سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باحجابی را گران نکنید!

گرانی، معضلی فراگیر در مورد همه اجناس است، ولی در مورد محصولات حجاب که کالا‌هایی فرهنگی‌اند نه تجاری، بسیار آزاردهنده شده است.

از تیرماه سال ۸۷ که وظایف کارگروه ساماندهی مد و لباس به تصویب هیات وزیران رسید تا امروز که حدود ۱۴ سال از آن می‌گذرد، کار‌های شاق بسیاری می‌توانست انجام شود و گره‌های بی‌شماری ممکن بود باز شود. با این‌که از دی سال ۸۵ ما صاحب قانون ساماندهی مد و لباس هستیم و این ساماندهی، ۱۶ سال است که وارد ادبیات مسؤولان و افراد دغدغه‌مند شده و حتی برای گوش مردم عادی نیز مبدل به واژه‌ای آشنا شده، اما نه خبری از ساماندهی هست و نه خبری از بازاری که محصولات متناسب با ذائقه ایرانی- اسلامی در آن عرضه شود.

هوا چند هفته‌ای است که رو به گرمی نهاده و تابستان، همین روز‌ها با همه توان رخ خواهد نمود و این درست زمانی است که همانند سال‌های قبل، لباس‌های کوتاه و بی‌دکمه و پوشش‌هایی که کارکردشان محل ابهام است، ویترین مغازه‌ها را قبضه می‌کند درحالی که هم مشتری دارد و هم پوشاک عفیفانه را به‌طرزی ماهرانه و در نبردی غیرمستقیم به حاشیه می‌برد. این سبک زندگی سال‌های اخیر ماست؛ نوعی سبک و سیاق تحمیل شده به جامعه که در کلام، همه دست‌اندرکاران، آن را تقبیح می‌کنند، ولی در عمل، چون دست‌ها روی دست گذاشته شده است، مد و لباس‌های ساماندهی نشده برای مردم ذائقه‌سازی می‌کند.

پوشاک هرچه می‌گذرد گران‌تر می‌شود. این اصل شامل پوشاک همه افراد، هر دو جنس و هر سن و سالی می‌شود، ولی در مورد محصولات حجاب، در مورد پوشاک بانوانی که تمایل به پوشیدگی و در عین حال زیبایی دارند، این وضع وخیم‌تر است. در مورد چادر به‌طور خاص، قیمت‌ها چند سالی است چنان دچار جهش شده که با هزینه خرید یک قواره چادر مشکی مرغوب می‌توان از سر تا پا لباس خرید، البته مانتو‌های کوتاه، تنگ، با آستین‌های نیمه، شال‌های باریک و شلوار‌های پاره و هر آن تن‌پوشی که مشتریان سختگیر و پوشیده‌پسند را دچار مشکل می‌کند.

گرانی البته معضلی فراگیر در مورد همه اجناس است، ولی در مورد محصولات حجاب که عده‌ای سخت باور دارند که کالا‌هایی فرهنگی‌اند نه تجاری، این گرانی بسیار آزاردهنده شده است به‌طوری‌که باحجاب بودن بسیار گران‌تر از بدحجاب‌بودن تمام می‌شود. شاید یکی از علل این وضع را باید در اتکای کشورمان به واردات در حوزه نساجی دانست، همان آماری که مدتی قبل از زبان نیما کیا‌منصوری، کارشناس پوشاک ایرانی- اسلامی در فارس منتشر شد که گفته بود سالانه حدود ۱۹۰ میلیون مترمربع چادر مشکی وارد کشور می‌شود در حالی‌که تولیدات داخلی تنها پاسخ ۱۵درصد نیاز‌ها را می‌دهد.

رابطه علم و صنعت قطع است

اما از گرانی گذشته، یافتن پوشاک عفیفانه در نوع خود، چالشی جدی است درحالی‌که کارگروه ساماندهی مد و لباس و صنوفی که اعضای این کارگروه‌اند اساسا به‌وجود آمده‌اند تا دیگر چالش‌هایی از این جنس وجود نداشته باشد.

در این میان دل طراحان پوشاک ایرانی- اسلامی از وضع موجود پر است و چاره‌ای به‌جز دست گذاشتن بر کاستی‌ها ندارند. دکتر ربابه غزالی، عضو هیات‌علمی رشته طراحی لباس دانشگاه الزهرا یکی از این طراحان است که ابراز تاسف می‌کند از این‌که ارتباط موثری میان بخش علمی طراحی لباس با بخش تولید و بازار وجود ندارد آن هم تا حدی که بدون اغراق می‌توان گفت این ارتباط قطع است.

