سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان:

کشاورزی در شرق اصفهان به دلیل نوسان در آبیاری با مشکل روبه رو شده است

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: کشت کشاورزان شرق استان اصفهان به دلیل نوسان در آبیاری و باز و بسته شدن های مکرر رودخانه زاینده رود با مشکل روبه رو شده است.

حسین محمدرضایی درباره کشت فعلی در اصفهان و شرق این خطه و وضعیت آبیاری مزارع گفت: خروجی سد زاینده‌رود که با هدف جاری سازی آب در بخش‌های خشک رودخانه از جمله کلانشهر اصفهان و تخصیص آب برای نوبت پنجم آبیاری مزارع شرق منطقه پنجم خرداد افزایش یافته بود ساعت ۲۴ جمعه۱۳ خرداد کاهش یافت تا باز هم شاهد خشکی رودخانه باشیم.

درخواست کشاورزان در نوبت آخر آبیاری، ادامه بازگشایی رودخانه برای ۲ روز دیگر بود که متاسفانه موافقت نشد و همان ۱۰ روز توافق شده در کمیته چهارجانبه هم تحقق نیافت و در عمل هشت روز آب به زمین‌های کشاورزان رسید و به دلیل نوسان در آبیاری زمین‌های کشاورزی، خساراتی را در پی داشت.

او می‌گوید: حدود ۲۵ درصد از اراضی کشاورزی نواحی حقابه داران شرق استان اصفهان در پی افزایش خروجی سد زاینده رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن سال قبل زیر کشت رفت که از این ۲۵ درصد نیمی از آن به دلیل تنش آبی و باز و بسته شدن آب از سد که موجب هدر رفت و تحویل دیرهنگام آب برای آبیاری می‌شد، با مشکل روبه رو شد و محصول آن‌ها آسیب جدّی دید و خیلی از کشت کشاورزان صرف چرای دام شد.

خواسته کشاورزان کشت تابستانه مانند ذرت علوفه‌ای پس از برداشت کشت فعلی است، اما با توجه به بارگذاری بیش از توان روی زاینده رود و کمبود آب در سد زاینده رود باید حق آبه کشاورزان غرب استان تامین شده و امیدواریم کشت پاییزه امسال به موقع و در آبان ۱۴۰۱ انجام گیرد تا اینکه مانند کشت فعلی با افت تولید مواجه نشویم.

به گفته عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان وزارت نیرو و زیر مجموعه آن در استان اصفهان، (شرکت آب منطقه ای) باید از همین حالا از برداشت‌های غیرمجاز و همچنین از اضافه برداشت‌ها در حوضه زاینده رود در سه استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری و یزد جلوگیری کند که کشاورزان و محیط زیست به حق آبه خود که آب طبیعی زاینده رود و آب تونل اول کوهرنگ است، برسند.

حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نواحی حقابه‌داران شرق استان اصفهان در پی افزایش خروجی سد زاینده‌رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن ۱۴۰۰ زیر کشت رفت.

خروجی سد زاینده‌رود ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ با هدف جاری سازی آب در بستر رودخانه در حوزه شهر اصفهان و سپس شرق استان به‌منظور کشت غله در بخشی از اراضی کشاورزی بصورت پلکانی افزایش و ساعت ۱۰ صبح ۲۴ بهمن کاهش یافت، در نتیجه بخش قابل توجهی از بستر زاینده‌رود از جمله در شهر اصفهان و شرق استان دوباره خشک شد.

آبیاری مزارع شرق اصفهان برای نوبت دوم از روز پنجم تا پانزدهم فروردین ۱۴۰۱ با افزایش خروجی سد و جریان یافتن آب در رودخانه، انجام و بعد از آن، آب در بستر رودخانه دوباره خشک شد.

در نوبت سوم، خروجی سد با هدف آبیاری کشت کشاورزان شرق استان بامداد ۲۶ فروردین افزایش یافت و یک روز قبل از آن نیز برای آبیاری باغ‌های غرب استان، خروجی سد بیشتر شد و به گفته مسوولان شرکت آب منطقه‌ای، آب رودخانه حدود ۱۰ روز جاری خواهد بود.

همچنین خروجی سد زاینده‌رود با هدف جاری سازی رودخانه و تخصیص آب برای نوبت چهارم آبیاری مزارع شرق اصفهان از نیمه شب پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ به مدت ۱۰ روز افزایش پیدا کرد و پس از آن بخش قابل توجهی از زاینده رود بخصوص در غرب و مرکز و شرق اصفهان خشک شد؛ و در نهایت در نوبت پنجم و آخر آبیاری مزارع، پنجم خرداد شاهد بازگشایی دوباره زاینده رود بودیم که این موضوع تا ۱۵ این ماه ادامه داشت و سرانجام با اتمام آبیاری، خشکی مجدد رودخانه آغاز شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.