بر اساس ماده ۷ قانون کار، قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حقالسعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام میدهد.
در تبصره اول آن اشاره شده که حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارد توسط وزارت کار مشخص میشود. و در تبصره دوم آن هم گفته شده در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی میشود.
با این حال با به وجود آمدن انواع قراردادهای کار موقت، معین، قرارداد ۸۹ روزه در کارهایی که جنبه مستمر دارند و همچنین سپردن کار به پیمانکاران امنیت شغلی کارگران سلب شده است.
ساماندهی کارکنان دولت طرحی برای حذف پیمانکاران
طرح ساماندهی کارکنان دولت که کمیسیون اجتماعی مجلس آن را در دی ماه سال قبل تصویب کرده برای تبدیل وضعیت آن دسته از کارکنان دولت است که با شرکتهای پیمانکاری کار میکنند و مستقیم با دولت قرارداد ندارند و به دنبال ایجاد امنیت شغلی و یکسانسازی قراردادهای کار است.
بر اساس طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، استخدام در دستگاههای اجرائی به دو روش استخدام رسمی برای بکارگیری در مشاغل حاکمیتی و استخدام پیمانی برای بکارگیری در مشاغل غیرحاکمیتی دائمی انجام میشود.
در واقع این طرح میگوید: افرادی که از طریق مقاطعهکاران یا پیمانکاران به استخدام درآمدهاند، از حالت پیمانکاری خارج میشوند؛ بنابراین پیمانکاران و مقاطعهکاران کاملا حذف میشوند و افرادی که میخواهند وارد سامانه کار شوند باید با خود سازمان یا نهاد و معاونت پشتیبانی آن، قرارداد ببندند.
طرح ساماندهی کارکنان دولت بار مالی دارد؟
طرح ساماندهی دولت موافقان و مخالفانی دارد که نمایندگان موافق میگویند که این طرح امنیت شغلی و پرداخت حقوق کارگران را تضمین میکند اما مخالفان مدعی هستند که این طرح بار مالی دارد و همچنین همه صلاحیت قرارداد مستقیم را ندارند به همین دلیل با وجود وعده نمایندگان این طرح همچنان در انتظار تصویب در صحن مجلس است در این زمینه با ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفتوگو کردیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت پیرو جلسهای که یک ماه پیش با حضور دکتر قالیباف داشتیم به جمع بندی کلی رسیدیم و تقریبا توافقات کلی بین مجلس و دولت حاصل شد قرار بر این شد یک کمیته ویژهای مرکب از طراحان این طرح، اعضای کمیسون اجتماعی، کارشناسان و معاون سازمان امور اداری استخدامی تشکل شود.
به گفته اسماعیلی، در حال حاضر ماحصل این کار در سامانه نمایندگان است تا پیشنهادات خود را بدهند و در دستور صحن است و بعد از تعطیلات بررسی میشود.
او میگوید: دولت معتقد است که این طرح بار مالی دارد ما معتقدیم این پول در نهایت با واسطههای بسیار از مرکز خزانه دولت پرداخت میشود، با این حال در خروجی به توافقات نزدیک رسیدیم البته یک سری اختلاف نظرهای کوچک وجود دارد که قرار است در صحن علنی بحث شود.
درصورتی که کارگران با شرکت قرارداد مستقیم ببندن شرکت ی چیزی هم نفع میکنه
نمیدونم دلیل حذف نکردن پیمانکاران واسطه چیه غیر از اینه که ی بخور بخوری توش هست برا ی عده خاص
اینکه گفته میشه تبدیل وضعیت کارکنان پیمانکاری و حذف پیمانکار بار مالی دارد، دروغ محض است.
من خودم سال ۹۰ قراردادی شدم در زمان احمدینژاد.
بخدا کلی سود هم برای دولت داشت.
قرار بود پولی که پیمانکار برمیدارد رو به پرسنل قراردادی بدهند ولی رفت توی جیب دولت.
الان هم بعد از ۱۰ سال ، افزایش حقوق پرسنل قراردادی ، مانند کارمندان رسمی افزایش می دهند در حالیکه کارکنان قراردادی نه صندوق بازنشستگی دارند و نه مزایای کارکنان رسمی.
قراردادی شدن کلا ضرر خالی است.
مگر اینکه کارمند رسمی بشوید.
مافکرمیکنیم احتمالا دولتمردان و رجال ذینفع هستند ک هیچ گونه پیشنهادی برای راه حلش و تسریع در اجرایی شدن طرح نمیدهندونمیخواهندک درست باشه.
خواهشن ی کمی هم بفکرکارگران شرکتی و مردم باشید
تا زمانی که قراردادها به عدالت نرسد وحق کارگر ضایع شود،کسی تمایل به فرزندآوری ندارد.
کارمندان فاسد باید ریز ریز بشن.
جالبه که همین کارمندان نون شبشون رو از مالیات ما میخورن، همیشه مدعی و معترض هستن ولی سرشون هم هیچوقت از آخور بیرون نمیاد.
به معلمهای بدبخت فقط 5 - 6 میلیون حقوق میدن!
این دولت جدید هم گه الی ماشاالله
بخدا من با سابقه کار زیاد با مدرک تحصیلی بالا و با دانش کاری خوب باز با خواهش چند ماه باید درگیر باشم تا بتونم قرارداد ببندند..ما الان در اداره برق کار میکنم بدون هیچ حقوقی و فقط بیمه رد میکنند و واقعا خسته شدم و هیچ کسی هم به داد ما نمرسه
لطفا پیگیری کنید استخدام فرزندان ایثارگران به کجا رسید ، چرا هیچ خبری نیست . مدارک و گزینش و همه مراحل انجام شد . ولی مسکوت ماند . شهرداری شاهرود
بخدا عدالت نیست
شرایط کار در شرکت نفت سخت و البته از نظر حقوقی در رده ۱۴ سازمان در کشور است
اگر قراره که کاری به بخش خصوصی واگذار بشه باید از صفر تا صدش واگذار بشه . نه که کارهای سخت پر استرس که به صورت دائمی هستند واگذار به پیمانکار کنند و هر گونه که دوست دارند با آنها رفتار کنند . ( برده داری نوین ) .
همین الان که پیمانکار داره پول میگیره دوبرابر هر نفر میگیره و حتی نیم برابر اون رو به کارگر نمیده
افکارت رو مثبت تر کن
میبینی که اونا هم بسیار عالی کار میکنند و مثل تو بیکار نیستند که تو نخِ این و اون باشن
دریغ است ایران که ویران شود | کنام پلنگان و شیران شود