وی می‌گوید: در دانشگاه و در رشته طراحی لباس، اتفاقات بسیار خوبی می‌افتد و طراحی‌های علمی و موفقی انجام می‌شود به طوری‌که در پایان کار با طرح‌های نوآورانه‌ای به‌عنوان خروجی کلاس‌های درس روبه‌رو می‌شویم، اما واقعیت این است که ارتباط کافی و موثر میان دانشجویان و صنعت برقرار نمی‌شود مگر این‌که استاد دغدغه‌مند دانشگاه وقت بگذارد و با تلاش شخصی به‌دنبال برقراری این ارتباط باشد.

به گفته وی، این مشکل باعث می‌شود طرح‌های کاملا به‌روز و زیبا و از آن مهم‌تر، عفیفانه و مناسب فصل به مرحله تولید نرسد.

رنج کپی‌برداری

این که پوشاک داخل ویترین مغازه‌ها که بر تن مانکن‌ها ملغمه‌ای بی‌هویت، گاهی زننده و برخی اوقات زیبا، ولی بی‌تناسب با نیاز برخی مشتریان به‌نظر می‌رسد، دقیقا از کجا آمده و طرح‌شان به ذهن چه کسانی خطور کرده، مبهم‌ترین بخش بازار پوشاک کشورمان است. گذشته از اخباری که قاچاق بودن این لباس‌ها یا لااقل الگوی اولیه آن را تایید می‌کند، کارشناسانی از‌جمله دکتر لیلا ثمنی، عضو شورای علمی گروه حقوق خانواده پژوهشگاه قوه قضاییه که دغدغه‌های جدی حجاب دارد، این محصولات را حاصل الگوبرداری از دنیای غرب می‌داند.

وی می‌گوید: وقتی در کشورمان و در حوزه پوشش، دچار نوعی ولنگاری فرهنگی هستیم و بدون ایده‌پردازی، صرفا مصرف‌کننده هستیم، طبیعی است که افراد جامعه‌مان دنباله‌روی مد‌هایی می‌شوند که به آن‌ها عرضه می‌شود. این نیز دلیلی جز این ندارد که در کشورمان از طراحان ایرانی- اسلامی حمایت نمی‌شود و به‌جز تعداد اندکی که دغدغه‌های شخصی دارند، کسی به صورت هدفمند در این حوزه کار نمی‌کند.

ثمنی در این راستا به لزوم حمایت از تولیدکننده‌هایی که پوشاک مناسب و مطابق با هنجار‌های جامعه تولید می‌کنند نیز تاکید دارد، زیرا معتقد است وقتی تولید به‌صرفه باشد، حتما تولید‌کننده‌ها به آن سمت می‌روند و مصرف‌کننده زمانی که در مورد پوشش خود به لحاظ فرهنگی توجیه شده‌باشد، محصولات مناسب را طلب می‌کند که در نتیجه این تقاضا، عرضه نیز اتفاق می‌افتد.

ربابه غزالی، طراح لباس و استاد دانشگاه، اما از آنجا که باور دارد چنین تلاش‌هایی در حوزه مد و لباس اتفاق نیفتاده است، توضیح می‌دهد که تولیدکننده‌های ما به سراغ کپی‌برداری‌های ضعیف از مد‌های آن سوی مرز‌ها می‌روند در حالی‌که حتی در کشور‌های غربی، لباس‌ها بر‌اساس فرهنگ بومی تولید می‌شود نه براساس کپی‌برداری از دیگران.

