راه برای دریافت گرمای بدون آلاینده است.

سنگ معدن بوکسیت قبل از حل شدن در هیدروکسید سدیم یا لیمو در دما و فشار بالا استخراج و بعد از آن، سنگ معدن بوکسیت از آلومینا جدا و سپس با استفاده از فرآیند ذوب به آلومینیوم تبدیل می‌شود. انتقال از بوکسیت به آلومینا انرژی بر است و منجر به انتشار زیادی می‌شود. اگر بخار تولید شده توسط خورشید بتواند جایگزین بخار گاز شود، این امر باعث کاهش آلودگی صنعتی نیزمی شود.

کشور‌های برزیل، چین، هند و اندونزی دارای ذخایر بوکسیت هستند، اما بزرگترین آن‌ها در مناطق استوایی استرالیا تولید کننده پیشرو است. اولین موج d در این نیروگاه برقی طرح سبزی خواهد بود که سرمایه گذاری ۱۸۶ میلیارد دلاری را به دنبال دارد و از جمله اهداف آن، افزایش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و برنامه‌های بهره وری انرژی است که می‌خواهد تا سال ۲۰۶۰ به صفر خالص برسد.

پروژه نیروگاه برقی نه تنها برای عربستان بلکه برای صنایع در سراسر جهان می‌تواند سودمند باشد. از آنجایی که تولید، انرژی بر است فرآیندی که اکنون به بخار یا گرمای تولید شده به سوخت‌های فسیلی نیاز دارد. اما تلاش‌های کربن‌زدایی، شرکت‌ها را مجبور می‌کند تا در استراتژی‌های صنعتی خود تجدیدنظر کنند، این می‌تواند بخار خورشیدی را به جلو سوق دهد و گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش دهد.


بیشتربخوانید


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
علیرضا احمدی
۱۹:۰۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
الان کارگر می خان من چطور می توانم برم ؟؟؟
ناشناس
۰۰:۵۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
این کشورها مستعمره و غلام ارباب امریکا فقط دروغ میگن هیچ کاری نمیتونن بکنن فقط سر مردمشون کلا میزارن ارباب اینقدر میدوشه از کجا میخا د کار کنه
علی
۰۸:۴۹ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
خودتو نزن بخواب فقط شما راست میگی
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
تجهیز عربستان به این تجهیزات بیشتر نمایشی هست و دوشیدن.کشوری که خودش علم ندارد متخصص ندارد فاتحه ش خواندس.عربستان ۸ سال ملت یمن رو قتل عام کرد.داعش رو تولید کرد.هزاران مشکل برای ایران درست میکنه
ناشناس
۱۴:۴۳ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
بعله همین که بهش میگند گاوشیرده سالهاست بالای ده ملیون بشکه تفت میفروشه نیروگاه نظامی موشک جاده زیرساخت الان نیروگاه خورشیدی قصد بزرگترین شهرتفریحی برای جدب توریست وبی نیازی ازفروش نفت روداره انوقت مسولان وبرخی ملت کوته فکر ما ذوق مرگ میشند جهاربشکه نفت قایمکی بدند کالای بنجل چینی وارد کنند
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
عربستان ۸ سال هست هزاران زن و کودک یمنی رو قتل عام میکنه.مرکز تولید تفکر داعشی هست که تمام متطقه رو ویران کردند.پول میده تا از لیست ترور خبرنگاران خارج بشه.پول میده تا خلیج فارس خلیج ....بشه.حجاج رو قتل عام میکنه.تجاوز میکنه.به لیبی حمله میکنه.هزاران مشکل واسه ایران ایجاد کرده.تمام پول حمله عراق به ایران رو داده.با تمام طرحهای صهیونیستی همراهی میکنه.بخواب پسر.
ناشناس
۰۰:۵۴ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
در عوض تو اون دنیا خدا هیچی بهشون نمیده اونجا سردشون نمیشه یا جشماشون تو تاریکی نیبینه
علی
۰۹:۰۵ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
نوش جونش ، لیاقت داره ، پول داره بلده کجا صرف کنه .
علیرضا
۱۹:۰۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
با افغانستان رابطه خوب دارند؟؟؟
علی
۱۱:۲۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
نیروگاه برقی !!
نیروگاه حرارتی خورشیدی!!
گرما راندمان صفحات خورشیدی را به شدت کاهش می دهد
ایرانی
۱۱:۲۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
چرا ما نباید همچین چیزی را در کشورمان نسازیم ......مشکل از کجاست ..لطفا مسوولین پیگیری کنید
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
سالها قبل از اینکه کشورهای عربی و حتی کشورهای دیگر بدانند که انرژی خورشیدی چی بود ایران بفکر استفاده از ان بود.
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
اینها اون چیزی که فکر می‌کنیم نیست بیشتر جنبه تبلیغاتی داره

تا وقتی یه موتور ژنراتور ۱۶ سیلند با ابعاد ۱/ در ۳ متر ۱ مگاوات برق تولید کند با هزینه اولیه ۶۰۰ میلیون منطقی نیست که شما یه نیرو گاه خورشیدی به ابعاد ۱ هکتار و هزینه اولیه حد اقل ۱۳ میلیارد رو برای این کار در نظر بگیرید این کار فقط جنبه تبلیغات برای محیط زیست داره که اگر به مراحل ساخت ویفر های سیلیکونی نگاهی بیندازیم میبینیم که مخرب تر هم است.شاید صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشه ولی هم تخریب بالاتری داره هم دردسر نگه داری و از همه مهم تر بیشترین تایمی که به شما برق می‌دهد ۸ ساعت با زاویه مستقیم ولی ژنراتور ها این دردسر رو ندارند ۸۰۰۰ ساعت سیکل کاری مداوم تولید انرژی میکنند
این روش بالا که توضیح دادن که همون برج بخار که بزرگ ترین پروژه انجام شده در امریکا بوده الان در حال خاک خوردند و شده جایی برای تحقیق توسعه
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
مشکل ما عدم تعامل با کشورهاست.
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
با انرژی که تولید میشه برق ژنراتورها جهت تولید برق بکار می افته
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
مشکل ما عدم تعامل؟؟؟ 6 تا رئیس جمهور همین هفته پیش اومدن و توافق نامه امضا کردند تعامل نیست . نه جانم مشکل تو شاید عدم تعامل با ارباب آمریکا و غربی های استعمارگر باشه . مطلب بالا رو نخوندی مشابه این مدوله سالهاست تو کشور اربابت داره خاک میخوره
علیرضا احمدی
۱۹:۰۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
چون پول ندارید