آخرین شب از نهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با حضور حمید شمسالدینی مدیرکل امنیتی استانداری کرمان و جمع کثیری از عاشقان و ارادتمندان به آستان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ذاکران تعزیه خوان از سراسر کشور برگزار شد.
ثارالله انکوتی دبیر اجرایی نهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار در شب پایانی این سوگواره با تجلیل از تمام دستاندرکاران و عوامل برگزاری سوگواره در دوره نهم گفت: بهصورت ویژه از برادرانم در هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) و مردم روستای ده زیار تشکر میکنم که حدود دو ماه است به منظور زیباسازی و فضاسازی روستا برای میزبانی شایسته از مردم از اقصی نقاط کشور تلاش کردند و زحمات زیادی را متحمل شدند.
به گفته او در نهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار بیش از ۱۰۰ ذاکر تعزیه خوان از استانهای کرمان، تهران، قم، قزوین، اصفهان و سمنان حضور داشتند و در این مدت مجالس تعزیه شهادت حضرت علی اکبر (ع)، عباس (ع)، طفلان مسلم (ع)، بازار شام و شهادت حضرت رقیه (س)، مسلم بن عقیل (ع)، حربن یزید ریاحی نسب و مجلس تعزیه عاشورا شبیه خوانی شد.
انکوتی میگوید: ذاکران تعزیه خوانی که از استانهای دیگر مهمان این سوگواره بودند، به زیارت مرقد مطهر سیدالشهدای جبهه مقاومت شهید سپهبد قاسم سلیمانی نیز رفته و در آنجا هم عرض ارادتی به آستان اهلبیت (ع) و شهدای مدفون در گلزار شهدای کرمان داشتند.
او گفت: در این دوره درخواستهای زیادی از گروههای تعزیه سراسر کشور وجود داشت تا به بهانه حضور در سوگواره ملی تعزیه ده زیار به زیارت حاج قاسم نیز بروند؛ اما به دلیل کمبود امکانات و زیرساختها امکان حضور همه این گروهها نبود و از همین فرصت از همه آنها عذرخواهی میکنم.
انکوتی با اشاره به حضور فداکار استاندار کرمان، حجتالاسلام حمیدی رئیس کل دادگستری استان، پورابراهیمی و زاهدی نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان استانی در نهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار و تماشای اجراهای تعزیه، میگوید: امیدواریم مسئولان استان کمک کنند تا این مراسم آیینی در سالهای آینده بهتر برگزار شود و بتوانیم میزبانی بهتری از مردمی داشته باشیم که از اقصی نقاط کشور به استان کرمان و روستای ده زیار میآیند.
دبیر اجرایی نهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار گفت: جا دارد اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان برای سالهای آینده برنامهریزی به منظور حضور گردشگران خارجی در استان و روستای ده زیار برای تماشای اجراهای تعزیه را داشته باشد؛ چرا که تعزیه تنها هنر دینی جهان اسلام است و این ظرفیت وجود دارد که در این رویداد ملی که سطح کیفی اجرای تعزیهها آن نیز بسیار خوب است را برای گردشگران خارجی نیز به نمایش بگذاریم.
او با تجلیل از همکاری استانداری کرمان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان کرمان در برگزاری این دوره از سوگواره گفت: آیین سنتی مذهبی تعزیه خوانی هنر انتقال مفاهیم عاشورا به بهترین وجه ممکن و ترویج مکتب ایثار و شهادت، ترویج نماز، احترام به والدین، درس شجاعت و وفاداری و ولایتمداری و ظلم ستیزی است.
انکوتی به کمبود زیرساختهای لازم در روستای ده زیار برای برگزاری سوگواره ملی تعزیه ده زیار اشاره میکند و میگوید: هر ساله تعداد تماشاگران این هنر آیینی مذهبی و حضور مردم از اقصی نقاط کشور در روستای ده زیار در مدت برگزاری سوگواره بیشتر میشود که جا دارد مسئولان استان در ارتقای زیرساختهای ده زیار از جمله مسیر دسترسی به روستا و بهسازی فضای مراسم تعزیه خوانی و احداث یک مکان تخصصی تعزیه در روستا کمک کنند.
او اهدای ۱۳ هزار و ۵۰۰ سی سی خون به همت شرکت کنندگان مراسم تعزیه به بیماران نیازمند را از برکات سوگواره ملی تعزیه در دوره نهم عنوان کرد و گفت: در این دوره خیمه عزای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به ابعاد ۱۲ در ۱۲ متر تهیه و در محل برگزاری سوگواره نصب شد که فضای بسیار معنوی را ایجاد کرده است.
به گفته انکوتی، در مدت برگزاری سوگواره، "کاروان پیاده روی حرم تا حرم عنبرآباد" که مسیر شهر عنبرآباد تا مشهد مقدس را پیاده طی میکنند نیز در روستا و محل برگزاری مراسم سوگواره اسکان داده و پذیرایی شدند.
او گفت: ختم هر شب ۱۴ هزار صلوات به نیابت از شهدای ده زیار و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی شرکت کنندگان در سوگواره از دیگر برنامههای فرهنگی بود.
انکوتی میگوید: هزینههای برگزاری این سوگواره بهصورت مردمی تامین میشود و اعضای هیئت تعزیه خوانی برای برگزاری این سوگواره مقروض هستند که جا دارد برای برگزاری این رویداد ملی مذهبی در استان ردیف بودجهای اختصاص داده شود تا در سالهای آینده شاهد برگزاری باشکوهتر این مراسم در سطح کشور باشیم.
آخرین شب از نهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار با اجرای مجلس تعزیه عاشورا به همت اساتید تعزیه ایران و ذاکران تعزیه خوان استان کرمان همراه بود.
سوگواره ملی تعزیه ده زیار هر ساله به مناسبت ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) در روستای ده زیار برگزار میشود.