منبع: جام جم

برچسب ها: با حجاب ، حجاب اسلامی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۱
عالیه
۱۰:۴۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
الان بی حجابی هم گران شده چه برسه به باحجای
شهروند
۱۰:۳۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
وقتی برا خرید مانتو مناسب حداقل باید دو میلیون تومن پول بدهی معلوم که دستایی پشت پرده در جهت کشف حجاب نرم توسط مردم هست روسری و چادرهم بماند
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
چادر شده یک و نیم میلیون حجاب نکنیم بهتره
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
بنام خدا
وقتی همه چیز گران شده و کسی به فکر فرهنگ جامعه دینی و اشتغال و ازدواج جوانان نیست و با این کارها و بی تفاوتیها اکثر جوانان که نسل آینده کشور را تشکیل می دهند دین گریز شدند وکسی از خود نمی پرسد که چرا انقلاب شده و چرا این همه جوانان در راه خدا شهید و با چه هدفی شهید شدند .اگر امام حسین (ع) قیام کرد تنها به خاطر بر پایی نماز و اسلام و اجرای قسط و عدالت و بسط و گسترش فرهنگ دینی و اجتماعی و رفع تبعیض و فقر در جامعه بود و امام خمینی (قدس سره) هم با پیروی از امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا قیام کرد و این همه شهید تقدیم
انقلاب که شد به خاطر بی زاری ازفرهنگ
غربی و فساد و بی بند و باری و فقر و تبعیض در زمان طاغوت بود .
متاسفانه مدتها ست که همه ما نسبت به اهداف انقلاب اسلامی بی اعتنا شده ایم .
هیچ کسی هم اهمیت نمی دهد و ،حجاب به طور مرموزی رنگ باخته و کم کم بر چیده و اعتقادات سست شده و همه چیز شده بهانه اقتصادی و سلیقه
ای ،در حالیکه نه اقتصاد به روال درست و صحیح پیش می رو د و هرکس هم که دلش خواست یه ضربه به انقلاب می زند از یک طرف دشمنان اقتصاد و فرهنگ دینی واعتقادات ما را نشانه گرفته اند و از طرفی ایادی داخلی آنان هم مرموزانه مانند موریانه به جان انقلاب افتاده اند و طبق خواسته دشمنان پیش می روند ، ،آنها نه تنها سو استفاده و اختلاص و فساد را عادی جلوه داده اند بلکه دین و ایمان واعتقادات و فرهنگ دینی و اجتماعی و حتی اقتصاد ما را هم نشانه
گرفته اند و ما را سرگرم گرانی و تورم و
بدبختی کرده اند و بطوری که هر جا
نگاه می کنی می بینی که طرف کشف
حجاب کرده و با خیال راحت هر طور که دوست داشته باشد در جامعه می گردد و ترویج می کند و جولان می دهد و هیچ کس هم متوجه این موضوع حیاتی نیست
و همه ما غافل هستیم ، که دشمنان
همه جا نفوذ کرده و ضربه می زنند و ترور می کنند ونا رضایتی ایجاد می کنند و همه و چیز ما حتی غیرت دینی ما را به یغما
برده ومی برند و بی حجابی که از حد گذشته وکشف حجاب کرده اند ، فکر نمی کنید چرا پارچه چادری گران کرده اند به خاطر اینکه زنان نتوانند چادر بخرند و به این بهانه حجایشان برداشته شود هر
روزی سرمان گرم کرده اند به یک چیز و ما غافل از همه چیز.
والسلام
عالیه
۱۰:۴۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
عمار تویی؟
ناشناس
۰۰:۲۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
اگر سرسوزنی دلسوزی بود بهترین چادر را با ارزانترین قیمت در دسترس مردم می گذاشتنند.هنوز هم دیر نشده بهتر است این مورد را با سوبسید در اختیار بگذارند.کوتاهی نابخشونی است.
ناشناس
۲۱:۳۶ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
مایه شرمندگی است که در نظام اسلامی ما محجبه ها حتی لباس مناسب پیدا نمیکنیم مانتوهای جلوباز استین نصفه برشهای نامتعارف
قیمت پیشکش
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
واقعا چادر و روسری های قواره داره و کلا لباس های پوشیده گرون هستن چند سال یکبار میتونیم یه چادر بخریم
معلوم نیست چه خبره
ناشناس
۱۹:۵۶ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
تا زمانی که نفهمیم مشکلات فرهنگی مهم تر از مشکلات اقتصادی هستند چیزی درست نمیشه.
یقینا مغز گرسنه و پوچ بدتر از شکم خالیست.
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
حرفتو باید با طلا نوشت قاب کرد
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
