سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای اولین بار در دنیا؛

دارویی که ۱۲ بیمار سرطانی را درمان کرد

برای اولین بار در تاریخ یک داروی آزمایشی به طور کامل سرطان را در ۱۲ نفر درمان کرد.

۱۲ بیمار مبتلا به سرطان راست روده یا رکتوم (Rectal) در آمریکا به مدت شش ماه تحت یک نوع ایمنی‌درمانی آزمایشی قرار گرفته بودند و حالا پزشکان می‌گویند هیچ اثری از توده‌های سرطانی در بدن این افراد دیده نمی‌شود. آن‌ها معتقدند داروی آن‌ها اولین نمونه‌ای است که توانسته سرطان را به‌طور کامل در همه بیماران از بین ببرد.

این بیماران بخشی از یک آزمایش بالینی کوچک بودند که تحت مداوای محققان مرکز سرطان «مموریال اسلون–کترینگ» (MSK) نیویورک قرار گرفتند. بر اساس نتایجی که از این مطالعه در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده است، هر ۱۲ بیمار به سرطان راست روده دچار بودند؛ اما پس از طی درمان با داروی «دوستارلیمب» (Dostarlimab) دیگر اثری از سرطان در بدن آن‌ها دیده نمی‌شد.

بیماران در این آزمایش هر سه هفته یک بار داروی دوستارلیمب را دریافت کردند و در ابتدا بنا بود که بعد از این دوره تحت شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و جراحی قرار بگیرند؛ اما نتیجه آزمایش‌ها به پژوهشگران نشان داد که نیازی به درمان‌های بیشتر نیست. چون توده‌های سرطانی به طور کامل از بین رفته‌اند.

دکتر لوئیس دیاز جونیور از مموریال اسلون-کترینگ می‌گوید به باور او این اولین باری است که یک روش درمانی توانسته است در یک مطالعه سرطان را در همه بیماران نابود کند. بر اساس بیانیه MSK، این پژوهش روی بیماران خاصی انجام شده که سرطان آن‌ها دارای نوعی جهش ویژه بود که اثربخشی شیمی‌درمانی را پایین می‌آورد.

محققان می‌گویند بیمارانی که با این روش درمان شده‌اند، حدود دو سال است که بدون سرطان و بدون عوارض جانبی جدی به زندگی خود ادامه می‌دهند و نیازی به سایر درمان‌ها پیدا نکرده‌اند. گفتنی است که سرطان راست روده در این بیماران هنوز به سایر بافت‌ها سرایت پیدا نکرده بود.

درمان دوستارلیمب روی پروتئین‌های خاصی موسوم به «نقاط وارسی» تمرکز دارد که توسط برخی از سلول‌های سیستم ایمنی و سلول‌های سرطانی ساخته می‌شوند. نقاط وارسی مانع از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی می‌شوند و گاهاً می‌توانند جلوی کشته شدن سلول‌های سرطانی توسط سلول‌های ایمنی را بگیرند. این جا است که دوستارلیمب به‌عنوان یک «بازدارنده نقطه وارسی» عمل می‌کند و با رها کردن سلول‌های ایمنی، به آن‌ها اجازه می‌دهند سلول‌های سرطانی را شناسایی و نابود کنند.

با این حال، هنوز مشخص نیست که نتایج این مطالعه برای گستره بزرگ‌تری از بیماران مبتلا به سرطان راست روده قابل تعمیم است یا خیر.

پژوهشگران حالا باید از این روش درمانی در تحقیقات بیشتری استفاده کنند و عملکرد آن را روی افراد بیشتری به آزمایش بگذارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.