سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابراز ارادت مهاجرین افغانستانی به بنیانگذار جمهوری اسلامی‌ ایران + تصاویر

حضور مهاجرین افغانستانی در ۱۴ خرداد در حرم مطهر امام(ره) یک سنت دیرینه برای تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

محوری‌ترین آرمان انقلاب اسلامی، استکبارستیزی و مقابله با ظلم و استبداد و حمایت از محرومین و مستضعفین بوده است که مردم مسلمان ایران با رهبری امام خمینی(ره) و وحدت کلمه  توانستند این آرمان را به پیروزی برسانند.

انقلاب اسلامی‌ایران از ملت‌های مسلمان و مظلوم جهان بویژه عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان و در رأس آن فلسطین حمایت می‌کند.

امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را «روز قدس» نام گذاری کردند و بعد از آن همه ساله مسلمانان در سراسر جهان در این روز  خشم و انزجار خود را از جنایات صهیونیست ها و کشتار مردم مظلوم فلسطین اعلام می کنند.

مردم افغانستان نیز همه ساله در داخل و خارج از افغانستان از روز جهانی قدس تجلیل می کنند و حمایت خود از قدس شریف و آرمان‌های امام خمینی(ره) اعلام می‌کنند.

انقلاب اسلامی‌ایران با بیش از چهار دهه حمایت از مردم افغانستان در مقابل سه ابرقدرت انگلستان، شوروی و آمریکا نقش بسزایی در موفقیت و  حمایت از مردم مظلوم افغانستان داشته است.

از دیدگاه مردم افغانستان، امام خمینی(ره) بت شکن دوران است و صدایی آشنا برای همه ملل مستضعف است که تا عمق وجدان های انسان های مستضعف پیش رفت و تا ابد باقی خواهد ماند.

در سال ۱۳۹۲ کاوشگران در کابل پایتخت افغانستان اجساد ۵ هزار شهید را کشف کردند که بصورت دسته جمعی مدفون شده بودند. این شهدا جرمشان عهد بستن با رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران برای مبارزه با کمونیست بود. 

خمینیست، عنوان جرمی است که جهادگران افغانستانی در مبارزه با کمونیست در افغانستان به جان خریدند. 

عشق به امام خمینی(ره) و پیروزی حق بر باطل مهمترین دلیل افغانستانی‌ها برای حضور در جبهه‌های هشت سال دفاع مقدس بوده است.

در دوران دفاع مقدس ۳ هزار شهید افغانستانی داشتیم که مرحوم سرور رجایی برای شناسایی شهدای افغانستانی دفاع مقدس تلاش کردند از جمله در کتاب «در آغوش قلب ها» روایت محبت و ارادت مردم افغانستان به امام خمینی (ره)  نوشت.

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی یادگار امام خمینی(ره) شیعیان افغانستان را مخلص ترین افراد به امام خمینی (ره) و آرمان های ایشان خواندند.

"ابوذر" عنوان تیپ مستقل رزمندگان افغانستانی بود که در دوران دفاع مقدس در قرارگاه رمضان فعالیت داشتند. تعدادی از رزمندگان این تیپ در ارتفاعات شمال غرب کشور جانباز و شهید شدند.

افغانستانی ها علاوه بر تیپ ابوذر به صورت داوطلبانه و در قالب سایر یگانهای سپاه نیز در جبه های جنگ حضور پیدا می‌کردند و پیکرهای شهدای افغانستانی در دفاع مقدس در شهرهای تهران، قم، مشهد، شیراز، اصفهان و استان خوزستان  مدفون است.

شهید نسیم افغانی یکی از شهدای افغانستانی است که با تأثیر از امام خمینی(ره) و حضرت آیه الله خامنه ای در کنار رزمندگان ایرانی در جبهه های حق علیه باطل حضور یافت و خود یکی از نشانه های پیوند عمیق الهی و فرهنگی مردم ایران و افغانستان است.

در سال های اخیر نیز جمع زیادی از مجاهدان افغانستانی در کنار برادران ایرانی خود در دفاع از حریم حرم اهل بیت (س) در لشکر فاطمیون به مبارزه با جریان های تکفیری پرداختند و به فیض عظیم شهادت نایل شدند.

سپهبد شهید قاسم سلیمانی به ظرفیت افغانستانی‌ها آشنا بود و با میدان‌دادن به آن‌ها باعث پیروزی‌های بزرگ برای جبهه مقاومت اسلامی شد.

سپهبد شهید قاسم سلیمانی در میان رزمندگان فاطمیون جملاتی به‌یادگار گذاشت که تا ابد در ذهن این مدافعان حرم حک شده است: «امروز شاید قدر عمل شما خیلی فهمیده نشود اما تاریخ آینده و سال‌های بعد همه می‌دانند چه کار بزرگی برای خدمت به بشریت و خدمت به انسانیت انجام دادید، این‌که شما این بیابان‌ها را در هم نوردیدید و موفق شدید تا داعش را در این شهر شکست بدهید، از کارهای بزرگ و نادر شما بود.»

مسئولان فرهنگی لشکر فاطمیون می‌گویند تنها در پنج سال نخست حضور لشکر فاطمیون در سوریه، ۲ هزار نفر به شهادت رسیدند و ۸ هزار نفر زخمی و مجروح شدند.

مستند «تا آخرین نفس» روایتی از سردار شهید سیداحمد قریشی از فرماندهان ارشد فاطمیون، مستند «جنگ، دوربین، من» روایت چگونگی آزادسازی العماره توسط رزمندگان افغانستانی فاطمیون و مستند «سایه نابودی» روایتی از عملیات بزرگ فاطمیون در دیرالزور از جمله برنامه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در معرفی لشکر فاطمیون است.

علاوه براین کودکان و نوجوانان افغانستانی در داخل و خارج  از افغانستان یاد امام و آرمان‌های انقلاب اسلامی را زنده نگه می‌دارند.

حضور مهاجرین افغانستانی در شب ۱۴ خرداد در حرم مطهر امام(ره) یک سنت دیرپای جامعه مهاجر است. آنها از اقصا نقاط کشور در حرم امام(ره) جمع می‌شوند و یاد و خاطره خمینی کبیر را گرامی می‌دارند.

پس از عروج ملکوتی امام خمینی(ره)، حدود ۴۰۰ کارگر افغانستانی از روز چهلم رحلت، به مرقد امام می‌روند و به مدت ده سال در آبادسازی آنجا می‌کوشند.

با آنکه آمریکا به عنوان دشمن مشترک هر دو کشور تلاش کرده است تا بین دو کشور اختلاف ایجاد کند اما استفاده از برنامه ها و خط امام ، باعث شکست ننگین آمریکا شده است.

از فرمایشات حضرت امام(ره) این است که اسلام مرز ندارد و مردم افغانستان اعم از شیعه و سنی از ایشان به نیکویی یاد می نمایند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
اسلام مرز ندارد ولی ایران مرز دارد.