دانشمند وقتی تو صحرا رهات کنند بدون غذا و آب دقیقا مغز و ذهنت خالی میشه . حالا وضعیت اقتصادی و سختی کار و درآمد ناچیز فشار روانی را زیاد میکند و مغز دیگر به دنبال فرهنگ نیست بیشتر به فکر حفظ حیات و حفظ جان هست. امیدوارم گرسنه بشی تا درک کنی آدم گرسنه رو.ضمنا حجاب الزاما چادر نیست حجاب رعایت بعضی هنجار هاست حالا هر جامعه ای هنجارهایی داره که باهم متفاوت هستند و شما نباید ضد اون هنجارها عمل کنی.
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
. حجاب در درجه اول باید دلی باشه . طرف با چادر چنان عشوه میریزه و فیلمشو هم پخش میکنه و از طرفی پول های میلیاردی از اچادر دریافت می کنه. متاسفانه عده ای چادر را ملعبه عشوه گری ها و سو استفاده ها کردند
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
حجاب فقط دلی نیست باید هم درونی باشد هم نمود بیرونی داشته باشد اگر فرد محجبه ای با عشوه حرف بزند یا راه برود از معنای حجاب چیزی درک نکرده است حیا و وقار برای مرد و زن مسلمان واجب است
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
جوانان را با سخت کردن هزینه ازدواج و نا امید شدن از خانه دار شدن و بی ارزش شدن مدارک دانشگاهی با نبود شغل و گرانی‌های بی حد وحسر ونا امیدی از مسئولین و آینده از دین ودینداری دور کردید وکاری کردید که چادر ها از سر زنان و خسران بیفتد با این گرانی کسی نیست به این بی خر دان بگوید برای آسایش ودین مردم با نثار این همه شهید چه کردید.
محمد
۲۳:۲۱ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
از بیست و پنج سال پیش و با روی کار آمدن خاتمی عده ای از هنرمندان زن یا سلبریتی های فمنیست مبارزه علنی با عفاف و حجاب را شروع کردند که امروزه اثر کارشان را می بینیم آنها هزاران بار قوی تر از رضاخان توانستند با حجاب مبارزه کنند چون باورهای قشر دختران جوان مانند پوشیدگی و حیا را مورد تهاجم قرار دادند و واقعا موفق بودند با این حرکت آنها دیگر زمان زیادی تا اندلسی شدن ایران و بر باد رفتن تمام داشته های تمدنی نمانده است
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
۱۰ساله نتونستم چادر نو بخرم دیگه جنس مرغوب که پیشکش
ناشناس
۲۲:۵۵ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
منم چند ساله لباسهای تکراری و کهنه میپوشم . انشاءالله اون دنیا می پوشی ناراحت نباش
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
نوشدارو پس از مرگ سهراب؟ الان همه انقد بد میگردن آدم خجالت میکشه بره بیرون.
ناشناس
۲۱:۵۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
نتیجه حجاب اجباری و زورکی همینه
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
چشماتو درویش کن خوب
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
نه عزیزان، گرانی محصولات حجاب آزاردهنده نشده،
گرانی خانه و خودرو و روغن و غیره بیشتر آزاردهنده است.
ناشناس
۲۱:۵۷ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
افرین به شعور بالای تو از خیلی ها بیشتر میفهمی
ناشناس
۲۲:۲۴ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
یعنی شکم براتون مهمتر از واجب الهی است؟
ناشناس
۲۲:۲۴ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
یعنی شکم براتون از واحب الهی مهمتره؟
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
کسی به خاطر گرونی چادر، برهنه توی کوچه نمی چرخه.
و بله، شکم واجب تر از هر واجب الهیه. آدم گرسنه ایمان نداره. دین اومده تا انسان در آرامش باشه. آرامش (شکم) فدای دین نمیشه.
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
من یه چادر خریدم۷۰۰تومن....دانش آموز داشتم محجبه و چادری چندوقت بعد ازش پرسیدم کو چادرت؟ گفت چادرم پاره شد پول نداشتم چادر بخرم مجبور شدم چادر نپوشم.
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
خب بعد اون شخص چی می پوشید؟ لخت بود؟
اون چیزی که تنش بود، حجاب محسوب نمی شد؟
ناشناس
۱۷:۰۲ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
من جای شما بودم چادر بهش هدیه میدادم
ناشناس
۱۷:۰۳ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
یا بهتره بگم اگر همچین دانش آموزی داشتم حتما بهش چادر هدیه میدادم
ناشناس
۲۱:۳۶ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
چه ربطی داره !!!!مردم برای بی حجاب بودن چه بهانه هایی میارن.ادم اگر به حجاب معتقد باشه در هر شرایطی حجابش رو حفظ میکنه