صباغی نژاد گفت:۲۹ هزار نفر معلول تحت پوشش بهزیستی استان یزد هستند که از این تعداد ۱۲ هزار نفر معلول جسمی حرکتی، هفت هزار نفر معلول ذهنی، پنج هزار و ۵۰۰ نفر بینایی، چهار هزار و ۵۰۰ نفر گفتاری، چهار هزار و ۴۰۰ نفر معلول شنوایی و سه هزار و ۵۰۰ نفر هم معلول روانی هستند.
او گفت: از ۳۰ هزار نفر معلول تحت پوشش، ۱۷ هزار نفر معلول شدید و خیلی شدید هستند.
صباغی نژاد، ماده ۲۷ فصل ۹ قانون حمایت از حقوق معلولان را یادآور شد و گفت: دولت بر اساس این ماده قانونی مکلّف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.
او تعداد معلولین شدید و خیلی شدید استان یزد را ۱۷ هزار نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد تقریباً ۱۰ هزار نفر مشمول این ماده قانونی میشوند که گاهاً مستمری یک میلیون تومانی و کمتر میگیرند.
سرپرست بهزیستی استان یزد گفت: بهزیستی، سازمانی خدماتی و مردم نهاد است که در در دو بخش حمایتی و پیشگیرانه خدمات میدهد و در بخش حمایتی خدمات بهزیستی شامل ایتام، معلولان و زنان سرپرست خانوار میشود.
به گفته رضا ابهت، خدمات پیشگیرانه بهزیستی در دو فصل پیشگیری اولیه و ثانویه ارائه می شود و پیشگیری اولیه در قالب آموزش به گروههای مختلف با موضوع پیشگیری از معلولیت ها، آسیبهای اجتماعی و اعتیاد است و در پیشگیری ثانویه خدمات مشاورهای و درمان ارائه میشود.
جذب اعتبارات برای اجرایی شدن قانون جامع حمایت از معلولان و تنقیح برخی قوانین در راستای حمایت از معلولان، پایین بودن سطح حقوق کارکنان بهزیستی، افزایش آسیبهای اجتماعی در استان و بیمه تکمیلی معلولان تحت پوشش از دیگر مباحث طرح شده در این جلسه بود.