سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محقق شدن حدود ۵۰ درصد اعتبارات آبخیزداری استان اصفهان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: از مجموع ۷۸ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای ۱۱ طرح آبخیزداری در استان اصفهان ، امسال حدود ۵۰ درصد آن تحقق یافته است.

ابوطالب امینی گفت: ۱۱ طرح در وسعت ۹۵ هزار هکتار از حوضه‌های آبخیز استان در تودشک کوهپایه، فرخی خور و بیابانک، آبخوان کاشان، پشتکوه فریدونشهر، لایجند خوانسار، سد تنظیمی چادگان، گنجگان سمیرم، شهرستان نایین و شن رود برخوار واقع است.

از این مجموع، حدود ۴۲ میلیارد تومان اعتبار از محل تملک دارایی مصوب شده است تا ابتدا طرح‌های نیمه تمام سال گذشته تکمیل و سپس طرح‌های جدید تعریف شود.

به گفته او همچنین از محل اعتبارات محرومیت زدایی ۳۸ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبخیزداری ۱۱ شهرستان استان اصفهان مصوب و ابلاغ شده است.

امینی با اشاره به اعتبارات آبخیزداری سال گذشته می‌گوید: برای اجرای طرح مطالعه شده، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، اما اعتبار ابلاغ شده برای اجرای طرح‌ها حدود ۱۰ درصد این رقم است و جوابگوی اجرای کامل طرح‌ها نیست.

امسال برای ۱۰۰ هزار هکتار از حوضه‌های آبخیز اولویت بندی کردیم که بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

امینی در مورد طرح‌های مشارکتی و خیرساز آبخیزداری، گفت: طرحی وجود دارد که حوضه‌های آبخیز را معرفی می‌کنیم تا اگر خیرانی مایل بودند در این زمینه ورود کنند.

پنج حوضه را در این زمینه معرفی کردیم و امید است در کنار جذب اعتبارات ملی و استانی برای طرح‌های آبخیزداری حمایت خیران را هم برای نیل به اهداف در این زمینه داشته باشیم.

او می‌گوید: با توافق اتحادیه معدن‌داران استان، معدن‌دارانی که به واسطه فعالیت معدنی به طبیعت خسارت وارد می‌کنند نیز برای جبران خسارت در بخش منابع طبیعی از جمله طرح‌های آبخیزداری کمک می‌کنند.

امینی گفت: اگر شورا‌های شهر و روستا، دهیاری‌ها و شهرداری‌های سراسر استان تشخیص دهند که اجرای عملیات آبخیزداری نیاز ضروری است و ۵۰ درصد اعتبار طرح را تأمین کنند، دولت حاضر است ۵۰ درصد کمک کند و چنین طرحی در اولویت کار ما قرار می‌گیرد.

به این منظور امسال ۲ طرح خیرساز در حسین آباد کاشان و انارک نایین احداث شد، معدن‌داران نیز بند‌های شن رود برخوار و خور و بیابانک را مشارکتی ساختند و مردم و شورای شهر رامشه به طور خودجوش برای بازسازی یک بند قدیمی اقدام و یک میلیارد تومان هزینه کردند که اداره منابع طبیعی نیز برای تکمیل این پروژه حدود سه میلیارد تومان اعتبار گذاشت.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت:سال گذشته مطالعات نزیک به ۲۵۹ هزار هکتار در پنج حوضه آبخیز شامل شهرستان‌های خور و بیابانک، گلپایگان، مبارکه و ۲ حوضه اردستان انجام شد، تغییرات اقلیمی در استان اصفهان اهمیت آبخیزداری را دو چندان می‌کند که علاوه بر حفظ پوشش گیاهی، مهار سیلاب‌ها در بند‌های آبخیزداری به تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی و قنات‌ها کمک می‌کند و نقش مهمی در مقابله با فرونشست زمین دارد.

در استان اصفهان به عنوان یکی از استان‌های بزرگ کشور با مناطق مختلف اجرای طرح‌های آبخیزداری اهمیت دارد به‌ویژه اینکه این استان دارای نواحی بیابانی و کوهستانی است و خطر وقوع سیلاب بر اثر بارش‌ها در آن به دفعات مطرح شده است.

استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل۳۲ درصد) در برگرفته است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.